:

Hvordan skal grønne bønner tilberedes?

Roma Harris
Roma Harris
2025-06-07 10:39:27
Count answers: 1
Nip stilken af og kom bønnerne i lidt kogende vand med salt og en lille klat smør. Damp dem 6-8 minutter. Vend dem med revet citronskal, flager af parmesan, lidt god olivenolie og kværnet sort peber. Eller svits dem på en varm pande, drys med frisk merian og finthakket skalotteløg og dryp med olivenolie. Husk du kan ikke spise rå bønner. Når du hælder vandet fra dine dampede grønne bønner, kan du give dem et hurtigt iskoldt brusebad. På den måde undgår du, at de ligger og koger videre, og de bevarer både bid og farve.
Antoinette Haley
Antoinette Haley
2025-06-07 08:32:51
Count answers: 6
Grønne bønner skal tilberedes, inden du kan spise dem. Og det kan du gøre på et par forskellige måder. Kogte grønne bønner Kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 4-5 minutter, så de stadig har lidt bid. Smid dem derefter i iskoldt vand, som stopper kogningen. Grønne bønner i ovnen De grønne bønner er også gode i ovnen. Vend bønnerne i lidt olie, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil de er sprøde. Vend bønnefritterne i lidt salt inden servering. Stegte grønne bønner De grønne bønner kan også fint steges på panden. Steg bønnerne i 5-10 minutter sammen med fx hvidløg og frisk chili. Servér bønnerne som tilbehør.
Ima DuBuque
Ima DuBuque
2025-06-07 08:06:41
Count answers: 3
Hæld vand på panden, så bunden er dækket af et par centimeter vand. Sæt panden på blusset, og bring vandet i kog. Forbered bønnerne imens. Nip enderne af de grønne bønner. Salt vandet i panden, og tilsæt bønnerne. Kog i ca. 3 minutter. Hæld vandet fra panden, og brug lidt køkkenrulle til at duppe panden helt tør for væske. Sæt panden tilbage på blusset ved høj varme, og steg dem i 2 minutter, til de har taget lidt farve. Skru ned på middellav varme, og tilsæt smør. Pil og hak evt. lidt hvidløg helt fint, og tilsæt det til panden sammen med smørret. Steg de grønne bønner i yderligere 1-2 minutter, til bønnerne er møre. Krydr med salt og peber - så er de smørstegte grønne bønner klar til servering.
Howard Mann
Howard Mann
2025-06-07 07:33:38
Count answers: 4
Nip stilken af bønnerne. Bring en gryde med vand og godt med groft salt i kog. Når det spilkoger, lægger du bønnerne i vandet og lægger låg på. Vandet taber lidt af pusten, men koger igen efter 1 minuts tid. Lad bønnerne ligge i det kogende vand i 3-4 minutter, tag dem op med en hulske og læg dem i isvand med det samme for at standse kogningen. Lad dem dryppe godt af.
Eduardo Anderson
Eduardo Anderson
2025-06-07 06:39:28
Count answers: 7
Friske grønne bønner altid koges eller steges. Frosne bønner skal dampes endnu kortere, da de allerede blancheret. Undgå at skærmen slukker. Kog dem derfor kun i 3 min. Men hæld stadig koldt vand over dem til sidst. Er bønnerne frosne, skal du ikke tilsætte vand. Bemærk også, at det er bedst ikke at tø dem op først. De skal blancheres først, Fryser du dem ned friske, mister de deres saft og sprødhed og bliver vandede og slatne. Så kog eller damp dem kortvarigt i vand – ca. 2-3 min. – inden de fryses ned. Dryp dem godt af i et dørslag.
Sabryna Lubowitz
Sabryna Lubowitz
2025-06-07 05:48:20
Count answers: 5
Grønne bønner skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige. Grønne bønner koges i letsaltet vand. Kom ikke for meget vand i gryden, da det blot udvander smagen i bønnerne. Kog vandet op og kom bønnerne i. Lad dem koge cirka 3 minutter ved svag varme og uden låg. Hæld straks vandet fra og servér. Kog ikke bønnerne længere tid, da de så mister deres friskhed og sprødhed - og bliver til kedelige grøntsager. Du kan også koge bønnerne i mikrobølgeovnen.