Er det nødvendigt at koge frosne bær?

Letha Stoltenberg
2025-07-24 23:01:16
Count answers
: 2
Færdigpakkede frosne bær bør koge mindst 1 minut.
For at undgå smitte med virus som leverbetændelse eller norovirus bør du derfor koge færdigpakkede frosne bær, hvis de indgår i retter, der ikke bliver varmebehandlet før servering, f.eks. i smoothies eller andre frugtdesserter.
Dette gælder frosne bær, som du har købt i f.eks. supermarkedet.
Bærrene skal ”boble” i mindst 1 minut som tegn på, at de koger.

Vita Ernser
2025-07-24 22:58:02
Count answers
: 8
Spørger man hos Fødevarestyrelsen er rådet, at man altid koger de frosne jordbær. Her er der ingen slinger i valsen, og mere konkret anbefales det, at man koger jordbær fra frost i mindst et minut, hvor det bobler omkring jordbærrene. Det gælder uanset om du skal bruge bærrene til en jordbærsmoothie, dessert eller andet. Bærrene skal altid koges! Årsagen til anbefalingen fra Fødevarestyrelsen er, at man kan risikere at blive ramt af roskildesyge eller leverbetændelse, og her er risikoen størst når man køber de udenlandske jordbær på frost.

Wilburn Lehner
2025-07-24 21:21:28
Count answers
: 3
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du altid koger frosne bær i minimum et minut, inden du bruger dem. Bærrene skal boble som tegn på, at de koger. Du behøver ikke at koge frosne bær plukket i din egen have, så længe hygiejnen har været i orden. Frosne bær skal altid have et opkog, da de har flere gange vist sig at bære en virus, der kan give opkast, kvalme, diarré og i værste tilfælde leverbetændelse. Anbefalingen gælder primært bær til børn, ældre og syge. Raske voksne vil som regel bare slippe med en gang ukompliceret roskildesyge, hvis de spiste frosne bær uden at give dem et opkog.
Read also
- Hvad er forskellen med syltetøj og marmelade?
- Hvordan laver man syltetøj?
- Kan man lave syltetøj af frosne bær?
- Hvor lang tid kan hjemmelavet syltetøj holde sig?
- Hvor meget melatin til syltetøj?
- Hvorfor skal man skumme syltetøj?
- Kan man jævne syltetøj med maizena?
- Hvad kan jeg bruge i stedet for melatin?
- Hvordan skyller man glas i Atamon?
- Hvordan laver jeg syltetøj?
- Kan man bruge maizena til syltetøj?