:

Hvordan gør man syltetøj tykkere?

Julien West
Julien West
2025-08-05 07:28:45
Count answers : 4
0
Hvis du vil gøre syltetøjet tykkere, kan du anvende en lille teskefuld rød melatin. Når du står og laver marmelade, kan det være svært at bedømme, hvor tyk den færdige marmelade bliver. Men du kan faktisk lave en lille nem test, der også kaldes for en tallerkentest. Inden du går i gang med at koge marmeladen, stiller du en lille tallerken i køleskabet, så den når at blive helt kold. Når du så har kogt marmeladen, kan du komme en teskefuld på den kolde tallerken, og lade den stå to minutter i køleskabet. Så har du en ret god fornemmelse af, hvor tyk eller tynd den endelige marmelade bliver. Og er marmeladen for tynd, ja så kan du lige nå at tilsætte lidt mere melatin, og dermed opnå den rette konsistens.
Hudson Kuhlman
Hudson Kuhlman
2025-08-05 07:10:33
Count answers : 5
0
Hvis syltetøjet (eller marmeladen) bliver meget tyndt, kan noget af saften hældes fra. Det kan også koges igen med mere sukker eller koges op og tilsættes et fortykningsmiddel. Pektin og sukker sørger for, at syltetøjet og marmeladen stivner. Vil du gøre syltningen nemmere, kan du bruge syltesukker, der indeholder pektin og dermed får marmeladen til at stivne hurtigere. Hvis du ønsker et lavere sukkerindhold og en kortere indkogningstid, kan du tilsætte et fortykningsmiddel. Følg doseringen på pakken, og nedsæt sukkermængden med ca. 100-200 g. Med frysepulver kan du lave syltetøj helt uden kogning. Frysepulveret gør syltetøjet stift, som erstatning for den naturlige pektin, der bliver nedbrudt under frysningen.
Willie Heathcote
Willie Heathcote
2025-08-05 06:49:46
Count answers : 0
0
Du kan koge syltetøjet op og derved opnå en fastere konsistens. Lad syltetøjet koge ved stærk varme i et par minutter for at koge lidt af væsken bort, eller giv syltetøjet et opkog under tilsætning af Melatin. Årsagen kan være at der er kommet lidt mere væske i din syltetøj end normalt, evt. fra de frosne bær. For at sikre syltetøjet har den rette konsistens kan du gøre følgende: Sæt en tallerken i køleskabet når du begynder at koge syltetøj. Når syltetøjet er færdigt lægger du lidt syltetøj på den kolde tallerken og sætter den i køleskabet. Syltetøjet vil hurtig køle af, så kan du vurdere konsistensen ved at trække en ske igennem.
Ettie Balistreri
Ettie Balistreri
2025-08-05 06:24:24
Count answers : 2
0
Det kan skyldes, at bærrene/frugten har indeholdt for lidt pektin, eller at sukkermængden ikke har været tilstrækkelig. Lad syltetøjet koge ved stærk varme i et par minutter mere for at koge lidt af væsken bort, eller giv syltetøjet et opkog under tilsætning af Melatin ifølge anvisningerne på emballagen. Grunden til det ikke er stivnet nok, kan være for kort kogetid, for lidt sukker eller at du har anvendt syltesukker, der jo ikke fungerer så godt til gele. - Der kan evt kommes til gelepulver i når det koges op igen, læs anvisning på posen. Du må læse dig lidt frem i henhold til hvad der står på brevet med melatin, og naturligvis ikke bruge det hele, da der jo er brugt Syltesukker. - Bemærk venligst også at den nye kogetid, får noget af væsken til at koge ind, og dermed vil marmeladen få en anden konsistens. - Benyt altid skeprøven, den giver fin indikation af konsistensen.
Althea Hettinger
Althea Hettinger
2025-08-05 03:31:52
Count answers : 3
0
For at gøre syltetøj tykkere, kan man bruge forskellige produkter, såsom Rød Melatin, Grøn Melatin eller Blå Melatin, afhængigt af mængden af sukker i din marmelade. Hvis din gelé er blevet for tynd, kan du koge den igen sammen med Blå Melatin og få en tykkere konsistens. Du kan også bruge en tallerkentest til at tjekke konsistensen, hvor du hælder en skefuld af den varme marmelade på en iskold tallerken og sætter den i køleskabet i 4-5 minutter. Hvis marmeladen er for tynd, kan du tilsætte geleringsmiddel, eller hvis den er for tyk, kan du koge den op og tilsætte vand.
Estella Bednar
Estella Bednar
2025-08-05 03:07:55
Count answers : 7
0
Hvis marmeladen er for tynd, tilsættes ekstra geleringsmiddel blandet med sukker. Kog marmeladen igennem, og kontroller konsistensen igen. Tilsæt hellere for lidt geleringsmiddel end for meget. Ellers risikerer du, at marmeladen, syltetøjet eller geléen bliver for stiv. Du kan altid tilsætte mere geleringsmiddel og efterhånden ramme den rette konsistens. Når du er i gang med at koge din gelé og den er for tynd kan du gøre to ting. Enten kan du tilsætte 1-2 tsk. citronsyre pr. liter gelé, og bring geléen i kog igen ved kraftig varme. Syren vil hjælpe pektinen med at forme en gelé. Du skal dog være opmærksom på at tilsætning af citronsyre selvfølgelig vil gøre din gelé mere syrlig. Alternativt kan du tilsætte mere geleringspulver til geléen, geléen skal være kold når du tilsætter det ekstra geleringspulver blandet med lidt sukker, hvorefter den igen varmes op. Fordele ved at bruge geleringsmidler til at få din gelé, syltetøj eller marmelade til at stivne, inkluderer, at du kan reducere mængden af sukker, uden at syltetøjet bliver tyndt, samt sylte frossen frugt og bær, og ikke være bange for en for tynd konsistens.
Mandy Ferry
Mandy Ferry
2025-08-05 02:31:21
Count answers : 2
0
Rør Maizena op i så lidt vand som muligt, for at det kan opløses. Hæld Maizena i syltetøjet, og kog syltetøjet igennem. Der skal bare justeres lidt i mængden af sukker og evt. i mængden af Maizena. Jeg bruger nærmest altid majsstivelse og lever med, at syltetøjet bliver lige en my mere mat i farven, end hvis man bruger eksempelvis Melatin. Hvis du savner konserveringsmidlet, fordi din syltetøj bliver muggen, så synes jeg tippet er at lave mindre portioner eller bruge fryseren til at opbevare en del af syltetøjet.