:

Hvad kan jeg bruge i stedet for melatin?

Ima DuBuque
Ima DuBuque
2025-08-12 21:34:00
Count answers : 14
0
Hvis du slet ikke vil putte "tilsætninger" i, kan man bruge fintrevet æble. Du kan bruge pectin eller agar til at stivne marmelade. Det hedder det samme på engelsk. Jeg har prøvet at stivne marmelade med gelatine. Jeg brugte 1 tsk. til ca. 200 gram frugt, men det var for meget, for det blev lidt gummi-agtigt. Måske vil 1 tsk. (ca. 3 gram) pulver pr. 250-300 gram frugt være bedre. Men det afhænger jo af hvor meget frugten selv kan gøre marmeladen stiv og sukkermængden. Gelatinepulver må ikke koge. Det skal tilsættes, når marmeladen er lunken. Jeg synes, at det er nemmest at opløse gelatinen i lidt vand og smelte det i vandbad før det røres i maden. Men jeg tror godt, at man kan røre det direkte i den halvvarme frugt. helt klart pektin! Det er i mange bitre frugter, eks. tranebær! Så hvis du ikke kan finde pektin, så prøv at blande med pektin holdige frugter!
Julie Zemlak
Julie Zemlak
2025-08-06 14:04:51
Count answers : 13
0
Brug Rød Melatin, Grøn Melatin eller Blå Melatin alt afhængigt af mængden af sukker i din marmelade. Du kan også vælge at lave syltetøj helt uden tilsat sukker. Gul Melatin er god, når du bruger bær, der indeholder meget lidt – eller ingen – pektin. Når frugter og bær har været i fryseren, forsvinder det naturlige geleringsmiddel pektin, og det kan derfor være en god idé at tilsætte Gul Melatin. Frysepulver giver dine rå bær og frugter en god konsistens, samtidig med at det bevarer både smag og farve og stort set alle vitaminer.

Read also

Hvad er forskellen med syltetøj og marmelade?

Syltetøj er frugt, der er kogt sammen med en sukkerlage. Syltetøj er tyndere end marmelade og indeho Read More

Hvordan laver man syltetøj?

Jordbær, hindbær, sukker og kornene fra 1 vaniljestang og den tomme vaniljestang sættes til at småko Read More

Maryse Thompson
Maryse Thompson
2025-07-25 00:00:47
Count answers : 23
0
Man kan sagtens lave marmelade af frosne jordbær fra supermarkedet. Vær dog opmærksom på, at marmelade af frosne bær ofte får en mere flydende konsistens. Det klares ved at tilsætte en smule mere melatin/pektin eller kartoffelmel opløst i vand i meljævner. Bemærk, at kartoffelmel ikke må koge med, så bliver marmeladen ”lang”, som det hedder, i konsistensen!
Emanuel Kirlin
Emanuel Kirlin
2025-07-24 22:31:49
Count answers : 15
0
Hvis du vil undgå at bruge Melatin, kan du sagtens gøre det, da solbær indeholder nok pektin til at tykne ad sig selv. Du skal blot lade marmeladen kogere ind lidt længere tid. Vil du hellere bruge syltesukker end Melatin, kan du sagtens det. Syltesukker indeholder pektin, der gør, at din marmelade tykner. Du kan dog sagtens bare bruge almindeligt sukker og ingen Melatin, da solbær naturligt indeholder meget pektin.

Read also

Kan man lave syltetøj af frosne bær?

Her får du en super hurtig og nem opskrift på hjemmelavet skovbærsyltetøj. En lækker marmelade lavet Read More

Hvor lang tid kan hjemmelavet syltetøj holde sig?

Dit uåbnede marmeladeglas kan holde sig længe – som i meget længe. Er marmeladen uåbnet og producere Read More

Pietro Deckow
Pietro Deckow
2025-07-24 21:12:13
Count answers : 17
0
Der findes mange alternativer, afhængigt af hvad du skal bruge det til. Pektin: lavet af frugt findes naturligt i æbler, kan købes i detail handlen under et eller andet navn, bruges i marmelade, gele mm. Alginat / Carrageenan: Lavet af tang, er nok svært at få fat i. Guar og johannesbrød kerner: Johannesbrød kan ofte købe i indvandrer grønt butikker. Agar-agar kan bruges hvis det skal være gele-konsistens. Det er udvundet af alger. Du kan finde agar-agar i de fleste helsekostbutikker.
Madyson Schultz
Madyson Schultz
2025-07-24 20:28:05
Count answers : 9
0
Jeg bruger nærmest altid majsstivelse og lever med, at syltetøjet bliver lige en my mere mat i farven, end hvis man bruger eksempelvis Melatin. Hvis du savner konserveringsmidlet, fordi din syltetøj bliver muggen, så synes jeg tippet er at lave mindre portioner eller bruge fryseren til at opbevare en del af syltetøjet. Der skal bare justeres lidt i mængden af sukker og evt. i mængden af Maizena. Rør Maizena op i så lidt vand som muligt, for at det kan opløses. Hæld Maizena i syltetøjet, og kog syltetøjet igennem.

Read also

Hvor meget melatin til syltetøj?

0.5 spsk rød melatin. Vi bruger Melatin i opskriften, som er et sylte- og konserveringsmiddel, der Read More

Hvorfor skal man skumme syltetøj?

Jeg går ud fra, at skummet på marmelade er urenheder, som skal fjernes. Jo grundigere du er med at Read More