:

Hvad er forskellen mellem aioli og mayonnaise?

Lydia Wintheiser
Lydia Wintheiser
2025-07-10 11:05:08
Count answers : 4
0
Aioli er en fantastisk lækker hvidløgsmayonnaise, som man selv nemt kan lave. Aioli stammer fra Spanien og betyder ’hvidløg og olie’ – og det er sådan set de primære ingredienser, måske lige sammen med æggeblommer. Mayonnaise med hvidløg Aioli er sådan set bare som en mayonnaise med hvidløg. Det kommer an på, hvem du spørger. Der findes varianter i Spanien, Italien og Frankrig, hvor holdningen til, hvad der skal i en ægte aioli er forskellig. I Spanien er der en udbredt holdning til, at der hverken skal æg eller citronsaft i – og så er aioli noget helt andet end mayo. I Frankrig putter man derimod gerne æg, citronsaft og tilmed sennep i aioli – og så har man sådan set bare en mayonnaise, hvor man har tilsat hvidløg. Aioli er sådan set bare som en mayonnaise med hvidløg.
Deron Schmeler
Deron Schmeler
2025-06-30 17:33:57
Count answers : 3
0
Forskellen på aioli og mayonnaise er, at en aioli er i princippet hjemmelavet mayonnaise, hvor der er tilsat hvidløg, en hvidløgsmayonnaise. En mayonnaise består af en række neutrale smage, som æggeblommer, eddike, en smagsneutral olie, salt, peber og evt. lidt sennep for at fremhæve smagene. Aioli er en dip, som stammer fra det sydlige Frankrig, hvor man starter med at mose hvidløgene i en morter og derefter tilføje æggeblommer, citronsaft, sennep og olivenolie.
Lelia Ullrich
Lelia Ullrich
2025-06-23 07:34:46
Count answers : 2
0
The Difference Between Aioli and Mayo Although aioli and mayonnaise are both creamy emulsions, aioli is made from garlic and olive oil while mayo is made from egg yolks and canola oil. The final result may look similar but the two sauces have distinctly different flavors. Aioli, meaning “garlic oil" in Catalan, is a sauce made by emulsifying mashed garlic with extra virgin olive oil, typically with a mortar and pestle. Mayonnaise or mayo is a sauce made by emulsifying egg yolk, canola oil, lemon juice or vinegar, mustard, and salt with a whisk. The confusion between mayonnaise and aioli comes from the way the word “aioli” is used today. In many establishments, any type of flavored mayo, especially garlic mayo, will be labeled as garlic aioli. Although traditional aioli and modern aioli are not made in the same way, they can be used interchangeably as dips and spreads. There will, however, be variations to the texture and flavor profile between the two condiments.