Er der kartofler i aioli?

Mazie Brakus
2025-07-10 18:21:17
Count answers
: 5
Kog kartoflerne godt ud , behold lidt af vandet , pisk så det nærmest bliver til en grødet masse ikke helt som mos . Vend mayonnaisen i selvom kartoflen stadig er lidt varm , du kan selv vælge hvor meget du vil have i , alt efter hvor fed du syntes den skal være . Smag til med salt peber og knust hvidløg . Mayonnaise en go en eller hjemme lavet . Skraldet bage kartofler i tern koges UDEN salt , de skal koges helt ud . Smager dejligt til ovnbagte kartofler og meget andet , lunt eller koldt .

Julie Zemlak
2025-07-10 16:48:17
Count answers
: 2
Aioli - en nem version med færre kalorier Sommetider vælger jeg den nemme løsning med aioli.
Nemlig noget creme fraiche med et par skefulde færdiglavet mayonaise i.
Server dem da med aioli på siden.
Så kan kartoflen lige dyppes i aioli, før den spises.
Sprøde knuste parmesanbagte kartofler med aioli De vil få munden til at løbe i vand hos de fleste.
Server dem som: Lækkert tilbehør til aftensmaden Som en snack Som en tapas ret til tapasbordet.
Kartoflerne er toppet med ristede hasselnøddekerner Parmesanbagte sprøde kartofler - hurtig version Har du travlt?
Køb små kartofler.
Flæk dem på langs og læg dem direkte på bunden af parmesan/olieblandingen, uden at koge dem først.
Læg dem med skærefladen nedad.
Hvis kartoflerne er små, vil bagetiden fortsat være ca. 35 minutter.
Men kig til dem og tag dem ud, når de møre og gyldne (sprøde).

Justyn Sawayn
2025-07-10 15:08:13
Count answers
: 2
Mange af os har nok smagt ovnbagte kartofler med aioli før. Det er en traditionel del af spansk tapas kaldet patatas con aioli, og det smager så godt. Her er aiolien rørt op med creme fraiche for en lidt lettere creme og hældt ud på en fad. Bagte kartofler i ovnen kender du nok godt, og de er vendt med masser af frisk persille og lagt oven på hvidløgscremen. Ovnbagte og stegte kartofler er altid en god ide. Uanset om du serverer rødt kød, kylling, fisk eller vegetarretter. Det vil langsomt tykne. Pisk godt igennem til sidst. Vend cremefraiche i din aioli og smag til med en smule æblecidereddike. De ovnbagte kartofler med aioli-creme her er lidt Mellemøsten, der møder Vesten. Eller måske nærmere Spanien med sine patatas con aioli aka. stegte kartofler med hvidløgsmayonnaise.

Marshall Graham
2025-07-10 14:49:42
Count answers
: 1
Lav imens aiolien: Stød hvidløg, kartoffel og salt sammen i en morter eller i blenderen.
Kom det i en skål og pisk æggeblommerne i sammen med citronsaft.
Tilsæt olien dråbe for dråbe, siden i en tynd stråle til passende konsistens.
Fortynd evt. med lidt vand og smag til med salt og citronsaft.
Varm en stor stegepande op, kom olie på og læg fiskestykkerne på med skindet nedad.
Giv dem et let pres med en palet, så de ikke krøller sammen, og steg dem gyldne og sprøde til de slipper panden, ca. 6 minutter.
Vend dem, sluk varmen og server dem med skindet opad og giv de salte kartofler, aioli og evt. en stor salat til.

Mohammed Jacobs
2025-07-10 14:22:57
Count answers
: 3
Sæt vand over at koge til kartoflen.
Skræl imens kartoflen, og skær den i tern.
Damp ternene med 2 dl vand og safran, til vandet er helt fordampet, og kartoffelternene er møre.
Rør æggeblommerne sammen med presset hvidløg, tilsæt kartoffeltern, og mos det sammen til det har en ensartet konsistens.
Spæd til med olivenolie, og smag til med salt og peber.
Read also
- Hvad er forskellen mellem aioli og mayonnaise?
- Hvorfor bliver min aioli ikke tyk?
- Hvordan laver man en aioli?
- Hvilken olie til aioli?
- Hvor lang tid kan aioli holde sig?
- Hvorfor er mayonnaise usundt?
- Hvad gør man, hvis mayonnaisen er for tynd?
- Kan man redde en skilt aioli?
- Hvordan laver man sine egne oliven?
- Hvilken olie i stedet for olivenolie?
- Hvad er forskellen på aioli og mayonnaise?
- Hvad kan man spise med aioli?
- Hvorfor hedder det aioli?
- Kan man bruge rapsolie til mayonnaise?
- Hvilken slags olie skal jeg bruge?