:

Hvordan laver man en aioli?

Peggie Dooley
Peggie Dooley
2025-07-03 16:55:09
Count answers : 6
0
Pisk æggeblommen sammen med citron, hvidløg, salt og peber. Pisk herefter lidt efter lidt olien i, i en tynd stråle. Smag til. Tilsæt evt. en smule vand, én teskefuld ad gangen, hvis du vil have aiolien lidt tyndere. Stil den tildækket i køleskabet indtil serveringen.
Ardella Deckow
Ardella Deckow
2025-06-23 09:55:52
Count answers : 5
0
Tag alle ingredienserne ud af køleskabet i god tid og lad dem stå på køkkenbordet i 30 minutter. Kom æggeblommer, hvidløg, citronsaft, dijonsennep og salt i en blenderskål, og sæt stavblenderen i bunden af blenderglasset. Hæld halvdelen af olien over og blend – uden at løfte stavblenderen til at starte med! Når mayonnaisen begynder at samle sig i blenderglasset, skal stavblenderen løftes op og ned til aiolien er ensartet. Blend videre, mens resten af oliens tilsættes i en tynd stråle. Smag til med salt. Tag alle ingredienserne ud af køleskabet i god tid og lad dem stå på køkkenbordet, så de får stuetemperatur inden aiolien laves. Kom æggeblommer, hvidløg, citronsaft, dijonsennep og salt i en skål og pisk det sammen i et minuts tid. Tilsæt en spsk olie og pisk den godt ind, pisk derefter olie i lidt efter lidt i en tynd stråle. Stop når hvidløgsmayonnaisen har den rette konsistens. Smag til med salt.
Antonietta Swaniawski
Antonietta Swaniawski
2025-06-23 09:27:13
Count answers : 5
0
Pisk først æggeblommer sammen med sennep. Derefter pisker du hvidvinseddike i. Du kan godt undlade eddike i en aioli, men jeg synes den klæder dippen. Pil hvidløgsfed og pres dem. Rør dem i aiolien. Så skal du piske olivenolien ind i mayonnaisen. Det skal ske gradvist og i en tynd stråle, så du får samlet fedtet med den øvrige væske. I en tynd stråle pisker du derfor olien i, og fortsæt indtil der ikke er mere olie tilbage. Aiolien kan muligvis opsuge endnu mere olie, og så giver du den bare lidt mere. Smag aiolien til med salt og friskkværnet peber, og anret den i en skål.
Zola Rowe
Zola Rowe
2025-06-23 04:24:57
Count answers : 3
0
Man kan faktisk også lave en virkelig god og enkel aioli ved blot at røre mayonnaise og presset hvidløg sammen og evt. justere smagen med lidt sukker og salt. Kom mayonnaise i en skål og rør det sammen med hvidløg og sennep. Smag til med eddike og sukker. Måske kan den også trække lidt mere salt. Jeg bruger som regel hjemmelavet mayonnaise, når jeg laver aioli dip. Det er supernemt og kan klares på 2 minutter med en stavblender. Men selvfølgelig kan man også bruge en god færdigkøbt mayonnaise. Jeg kan dog anbefaler, at man bruge “ægte” mayonnaise, der rent faktisk er lavet på æggeblommer. Når man er ude i noget så simpelt som hvidløgsmayonnaise, så kan det godt betale sig at bruge gode råvarer. Jeg bruger som regel friskpresset hvidløg til aiolien, men vil man have en mildere og “rundere” hvidløgsmag, så kan jeg virkelig anbefale at bruge bagte hvidløgsfed, som moses sammen med en gaffel, inden de vendes i mayonnaisen. Man behøver selvfølgelig ikke tænde ovnen for at bage et hvidløg, men læg hvidløgsfeddene i ovnen, når den alligevel er i gang. De kan sagtens gemmes på køl. Hvidløgssmagen bliver mildere, så måske skal der bruges et par ekstra fed ift. opskriften.