Kan man jævne syltetøj med maizena?

Cecil Goyette
2025-07-25 01:21:02
Count answers
: 2
For at jævne marmeladen kan man enten bruge et geleringspulver, som f.eks. TØRSLEFFMELATIN RØD.
Men kan osse sagtens bruge Maizena eller kartoffelmel udrørt i lidt vand.
Ved brug af Maizena skal lige koges igennem 2 – 3 minutter, for at den jævner.
Grøden bringes på kogepunktet, tages af varmen og jævningen tilsættes hurtigt under omrøring.

Makenzie Watsica
2025-07-25 01:12:00
Count answers
: 4
Til at tykne marmelade kan du sagtens bruge både maizena, kartoffelmel eller husblas.
Kartoffelmel er nemt at arbejde med og er mere usynlig end maizena – husk dog først at tilsætte det, efter at du har taget gryden af ilden.
Hjemmelavet hindbærmarmelade består kun af hindbær og sukker – tilsat en anelse stivelse for at tykne saften og holde sammen på det hele.
Nu om dage er forskellen på syltetøj og marmelade primært, at marmelade er fast i konsistensen, mens syltetøj kan være mere flydende.
For at opnå den rette faste konsistens er du nødt til at bruge jævning eller et geleringsmiddel.

Eusebio Klocko
2025-07-24 21:17:17
Count answers
: 6
Er din marmelade for tynd? Er din marmelade derimod blevet for tynd, findes der flere produkter, du kan ty til for at rette op på konsistensen. Brug fx Rød Melatin, Grøn Melatin eller Blå Melatin alt afhængigt af mængden af sukker i din marmelade. Kan man jævne syltetøj med maizena? Det fremgår ikke af denne tekst. Derimod fremgår det at man kan rette en for tynd marmelade med Melatin.

Aron Wilderman
2025-07-24 20:32:14
Count answers
: 3
Rør Maizena op i koldt vand, og tilsæt marmeladen, mens du rører rundt.
Det skal du bruge:
500 g jordbær
200 g sukker
½ spsk Maizena
2 spsk koldt vand
Mange børn er ikke særlig vilde med hele eller halve bær i marmelade – så hvis du ønsker en mere børnesikker marmelade, kan du bruge et piskeris til at slå dine jordbær lidt i stykker.

Adela Frami
2025-07-24 20:24:05
Count answers
: 3
Rør Maizena op i så lidt vand som muligt, for at det kan opløses. Hæld Maizena i syltetøjet, og kog syltetøjet igennem. Der skal bare justeres lidt i mængden af sukker og evt. i mængden af Maizena. Jeg bruger nærmest altid majsstivelse og lever med, at syltetøjet bliver lige en my mere mat i farven, end hvis man bruger eksempelvis Melatin.
Read also
- Hvad er forskellen med syltetøj og marmelade?
- Hvordan laver man syltetøj?
- Kan man lave syltetøj af frosne bær?
- Hvor lang tid kan hjemmelavet syltetøj holde sig?
- Hvor meget melatin til syltetøj?
- Hvorfor skal man skumme syltetøj?
- Hvad kan jeg bruge i stedet for melatin?
- Er det nødvendigt at koge frosne bær?
- Hvordan skyller man glas i Atamon?
- Hvordan laver jeg syltetøj?
- Kan man bruge maizena til syltetøj?