:

Hvordan laver man syltetøj?

Valentin Hirthe
Valentin Hirthe
2025-09-13 08:54:41
Count answers : 16
0
Det er nemt at sylte selv – du skal blot bruge bær, sukker og en gryde samt lidt krydderier, hvis du synes, at marmeladen skal smage af lidt ekstra. Her tager vi udgangspunkt i blåbær, men du kan bruge den samme opskrift med alle bær fra haven kan bruges, eller du kan bruge frosne bær. Husk at smage på marmeladen undervejs, for måske skal der mere sukker i, hvis du f.eks. bruger syrlige brombær i stedet for blåbær. Pres saften af citronen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg blåbær, citronsaft, vaniljekorn og evt. vaniljestang samt kardemomme i en lille gryde. Tilsæt 1 dl vand, og lad blandingen småkoge i 10 minutter. Rør rundt imens, og mas blåbærrene med bagsiden af en trægrydeske. Tilsæt syltesukker, og lad marmeladen koge i yderligere 5 minutter, til den er tyknet. Fjern vaniljestangen, og hæld marmeladen på rene, skoldede glas. Lad den køle lidt af, og luk glassene til. Opbevar marmeladen i køleskabet, hvor den kan holde sig i mange uger. TIP: Du kan sagtens erstatte syltesukker med almindeligt sukker – det tykner bare ikke lige så hurtigt, og måske skal der lidt mere i.
Green Muller
Green Muller
2025-09-10 20:09:38
Count answers : 18
0
Fremgangsmåde: Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker, kom dem i en gryde med sukker og vaniljepulver. Kog jordbær, vanilje og sukker uden låg ved høj varme i 3-5 minutter under konstant omrøring til sukkeret er helt smeltet og det tykner. Tilsidst kommes 2-3 spsk citronsaft i. Kom den færdige jordbærsyltetøj på rene skoldede glas der er skyllet med 1-2 spsk cognac. Hvis man gerne vil have jordbærsyltetøj uden klumper, så kan man give den færdige syltetøj en hurtig tur med stavblenderen. Jeg bruger i stedet gerne et piskeris eller en grydeske, til at mose de største jordbærstykker, men lader gerne lidt struktur være tilbage.

Read also

Hvad er forskellen med syltetøj og marmelade?

Syltetøj er frugt, der er kogt sammen med en sukkerlage. Syltetøj er tyndere end marmelade og indeho Read More

Kan man lave syltetøj af frosne bær?

Her får du en super hurtig og nem opskrift på hjemmelavet skovbærsyltetøj. En lækker marmelade lavet Read More

Enoch Collier
Enoch Collier
2025-08-29 05:34:10
Count answers : 13
0
Syltetøj er tyndere end marmelade, men selve fremgangsmåden er stort set den samme. Du kan bruge frosne jordbær, hindbær, blåbær, havtorn osv. Det smager skønt og så er det slet ikke svært at lave selv! Det er faktisk sådan et hyggeligt lille projekt, som ofte ikke tager mere end 30-40 minutter at lave.Der er heller ingen tvivl om, at du vil imponere alle og enhver, hvis du lige bikser et par glas hjemmelavet syltetøj sammen og serverer det på morgenbordet.
Kristian Schamberger
Kristian Schamberger
2025-08-27 01:22:45
Count answers : 11
0
Rens og skær jordbær i mindre stykker. Kog jordbærrene møre i ca. 5 min. Tilsæt sukker under omrøring og kog det med i 2 min. Bland melatin med 2 spsk. ekstra sukker. Tilsæt blandingen under omrøring i de kogende jordbær. Kog dem i yderligere i 2 min. og skum marmeladen af. Skyl marmeladeglas i atamon og fyld marmeladen på. Luk straks.

Read also

Hvor lang tid kan hjemmelavet syltetøj holde sig?

Dit uåbnede marmeladeglas kan holde sig længe – som i meget længe. Er marmeladen uåbnet og producere Read More

Hvor meget melatin til syltetøj?

0.5 spsk rød melatin. Vi bruger Melatin i opskriften, som er et sylte- og konserveringsmiddel, der Read More

Clifford Windler
Clifford Windler
2025-08-17 10:24:37
Count answers : 25
0
Skyl og rens bærrene. Bland bær (store bær deles) og syltesukker i en gryde, og lad det koge i 3-10 minutter alt afhængig af bærtype. Syltetøjet må ikke blive for fast, men heller ikke for flydende. Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt.
Flavio Bode
Flavio Bode
2025-08-14 11:59:32
Count answers : 17
0
Det er super nemt at lave marmelade og syltetøj, og du kan nemt lave store portioner, så du har altid har et glas ved hånden. Der findes mange forskellige opskrifter, men for de mest simple, skal du blot bruge frugt eller bær, sukker, vand og en gryde. Hvis du vil opbevare i længere tid på glas, er det en god ide at bruge lidt atamon i glassene.

Read also

Hvorfor skal man skumme syltetøj?

Jeg går ud fra, at skummet på marmelade er urenheder, som skal fjernes. Jo grundigere du er med at Read More

Kan man jævne syltetøj med maizena?

Rør Maizena op i så lidt vand som muligt, for at det kan opløses. Hæld Maizena i syltetøjet, og kog Read More

Lafayette Gutmann
Lafayette Gutmann
2025-08-02 12:31:21
Count answers : 11
0
Rens og skyl bærrene/frugten. Skær dem i små stykker eller blend dem. Hæld bærrene/frugten i en gryde sammen med syltesukker og kog i 2-10 minutter alt efter, hvor modne bærrene/frugten er. Tag gryden af varmen og skum syltetøjet godt. Hæld det på skoldede glas og luk ordentlig til. Opbevares køligt. Ønsker du syltetøjet mindre sødt, kan du istedet anvende 2 kg bær/frugt til 1 kg Dansukker Syltesukker.
Petra Rolfson
Petra Rolfson
2025-07-24 21:31:09
Count answers : 18
0
Jordbær, hindbær, sukker og kornene fra 1 vaniljestang og den tomme vaniljestang sættes til at småkoge i en gryde. Når bærrene er godt kogt ud og har den ønskede konsistens smages syltetøjet til - smag om der skal mere sukker i syltetøjet. Hæld syltetøjet på rene, varme, skoldede glas og luk låget med det samme så der dannes undertryk. Denne her syltetøj eller marmelade er virkelig nem at lave. Jeg har brugt frosne jordbær og hindbær, som skal ned i en gryde med sukker og en vaniljestang.

Read also

Hvad kan jeg bruge i stedet for melatin?

Jeg bruger nærmest altid majsstivelse og lever med, at syltetøjet bliver lige en my mere mat i farve Read More

Er det nødvendigt at koge frosne bær?

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du altid koger frosne bær i minimum et minut, inden du bruger dem. B Read More