:

Hvor meget tapas skal man beregne pr. person?

Nigel Gusikowski
Nigel Gusikowski
2025-07-09 02:58:10
Count answers : 12
0
Mængden afhænger af arrangementets karakter og varighed. Generelt anbefales 3-4 små retter pr. person. Hvis tapas serveres som snack, kan 2-3 retter pr. person være tilstrækkeligt. Det afhænger af gæsternes appetit og eventuelle præferencer.
Laurence Cartwright
Laurence Cartwright
2025-06-25 23:32:00
Count answers : 14
0
Hvor mye mat skal du beregne per porsjon? 500-600 gram råvare per person er et godt utgangspunkt. Er gjestene mellom 25 og 45 år, kan du beregne 200-250 gram kjøtt og fisk eller andre proteinkilder per person. Er snittalderen 45-75 år, kan du beregne ca. 200 gram med kjøtt og fisk per person. Så kommer tilbehør som grønnsaker og salat på 150 gram per person. Skal du ha sauser og dressinger, kan du beregne rundt 50 gram per person. Annet tilbehør som potet, pasta, ris på ca. 150 g per person.

Read also

Hvad må der ikke mangle til tapas?

Gode oste, f.eks. Vesterhavsost, Manchego eller cheddar. Charcuteri, f.eks. serranoskinke og choriz Read More

Kan man forberede tapas dagen før?

Det hele kan faktisk forberedes på forhånd så man blot skal stille det frem. Jeg lavede 90% af tinge Read More

Lyla O'Hara
Lyla O'Hara
2025-06-25 21:09:31
Count answers : 19
0
Hvor meget skal man beregne pr. person? Det kommer meget an på, om det skal serveres som hovedret, og hvor mange elementer, du har på dit tapas bord. Som en tommelfingerregel kan du dog beregne følgende mængder pr. person: 2 stykker af hver type pålæg Ca. 40 g af hver slags ost Ca. 30 g af hver slags dip (ca. 2 spsk) Der går som oftest en del brød til tapas, men mængden kommer meget an på, hvor mange slags brød, du serverer, og om der også er kiks eller rugbrødschips på bordet. Vil du servere f.eks. flutes eller ciabatta brød, kan du regne med, at ét brød er nok til 2-3 personer (afhængig af størrelsen på brødet).
Kathryne Rutherford
Kathryne Rutherford
2025-06-16 10:05:02
Count answers : 15
0
Hvor meget du skal bruge til dit tapas-bord eller appetizers afhænger først og fremmest af hvilket måltid der er tale om. Er det blot en appetizer eller snack siger det sig selv, at der skal mindre til end hvis det er et aftensmåltid der er tale om. Til forret eller appetizer vil det være fint af gå med to-tre forskellige slags. Men sørg selvfølgelig for at der er én til hver. Hvis du skal servere tapas til aftensmad eller til en buffet kan du enten vælge at lave en større mængde af de forskellige små tapas-retter eller tilføje enkelte mættende varme retter såsom spansk tortilla og Chilirejer med hvidløg og persille.

Read also

Hvor mange stykker tapas pr. person?

Serverer du også kolde tapas, så spiser dine gæster noget mindre af de varme anretninger, end du lig Read More

Hvad skal der serveres til tapas?

Tapas består ofte af både kolde og varme retter som serveres med brød, eksempelvis bacontwisters, og Read More

Rachael McCullough
Rachael McCullough
2025-06-07 20:16:30
Count answers : 18
0
Hvor meget tapas skal du beregne pr. person? Serverer du også kolde tapas, så spiser dine gæster noget mindre af de varme anretninger, end du lige tror. Beregn cirka derfor 3 små skåle, anretninger eller portioner pr. person. Er det kun en lille snack, du har inviteret til, så beregn cirka 3 håndfulde mad pr. person. Spiser man tapas på den spanske måde, kan det sagtens være noget der gerne tager hele aftenen. Til sådan en aften kan du sagtens servere 6-8 anretninger eller håndfulde pr. person.
Maureen Oberbrunner
Maureen Oberbrunner
2025-06-07 17:04:40
Count answers : 19
0
Vælg gerne 2-3 forskellige varianter og beregn minimum 1 stk pr. pers af hver variant. Beregn ca 2-3 tigerrejer pr. pers, 1 skv. røget fisk eller 1 spsk rilette. Beregn 2-3 stk ost per pers. Mængden afhænger selvfølgelig af, hvor mange varianter, der ellers er på brættet.

Read also

Hvad brød serverer man til tapas?

Skær brødet i skiver på 1-1,5 cm tykkelse. Skær brødet i skiver på 1-1,5 cm tykkelse. Du kan vælge Read More

Hvilken ost er god til tapas?

Husk at servere forskellige smage, typer og farver, når du skal sammensætte dit ostebord. Kunsten er Read More