:

Hvilken olie til aioli?

Duane Funk
Duane Funk
2025-07-12 01:09:00
Count answers : 2
0
Den bedste olie I forsøget med at lave den perfekte mayonnaise, under projektet ”Microscopy of Emulsions”, testede den unge nanobioscientist tre slags olier – solsikke-, raps- og olivenolie. Konklusionen er, at man i princippet kan bruge alle tre slags, hvis man kan lide smagen, men der er dog én, som Irina Iachina klart foretrækker. Jeg har haft mest succes med rapsolie og den smagte også bedre, men solsikkeolie var også fint. Hvis du laver mayonnaise med olivenolie, skal det spises med det samme, for det skiller efter meget kort tid, siger hun. En mayonnaise består af cirka 70-80 % olie, der er fordelt som dråber i eddike. Olie og vand/eddike vil normalt ikke blande sig sammen.
Era Hane
Era Hane
2025-07-05 11:29:57
Count answers : 3
0
Jeg holder af at lave aioli af en mild olivenolie, men nogle synes, at smagen bliver for gennemtrængene, og hvis du er en af dem, vil jeg anbefale dig at bruge en smagsneutral olie, som rapsolie eller avocadoolie, i forholdet 50/50 eller 25/75. Tilsæt olivenolien i en tynd stråle, mens du pisker med elpisker. Tilsæt dernæst langsomt den smagsneutrale olie, mens du pisker, indtil du opnår den ønskede konsistens. Start med 1,5 dl olie. Brug en stavblender til at blende det sammen. Tilføj evt. lidt mere olie, til konsistensen er perfekt. Prøv dig frem.
Aubree Heaney
Aubree Heaney
2025-06-23 09:37:25
Count answers : 7
0
Når du laver aioli, skal du bruge en smagsneutral olie, da f.eks. olivenolie vil give mayoen for meget smag af oliven. Du kan bruge: rapsolie, rapskimolie, majsolje, vindruekerneolie, solsikkeolie.
Darren Paucek
Darren Paucek
2025-06-23 08:11:37
Count answers : 1
0
Jeg har forsøgt mig med mange forskellige olier, men jeg kan ikke forlige mig med smagen af hverken olivenolie eller koldpresset rapsolie i min mayonnaise, og nøddeolierne, feks macademia er simpelthen for dyre. I lang tid lavede jeg min egen mayo med remas procesbehandlede rapsolie, som er smagsneutral, har en nogenlunde fedtsyrefordeling og er billig. Men så faldt jeg over Urtekrams koldpressede stegeolie. Den er lavet af high-oleicacid koldpresset solsikkeolie - og indeholder 82g monoumættet oliesyre pr 100g. Urtekrams olie er smagsneutral og fungerer perfekt til mayo. Jeg har endnu ikke fundet den som fast sortiment i nogen af de forretninger jeg kommer i, men netto har den ganske ofte på tilbud til en god pris.
Eden Turcotte
Eden Turcotte
2025-06-23 07:27:30
Count answers : 5
0
Hvemlaver dog mayonnaise selv? Det er ellers sådan en hmmm-ting herhjemme. Jeg vil jo virkelig helst lave min mayonnaise selv, men problemet er bare, at livet nogle gange kommer på tværs, og så er det nemmere at gribe et glas Hellmann’s, når man er ude og handle. 3-4 æggeblommer1 tsk urtesalt jeg bruger Herbamare1,5 dl hørfrøolie1,5 dl macadamiaolie eller anden olie1,5 dl olivenolie vælg en god Når man laver sin egen mayo, er man til gengæld helt fri for den slags bekymringer. Til gengæld står man tilbage med en anden udfordring. Nemlig smagen. Mange vænner sig aldrig helt til smagen af olivenolie i mayo, og det forstår jeg godt, for den er jo lidt gennemtrængende. Selv kan jeg godt lide smagen af olivenolie, men i går lavede jeg en version, hvor jeg kamuflerede olivenoliesmagen ved at blande den med hørfrøolie og macadamia-olie. Nu smager den så lidt af macadamia-nødder, men det er jo en dejlig smag. Men smagsneutral er den jo ikke. Både olivenolie og macadamia-olie indeholder størstedelen enkeltumættede fedtsyrer, og de er bare i good standing uanset hvor du kigger hen. Fra hørfrøolien får du jo også de her plante omega-3-fedtsyrer (ALA), som kroppen så kan bakse med at få omdannet til EPA og DHA, som er omega-3 fedtsyrer i den form, som kroppen kan bruge til noget.
Hayley Kirlin
Hayley Kirlin
2025-06-23 07:05:14
Count answers : 5
0
Hæld halvdelen af olien over og blend – uden at løfte stavblenderen til at starte med. Blend videre, mens resten af oliens tilsættes i en tynd stråle. Tilsæt en spsk olie og pisk den godt ind, pisk derefter olie i lidt efter lidt i en tynd stråle. Stop når hvidløgsmayonnaisen har den rette konsistens.
Kennedi Goldner
Kennedi Goldner
2025-06-23 06:27:50
Count answers : 6
0
Hvis du bruger olivenolie i din mayonnaise, bliver mayonnaisen grøn og vil skille efter et døgn i køleskabet. Solsikkeolie er den foretrukne olie at bruge, da den giver mayonnaisen den mest perfekte konsistens. Lav mayonnaise med stavblenderGlem alt om, at olien skal røres ind i æggeblommerne i små mængder ad gangen. Alle ingrendienserne kan nemlig blandes sammen på én gang. Den store hemmelighed bag den perfekte mayonnaise er en stavblender. 1½ dl smagsneutral olie (fx solsikke- eller majsolie)
Laurel Carter
Laurel Carter
2025-06-23 06:03:25
Count answers : 5
0
Det er vigtigt at bruge en smagsneutral olie, som ikke giver en gennemtrængende smag til din aioli dip. Vindruekerneolie og solsikkeolie er begge to gode bud – brug ikke olivenolie eller rapsolie. 100 g smagsneutral olie fx vindruekerne eller solsikkeolie