:

Hvordan spiser man grønne bønner?

Maxine Hodkiewicz
Maxine Hodkiewicz
2025-06-15 11:10:00
Count answers: 2
Grønne bønner skal tilberedes, inden du kan spise dem. Og det kan du gøre på et par forskellige måder. Kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 4-5 minutter, så de stadig har lidt bid. Smid dem derefter i iskoldt vand, som stopper kogningen. De grønne bønner er også gode i ovnen. Vend bønnerne i lidt olie, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil de er sprøde. Vend bønnefritterne i lidt salt inden servering. De grønne bønner kan også fint steges på panden. Steg bønnerne i 5-10 minutter sammen med fx hvidløg og frisk chili. Servér bønnerne som tilbehør.
Colt Hermiston
Colt Hermiston
2025-06-07 13:27:24
Count answers: 3
Nip stilken af bønnerne. Bring en gryde med vand og godt med groft salt i kog. Når det spilkoger, lægger du bønnerne i vandet og lægger låg på. Vandet taber lidt af pusten, men koger igen efter 1 minuts tid. Lad bønnerne ligge i det kogende vand i 3-4 minutter, tag dem op med en hulske og læg dem i isvand med det samme for at standse kogningen. Lad dem dryppe godt af.
Dolores Hane
Dolores Hane
2025-06-07 13:01:22
Count answers: 5
Spis bønner som tilbehør, i salater, sautéer – ja, alle grønne retter. Nip stilken af og kom bønnerne i lidt kogende vand med salt og en lille klat smør. Damp dem 6-8 minutter. Vend dem med revet citronskal, flager af parmesan, lidt god olivenolie og kværnet sort peber. Eller svits dem på en varm pande, drys med frisk merian og finthakket skalotteløg og dryp med olivenolie. Når du hælder vandet fra dine dampede grønne bønner, kan du give dem et hurtigt iskoldt brusebad.
Beulah Robel
Beulah Robel
2025-06-07 11:39:32
Count answers: 2
Hæld vand på panden, så bunden er dækket af et par centimeter vand. Sæt panden på blusset, og bring vandet i kog. Forbered bønnerne imens. Nip enderne af de grønne bønner. Salt vandet i panden, og tilsæt bønnerne. Kog i ca. 3 minutter, er dine bønner meget tynde, skal de kun koge 2 minutter. Hæld vandet fra panden, og brug lidt køkkenrulle til at duppe panden helt tør for væske. Sæt panden tilbage på blusset ved høj varme, og steg dem i 2 minutter, til de har taget lidt farve. Skru ned på middellav varme, og tilsæt smør. Pil og hak evt. lidt hvidløg helt fint, og tilsæt det til panden sammen med smørret. Steg de grønne bønner i yderligere 1-2 minutter, til bønnerne er møre. Krydr med salt og peber - så er de smørstegte grønne bønner klar til servering. Hvis du vil stege frosne grønne bønner, kan du komme dem direkte på panden, og stege dem ved høj varme. Hæld evt. væske fra panden, skru ned på middel varme, og tilsæt smør. Steg yderligere et par minutter, til bønnerne er godt dækket af smørret.
Eduardo Roob
Eduardo Roob
2025-06-07 08:11:29
Count answers: 5
Man kan spise grønne bønner stegt i hvidløg, og det tager ikke mange minutter at lave. Grønne bønner med hvidløg og mandler er superlækkert og superenkelt tilbehør, hvor du får masser af fibre og fylde og mæthed for pengene. Server de grønne bønner her til fx kylling, en god bøf eller en saftig kotelet. Optø bønnerne hvis de er frosne, nip enderne af hvis de er friske. Riv hvidløget fint. Opvarm olivenolie på en pande og tilsæt bønner og hvidløg og sauter ved middel varme i et par minutter. Tilsæt sesamolie, balsamico og evt. sødning og sauter til bønnerne begynder at blive møre, de skal stadig have bid. Krydr med havsalt og friskkværnet peber. Drys mandlerne over ved servering.
Chaim Jaskolski
Chaim Jaskolski
2025-06-07 08:01:03
Count answers: 3
Grønne bønner skal altid koges eller steges, da de indeholder proteinet lektin, der kan give kvalme og ondt i maven, hvis de spises rå. Frosne bønner skal dampes endnu kortere, da de allerede er blancheret, og de skal kun koges i 3 min. Det er bedst ikke at tø dem op først, hvis de er frosne. Grønne bønner kan bruges i mange forskellige retter, som fx tærter, som lunt tilbehør, som fritter, i simremad, i bundter, i pastaretter og som salat. De kann vandes i æggemassen sammen med fx løg og bacon eller andre ingredienser, eller de kan steges på panden med hvidløg og blandes med stegt bacon.