Hvad kan jeg bruge i stedet for melatin?

Maryse Thompson
2025-07-25 00:00:47
Count answers
: 4
Man kan sagtens lave marmelade af frosne jordbær fra supermarkedet.
Vær dog opmærksom på, at marmelade af frosne bær ofte får en mere flydende konsistens.
Det klares ved at tilsætte en smule mere melatin/pektin eller kartoffelmel opløst i vand i meljævner.
Bemærk, at kartoffelmel ikke må koge med, så bliver marmeladen ”lang”, som det hedder, i konsistensen!

Emanuel Kirlin
2025-07-24 22:31:49
Count answers
: 3
Hvis du vil undgå at bruge Melatin, kan du sagtens gøre det, da solbær indeholder nok pektin til at tykne ad sig selv.
Du skal blot lade marmeladen kogere ind lidt længere tid.
Vil du hellere bruge syltesukker end Melatin, kan du sagtens det.
Syltesukker indeholder pektin, der gør, at din marmelade tykner.
Du kan dog sagtens bare bruge almindeligt sukker og ingen Melatin, da solbær naturligt indeholder meget pektin.

Pietro Deckow
2025-07-24 21:12:13
Count answers
: 1
Der findes mange alternativer, afhængigt af hvad du skal bruge det til. Pektin: lavet af frugt findes naturligt i æbler, kan købes i detail handlen under et eller andet navn, bruges i marmelade, gele mm. Alginat / Carrageenan: Lavet af tang, er nok svært at få fat i. Guar og johannesbrød kerner: Johannesbrød kan ofte købe i indvandrer grønt butikker. Agar-agar kan bruges hvis det skal være gele-konsistens. Det er udvundet af alger. Du kan finde agar-agar i de fleste helsekostbutikker.

Madyson Schultz
2025-07-24 20:28:05
Count answers
: 1
Jeg bruger nærmest altid majsstivelse og lever med, at syltetøjet bliver lige en my mere mat i farven, end hvis man bruger eksempelvis Melatin.
Hvis du savner konserveringsmidlet, fordi din syltetøj bliver muggen, så synes jeg tippet er at lave mindre portioner eller bruge fryseren til at opbevare en del af syltetøjet.
Der skal bare justeres lidt i mængden af sukker og evt. i mængden af Maizena.
Rør Maizena op i så lidt vand som muligt, for at det kan opløses.
Hæld Maizena i syltetøjet, og kog syltetøjet igennem.
Read also
- Hvad er forskellen med syltetøj og marmelade?
- Hvordan laver man syltetøj?
- Kan man lave syltetøj af frosne bær?
- Hvor lang tid kan hjemmelavet syltetøj holde sig?
- Hvor meget melatin til syltetøj?
- Hvorfor skal man skumme syltetøj?
- Kan man jævne syltetøj med maizena?
- Er det nødvendigt at koge frosne bær?
- Hvordan skyller man glas i Atamon?
- Hvordan laver jeg syltetøj?
- Kan man bruge maizena til syltetøj?