:

Kan man bage brød dagen før?

Verna Ernser
Verna Ernser
2025-07-10 06:44:42
Count answers : 1
0
Hemmeligheden bag friskt og lækkert brød længere er rigtig opbevaring. Helt frisk bagerbrød eller hjemmebag opbevares bedst i papir eller klæde til at starte med, men efter det første døgns tid er det en god idé at pakke en plastikpose uden om papirposen. Men pakker du det ind i plastik, kan vandet ikke slippet ud og sætter sig i stedet skorpen, som bliver blød. Hvis du til gengæld pakker brødet ind i en papirspose eller et stofklæde, som kan suge vandet, holder skorpen sig sprød. Put aldrig dit brød i køleskabet, men opbevar det ved stuetemperatur, så det holder sig saftigt længere. Den vigtige pointe her er, at krystalliseringen går hurtigere i køleskabet. På den måde når alt vandet ikke at forsvinde fra brødet, inden det skal spises, og samtidig har papiret stadig den vandsugende effekt, så skorpen ikke bliver gummiagtig.
Anne Wiza
Anne Wiza
2025-07-10 06:21:35
Count answers : 3
0
Du kan sagtens lave "almindelige" opskrifter om, så dejen laves aftenen i forvejen og bages dagen efter — og det gælder både for søde og salte gærdejsopskrifter. Når du laver dejen om til koldhævning, skal gærmængden reduceres med 50-75%. En opskrift med 50 g gær kan skæres ned til 12-15 g, hvis dejen hæver koldt i 8 timer eller mere. Rør dejen sammen dagen før bagningen, dæk den med film eller et fugtigt klæde og stil den på køl — typisk natten over. En koldhævet dej kan holde sig på køl i op til 24 timer. Efter 24 timer er gærsmagen helt væk, og du får et smagfuldt brød med en fin struktur. Jo mindre gær, jo længere hævetid, men som hovedregel skal en koldhævet dej hæve i 8-12 timer. Det passer med, at du kan sætte din dej i køleskabet natten over, så den er klar til at blive bagt næste morgen.
Brandi Windler
Brandi Windler
2025-07-10 06:18:51
Count answers : 2
0
Jeg vil gerne kunne bage bløde bamseboller om morgenen eller på dage, hvor tiden ikke er så god - så er det smart, at dejen står klar i køleskabet, så bollerne kun skal formes, hæve og bages. Ved at koldhæve dejen, så kan gærmængden reduceres markant, og det giver bløde boller, der smager meget mere af kardemomme og smør end af gær. Dag 1: Kom mælken i en skål og opløs gæren heri. Dæk dejen med husholdningsfilm eller en plastikpose, læg et viskestykke oven på og lad den hæve ved stuetemperatur i 60 minutter inden, at den kommes i køleskabet natten over. Dag 2: Vend dejen ud på bordet. Del dejen i 12 lige store stykker på ca. 80 g hver. Lad bollerne efterhæve i 60 minutter. Bag bollerne i 12-15 minutter til de er gyldne.
Leatha Collins
Leatha Collins
2025-07-10 05:34:55
Count answers : 6
0
Fødselsdagsboller er fryseegnede i op til tre måneder. Jeg har bagt hundredevis af boller efterhånden, så min fornemmelse for dej ligger i hænderne. Øv dig. Hævetid 1 time Samlet tid 1 time 32 minutter Tilb. tid 12 minutter Forb. tid 20 minutter Derfor tilsætter jeg heller ikke mere mel, end der står i opskriften. Mere mel giver tørre boller. Jeg dækker skålen til med en opklippet frysepose, som jeg sætter fast med en elastik, når jeg sætter dejen til hævning første gang. Du kan sagtens hæve dejen ved stuetemperatur på køkkenbordet. Jeg har en funktion i min ovn, som er symboliseret ved en streg foroven og forneden og en vanddråbe. Ovnen kan indstilles til 37°, så jeg giver gæren optimale arbejdsbetingelser, og holder samtidig på fugten i ovnen.