:

Er det nødvendigt at koge frosne bær?

Esta Morar
Esta Morar
2025-08-01 10:50:47
Count answers : 16
0
For at undgå smitte med virus som leverbetændelse eller norovirus bør du koge færdigpakkede frosne bær, som du har købt i f.eks. supermarkedet. Færdigpakkede frosne bær bør koge mind​st 1 minut Hvis du laver du smoothies eller desserter med færdigpakkede frosne jordbær, blåbær, brombær, hindbær eller andre bær fra supermarkedet, er det en god idé at give bærrene et hurtigt opkog på mindst 1 minut, inden du bruger dem. Bærrene skal ”boble” i mindst 1 minut som tegn på, at de koger. Kogeanbefalingen gælder også restauranter og caféer. Hvis du bruger færdige smoothieblandinger, så står det typisk på posen, om du bør varme indholdet op, før du bruger det i mad, som ikke bliver varmebehandlet. Bær fra egen avl Hjemmedyrkede bær kan du sagtens spise rå, også selv om de har været frosne – men skyl bærrene grundigt, inden du fryser dem. Der er ingen risiko ved bær, som man selv har avlet og frosset ned, hvis hygiejnen under produktionen i øvrigt har været i orden.
Letha Stoltenberg
Letha Stoltenberg
2025-07-24 23:01:16
Count answers : 16
0
Færdigpakkede frosne bær bør koge mindst 1 minut. For at undgå smitte med virus som leverbetændelse eller norovirus bør du derfor koge færdigpakkede frosne bær, hvis de indgår i retter, der ikke bliver varmebehandlet før servering, f.eks. i smoothies eller andre frugtdesserter. Dette gælder frosne bær, som du har købt i f.eks. supermarkedet. Bærrene skal ”boble” i mindst 1 minut som tegn på, at de koger.

Read also

Hvad er forskellen med syltetøj og marmelade?

Syltetøj er frugt, der er kogt sammen med en sukkerlage. Syltetøj er tyndere end marmelade og indeho Read More

Hvordan laver man syltetøj?

Jordbær, hindbær, sukker og kornene fra 1 vaniljestang og den tomme vaniljestang sættes til at småko Read More

Vita Ernser
Vita Ernser
2025-07-24 22:58:02
Count answers : 28
0
Spørger man hos Fødevarestyrelsen er rådet, at man altid koger de frosne jordbær. Her er der ingen slinger i valsen, og mere konkret anbefales det, at man koger jordbær fra frost i mindst et minut, hvor det bobler omkring jordbærrene. Det gælder uanset om du skal bruge bærrene til en jordbærsmoothie, dessert eller andet. Bærrene skal altid koges! Årsagen til anbefalingen fra Fødevarestyrelsen er, at man kan risikere at blive ramt af roskildesyge eller leverbetændelse, og her er risikoen størst når man køber de udenlandske jordbær på frost.
Wilburn Lehner
Wilburn Lehner
2025-07-24 21:21:28
Count answers : 14
0
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du altid koger frosne bær i minimum et minut, inden du bruger dem. Bærrene skal boble som tegn på, at de koger. Du behøver ikke at koge frosne bær plukket i din egen have, så længe hygiejnen har været i orden. Frosne bær skal altid have et opkog, da de har flere gange vist sig at bære en virus, der kan give opkast, kvalme, diarré og i værste tilfælde leverbetændelse. Anbefalingen gælder primært bær til børn, ældre og syge. Raske voksne vil som regel bare slippe med en gang ukompliceret roskildesyge, hvis de spiste frosne bær uden at give dem et opkog.

Read also

Kan man lave syltetøj af frosne bær?

Her får du en super hurtig og nem opskrift på hjemmelavet skovbærsyltetøj. En lækker marmelade lavet Read More

Hvor lang tid kan hjemmelavet syltetøj holde sig?

Dit uåbnede marmeladeglas kan holde sig længe – som i meget længe. Er marmeladen uåbnet og producere Read More