:

Hvorfor skal grønne bønner koges?

Brooke Franecki
Brooke Franecki
2025-06-07 11:03:09
Count answers: 3
Der er en god grund til, at haricots verts ikke er gnavegrønt. De indeholder nemlig proteinet lektin, der kan give kvalme og ondt i maven, hvis du spiser dem rå. Derfor skal friske grønne bønner altid koges eller steges.
Bradford Considine
Bradford Considine
2025-06-07 09:15:25
Count answers: 6
Lad bønnerne ligge i det kogende vand i 3-4 minutter, tag dem op med en hulske og læg dem i isvand med det samme for at standse kogningen. Når det spilkoger, lægger du bønnerne i vandet og lægger låg på. Vandet taber lidt af pusten, men koger igen efter 1 minuts tid. Bring en gryde med vand og godt med groft salt i kog.
Lelah Quigley
Lelah Quigley
2025-06-07 07:28:36
Count answers: 8
Grønne bønner skal koges, fordi de ellers kan give ondt i maven på grund af lektiner, som findes i bønner. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige. Bønner indeholder lektiner, og derfor skal de tilberedes, så man undgår at få ondt i maven. Lektiner findes dog mest i tørrede bønner, og altså ikke udpræget i de friske, men alligevel er det bedst at koge dem for at være helt sikker.
Aniyah Eichmann
Aniyah Eichmann
2025-06-07 07:19:47
Count answers: 4
Det kan ikke kåres et svar fra artiklen da beskriver hvordan man skal gøre for at undgå sygdomme men ikke peger direkte på at grønne bønner skal koges.