:

Hvor lang tid kan hjemmelavet syltetøj holde sig?

Dudley Kub
Dudley Kub
2025-07-25 01:48:53
Count answers : 5
0
Inden åbning har du steriliseret glassene rigtigt og konserveret med fx Atamon eller Melatin med konservering, og opbevarer du syltetøjet mørkt og koldt, kan dine hjemmesyltede produkter som udgangspunkt holde sig i omkring 1 år. Efter åbning det syltede kan holde sig på køl i (minimum) ugevis efter åbning. Dette gælder, hvis det syltede er konserveret rigtigt med brug af fx Atamon eller Melatin med konservering. Opbevar dine glas mørkt og køligt, så kan dit syltetøj holde i et år, eller mere. Du kan godt opbevare dit syltetøj ved stuetemperatur, for eksempel i et køkkenskab, men hvis det står lidt køligt, holder det længere. Smagen og farven kan godt ændre sig lidt med tiden, hvis du har det stående i lang tid.
Melyna Waelchi
Melyna Waelchi
2025-07-25 01:26:15
Count answers : 2
0
Største problem ved marmelade er skimmel, og er der skimmel, så kan man se det, det kommer ikke pludselig efter 1-2 år, det kan tydeligt ses efter bare en uge. Min mormor kogte en gang gelé, som min mor åbnede og spiste efter 40 år, var ikke klar rød i farven, men smagte fint. Med nok sukker kan det nærmest holde evigt. Hvis bare sukkerindholdet er højt nok, og glasset behandlet efter forskrifterne, og opbevaret mørkt og ikke for varmt, så er holdbarheden virkelig lang.
Sebastian Schamberger
Sebastian Schamberger
2025-07-25 00:23:31
Count answers : 1
0
Marmeladen skal opbevares mørkt og køligt for at kunne holde sig så længe som muligt - gerne i køleskab. Fryser du marmeladen ned, kan den holder sig længere helt uden konserveringsmiddel og med lavt sukkerindhold. Det kan holde sig i op til et år ved minus 18º. Til gengæld kan det bagefter kun holde sig få dage i køleskabet, så frys syltetøjet ned i små portioner, og brug dem lidt ad gangen.
Lilyan Bogan
Lilyan Bogan
2025-07-24 23:33:40
Count answers : 3
0
Dit uåbnede marmeladeglas kan holde sig længe – som i meget længe. Er marmeladen uåbnet og produceret under korrekte forhold, kan det sagtens holde sig, selvom holdbarhedsdatoen er overskredet. Så snart du har åbnet marmeladen, er det dog en anden sag. Åbnet marmelade bør altid opbevares på køl, ligesom du skal minimere tiden, marmeladen tilbringer på spisebordet. Der kan vokse skimmel på overfladen af marmeladen, og det er altså ikke noget, du bare kan tage væk. Da marmelade er et blødt produkt, kan det nemlig hurtigt sprede sig hele glasset. Kan du ikke se noget på toppen, kan du roligt nyde løs.
Rachel Cruickshank
Rachel Cruickshank
2025-07-24 22:03:37
Count answers : 5
0
Hvis du har henkogt dem, kan det holde rigtig længe, som i årevis, udenfor køleskab. Mener at huske, at så længe jeg ikke åbner glassene kan de holde rimelig længe. Når du åbner dem, er holdbarheden ca. den samme, som hvis du lige havde lavet det. 14 dage i køleskab lyder som lidt lang tid, men det kan da godt være. Mener at huske, at så længe jeg ikke åbner glassene kan de holde rimelig længe, men når jeg har åbnet dem skal de i køleskab og spises indenfor 14 dage.
Lelah Quigley
Lelah Quigley
2025-07-24 21:02:04
Count answers : 8
0
Hjemmelavet syltetøj kan holde sig i 2 måneder uåbnet og 2 uger efter åbning, hvis det opbevares i køleskab. Holdbarheden af hjemmelavet jordbærmarmelade er 2 måneder uåbnet. Holdbarheden efter åbning er 2 uger. Hvis man bruger frosne jordbær, kan man også give marmeladen en lynhurtig tur med stavblenderen, for at gøre marmeladen ekstra cremet og lækker.
Cassidy Reynolds
Cassidy Reynolds
2025-07-24 20:41:34
Count answers : 3
0
Begge dele kan tåle at stå i et mørkt skab, så du behøver altså ikke at lade syltetøjsglassene fylde i køleskabet. Ifølge Tørsleffs, der fremstiller produkter til syltning, kan hjemmelavet marmelade og syltetøj holde i op til et år i et mørkt køkkenskab. Står de i køleskabet, holder de længere, men det er nok de færreste, som har et glas marmelade stående mere end et år. Det er vigtigt altid at bruge en ren ske til at tage syltetøj og marmelade med, så du ikke efterlader bakterier fra for eksempel flødeost eller smør i glasset.