:

Hvor mange grønne bønner pr. person?

Cassandra Thompson
Cassandra Thompson
2025-07-05 10:51:27
Count answers : 3
0
Grøntsager: 150 g Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 g mad pr. person. Ovenstående oversigt er et gennemsnit. Du kender dine gæster bedst, så beregn fx mere kød, hvis der er en rigtig kødelsker i selskabet.
Dolores Hane
Dolores Hane
2025-06-23 00:43:02
Count answers : 5
0
I kostrådene omtales bælgplanterne som bælgfrugter. Det anbefales, at vi, i en planterig og varieret kost, indtager 100 gram tilberedte bælgfrugter udover de anbefalede 600 gram grønt og frugt. I den anbefaling hører grønne bønner og ærter til grøntsagerne og ikke til anbefalingen om indtag af 100 gram bælgplanter. Årsagen hertil er, at grønne bønner og ærter ikke har så højt et proteinindhold, som de øvrige bælgfrugter. I en vegetarisk kost anbefaler Fødevarestyrelsen, at bælgfrugterne udgør 125 gram i kosten om dagen, og hvis du er 70 år eller ældre og vegetar bør du indtage 150 gram om dagen. Børn mellem 2-5 år, der spiser vegetarisk, bør indtage 50 g om dagen. Det svarer til 2,4 gram i tilberedt vægt. Det vil typisk være vand, som man lægger dem i blød i, og efterfølgende koger dem. Fødevarestyrelsen har lavet anvisninger til, hvordan man iblødsætter og koger de forskellige typer af bælgplanter for maksimal neutralisering af lektiner. Denne vægtforøgelse påvirker næringsstofindholdet fra det tørrede til det spiseklare produkt. Da bælgplanter ikke traditionelt har været en stor del af den danske madkultur, ligger der et stort arbejde i forhold til at udbrede kendskab og ikke mindst brugen af disse.
Sean Ziemann
Sean Ziemann
2025-06-20 17:15:42
Count answers : 3
0
Som tommelfingerregel kan du regne med følgende mængder pr. voksen: Salat og grønt: 100-150 g. Til børn kan du typisk halvere mængderne. Husk også at tage højde for antallet af retter, gæsternes appetit mm. Hvad du vælger at servere til festen bør endvidere afhænge af, om du serverer maden på en buffet eller tallerkenanretning ved bordene. Hvis du laver mad til en buffet, er det vigtigt at tænke over, om buffetretterne kan tåle at stå fremme i længere tid. Her er nogle eksempler på populære retter til festlige anledninger: Opskrift Green Goddess salat.
Jensen Schaden
Jensen Schaden
2025-06-07 17:25:08
Count answers : 6
0
Som tommelfingerregel kan du regne med 30-40 gram tørret bælgfrugt pr. person til fx salater eller gryderetter. Bælgfrugter er fedtfattige og indeholder masser af vitaminer, mineraler og kostfibre, som er med til at holde dig mæt og rask. Der er som sådan ikke nogen øvre grænser for, hvor mange gram bælgfrugter du bør spise om dagen.
Bridgette Leuschke
Bridgette Leuschke
2025-06-07 16:44:03
Count answers : 3
0
Ingredienser til 2 personer 200 g grønne bønner. Det svarer til 100 g grønne bønner per person. Beregn ca. 100 g bacon per person. Forberedelsestid: 4 min. Koge- og stegetid: 6 min. Samlet tidsforbrug: 10 min. Næringsindhold for de stegte bønnerpr. personhele portionen Kalorier104 kcal209 kcal Kulhydrat4 g8 g Protein2 g4 g Fedt8 g17 g
Adriana Boyle
Adriana Boyle
2025-06-07 14:45:45
Count answers : 3
0
Der er ingen oplysninger om, hvor mange grønne bønner man bør spise pr. person.
Donny D'Amore
Donny D'Amore
2025-06-07 12:37:59
Count answers : 5
0
Grønsager urensede200 - 300 g. Grønsager rensede150 - 200 g. Grøn salat100 g. Blandet salat150 g. Grønsager til stuvning urensede150 - 200 g. Grønsager til råsalat urensede125 g. Ris/Nudler/Pasta: Diverse: Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe200 g. Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe100 g. Tzatziki 100 g. Mayonnaisedressing 2 del fyld til 1 del dressing Morgenmad / Buffet: Frokost / Buffet: Rugbrød2-4 skiver (100-200 g.) Franskbrød1-2 skiver (30-60 g.) Smør45-60 g. Sild30-50 g. Kogte æg½ stk. Medister50 g. Leverpostej20 g. Frikadeller2 stk. Pålæg2 skiver Rejer30 g. Reception: Frugt (blandet)1 stk. Dessert: Jordbær og hindbær, naturel200-250 g. Melon200-250 g. Frugt på dåse med lage, henkogt200 g. Æbler til grød, uskrællet250 g. Bær til usiet grød150 g. Saft til grød2.5 dl. Frugt, tørret til grød80 g. Flødeis2.5 dl. Æbleskiver6 stk. Kransekage50 g. Ostebord: 4-5 oste250 g. hvis osten er del af et større måltid150 g. Frisk frugt: Druer, pærer, granatæble, dadler, jordbær, figner Tørret frugt: abrikoser, figner Frisk grønt: radiser, peberfrugt, forårsløg, bladselleri, oliven Syltede valnødder, pickles, chutney, Vild honning, akaciehonning, pesto, hybenmarmelade Kiks2-3 Hvidt brød/flutes50 g. Pølsebord: 6-8 slags pølser250 g. krydderfedt, smør ristet løg, remoulade, peberrodssalat, sky, rødbeder, pickles, saltagurker, æggestand, kapersbær, løgringe, karse Smør45-60 g. Rugbrød2-4 skiver (100-200 g.) evt. hvidt brød Helstegt pattegris: Pattegris slagtet vægt (med hoved, skind og ben)1000 g. Kartofler til salat renset vægt300 g. Blandet salat150 g. Brød100 g. Grillhygge/Buffet: Hel kylling 1600 g. 3 pers. Diverse rent kød250 g. Kartofler250 g. Iceberg50 g. Tomat0.5 = 50 g. Agurk50 g. Løse majs25 g. Ærter25 g. Spire25 g. Løgringe10 g. Dressing50 g. Brød100 g. Kryddersmør25 g. Natmad: Tarteletter som natmad3 stk. Suppe som natmad4 dl. Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe200 g. Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe100 g. Pølser3 stk. Brød2 stk. Ketchup20 g. Remulade20 g. Sennep20 g. Ristet løg10 g. Rå løg10 g. Syltede agurker20 g. Sandwich: Bolle1 stk. flæskesteg/ribbenssteg100 g.