Kan man lave syltetøj af frosne bær?

Kaela Heller
2025-07-25 00:09:51
Count answers
: 1
Jeg har brugt frosne jordbær og hindbær, som skal ned i en gryde med sukker og en vaniljestang. Jordbær, hindbær, sukker og kornene fra 1 vaniljestang og den tomme vaniljestang sættes til at småkoge i en gryde. Når bærrene er godt kogt ud og har den ønskede konsistens smages syltetøjet til - smag om der skal mere sukker i syltetøjet. Hæld syltetøjet på rene, varme, skoldede glas og luk låget med det samme så der dannes undertryk.

Vella Moore
2025-07-24 23:23:35
Count answers
: 3
Sidste år fik vi mange ribs, solbær og brombær og du har sikkert stadig et par poser frosne bær i fryseren. Brug dem du har – måske brombær/hindbær/ribs eller en kombination af hindbær/solbær/jordbær. Alliance er dejlig nemt fordi du i princippet kan blande hvad som helst og det kommer ikke så nøje. Jeg anbefaler at du bruger syltesukker så du kan nedsætte sukker mængden hvis de bær du bruger, ikke er rige på pektin.

Werner Brekke
2025-07-24 22:47:44
Count answers
: 4
Man kan sagtens lave marmelade af frosne jordbær fra supermarkedet.
Vær dog opmærksom på, at marmelade af frosne bær ofte får en mere flydende konsistens.
Det klares ved at tilsætte en smule mere melatin/pektin eller kartoffelmel opløst i vand i meljævner.
Bemærk, at kartoffelmel ikke må koge med, så bliver marmeladen ”lang”, som det hedder, i konsistensen!

Dudley Kub
2025-07-24 22:42:44
Count answers
: 5
Her får du en super hurtig og nem opskrift på hjemmelavet skovbærsyltetøj. En lækker marmelade lavet på frosne skovbær, som du hurtig kan bikse sammen. Vi bruger blot sådan en frossen pose skovbær, som så bliver kogt op med sukker og lidt citronsaft. Vi har brugt frosne bær, da det simpelthen bare er så nemt. Men du kan selvfølgelig også lave opskriften med friske bær, hvis du er så heldig at have en have med masser af bær.

Hadley Doyle
2025-07-24 21:46:29
Count answers
: 6
Jeg laver først marmelade af jordbær, når de har været en tur i fryseren.
Jeg synes, at marmeladen bliver bedst, når bærrene har været frosne og måske er det fryseren, der bryder nune cellevægge i bærrene og på den måde gør dem sødere.
Du kan sagtens bruge supermarkedernes frosne bær, hvis du ikke har jordbær i fryseren lige nu.
Kom de frosne bær i en stor gryde og hæld sukkeret over.
Sæt gryden på et viskestykke og lad bærrene tø langsomt op ved stuetemperatur – det tager nogle timer.
Imens bærrene tør op, trænger sukkeret ind og giver dem lidt ekstra sødme.
Read also
- Hvad er forskellen med syltetøj og marmelade?
- Hvordan laver man syltetøj?
- Hvor lang tid kan hjemmelavet syltetøj holde sig?
- Hvor meget melatin til syltetøj?
- Hvorfor skal man skumme syltetøj?
- Kan man jævne syltetøj med maizena?
- Hvad kan jeg bruge i stedet for melatin?
- Er det nødvendigt at koge frosne bær?
- Hvordan skyller man glas i Atamon?
- Hvordan laver jeg syltetøj?
- Kan man bruge maizena til syltetøj?