Hvor mange grønne bønner pr. person?

Jensen Schaden
2025-06-07 17:25:08
Count answers: 6
Som tommelfingerregel kan du regne med 30-40 gram tørret bælgfrugt pr. person til fx salater eller gryderetter. Bælgfrugter er fedtfattige og indeholder masser af vitaminer, mineraler og kostfibre, som er med til at holde dig mæt og rask. Der er som sådan ikke nogen øvre grænser for, hvor mange gram bælgfrugter du bør spise om dagen.

Bridgette Leuschke
2025-06-07 16:44:03
Count answers: 3
Ingredienser til 2 personer 200 g grønne bønner.
Det svarer til 100 g grønne bønner per person.
Beregn ca. 100 g bacon per person.
Forberedelsestid: 4 min.
Koge- og stegetid: 6 min.
Samlet tidsforbrug: 10 min.
Næringsindhold for de stegte bønnerpr. personhele portionen
Kalorier104 kcal209 kcal
Kulhydrat4 g8 g
Protein2 g4 g
Fedt8 g17 g

Adriana Boyle
2025-06-07 14:45:45
Count answers: 3
Der er ingen oplysninger om, hvor mange grønne bønner man bør spise pr. person.

Donny D'Amore
2025-06-07 12:37:59
Count answers: 5
Grønsager urensede200 - 300 g.
Grønsager rensede150 - 200 g.
Grøn salat100 g.
Blandet salat150 g.
Grønsager til stuvning urensede150 - 200 g.
Grønsager til råsalat urensede125 g.
Ris/Nudler/Pasta:
Diverse:
Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe200 g.
Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe100 g.
Tzatziki 100 g.
Mayonnaisedressing 2 del fyld til 1 del dressing
Morgenmad / Buffet:
Frokost / Buffet:
Rugbrød2-4 skiver (100-200 g.)
Franskbrød1-2 skiver (30-60 g.)
Smør45-60 g.
Sild30-50 g.
Kogte æg½ stk.
Medister50 g.
Leverpostej20 g.
Frikadeller2 stk.
Pålæg2 skiver
Rejer30 g.
Reception:
Frugt (blandet)1 stk.
Dessert:
Jordbær og hindbær, naturel200-250 g.
Melon200-250 g.
Frugt på dåse med lage, henkogt200 g.
Æbler til grød, uskrællet250 g.
Bær til usiet grød150 g.
Saft til grød2.5 dl.
Frugt, tørret til grød80 g.
Flødeis2.5 dl.
Æbleskiver6 stk.
Kransekage50 g.
Ostebord:
4-5 oste250 g.
hvis osten er del af et større måltid150 g.
Frisk frugt:
Druer, pærer, granatæble, dadler, jordbær, figner
Tørret frugt:
abrikoser, figner
Frisk grønt:
radiser, peberfrugt, forårsløg, bladselleri, oliven
Syltede valnødder, pickles, chutney,
Vild honning, akaciehonning, pesto, hybenmarmelade
Kiks2-3
Hvidt brød/flutes50 g.
Pølsebord:
6-8 slags pølser250 g.
krydderfedt, smør ristet løg, remoulade, peberrodssalat, sky, rødbeder, pickles, saltagurker, æggestand, kapersbær, løgringe, karse
Smør45-60 g.
Rugbrød2-4 skiver (100-200 g.)
evt. hvidt brød
Helstegt pattegris:
Pattegris slagtet vægt (med hoved, skind og ben)1000 g.
Kartofler til salat renset vægt300 g.
Blandet salat150 g.
Brød100 g.
Grillhygge/Buffet:
Hel kylling 1600 g.
3 pers.
Diverse rent kød250 g.
Kartofler250 g.
Iceberg50 g.
Tomat0.5 = 50 g.
Agurk50 g.
Løse majs25 g.
Ærter25 g.
Spire25 g.
Løgringe10 g.
Dressing50 g.
Brød100 g.
Kryddersmør25 g.
Natmad:
Tarteletter som natmad3 stk.
Suppe som natmad4 dl.
Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe200 g.
Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe100 g.
Pølser3 stk.
Brød2 stk.
Ketchup20 g.
Remulade20 g.
Sennep20 g.
Ristet løg10 g.
Rå løg10 g.
Syltede agurker20 g.
Sandwich:
Bolle1 stk.
flæskesteg/ribbenssteg100 g.
Read also
- Hvordan skal grønne bønner tilberedes?
- Er det sundt at spise grønne bønner?
- Hvorfor skal grønne bønner koges?
- Hvordan spiser man grønne bønner?
- Er det nok at stege grønne bønner?
- Hvor længe skal borlottibønner koges?
- Er grønne bønner godt for maven?
- Er bønner godt for vægttab?
- Er kogte grønne bønner sunde?