Hvad gør man, hvis mayonnaisen er for tynd?

Muhammad Prohaska
2025-07-02 02:52:54
Count answers
: 5
Er mayonnaisen alligevel skilt, kan det have adskillige årsager. Nogle fejl, kan du selv fixe, andre gange må du bare op på hesten igen og starte forfra. 1 Mayonnaisen bliver ikke tyk, men forbliver tynd og gul. Fejl: Olien er tilsat for hurtigt i starten af processen. Her er det især vigtigt at tilsætte små mængder olie ad gangen. Fix: Start forfra med en ny æggeblomme og pisk den fejlede mayonnaise ned i, igen 1 tsk. ad gangen, det giver dog et endnu større forbrug af olie og en større portion færdig mayonnaise. Alternativt kan du blot starte forfra.

Hector Pacocha
2025-06-23 12:52:47
Count answers
: 5
Hvis mayonnaisen er for tynd, kan du prøve at piske mere æggeblomme i, så den kan samle sig igen. Du kan også prøve dig frem med en teske koldt vand. Når mayonnaisen har den rette konsistens, kan du tilsætte lidt vand, og derefter piske godt igennem igen.

Lindsey Rolfson
2025-06-23 12:42:57
Count answers
: 2
Hvis mayonnaisen er for tynd, kan man ofte redde sin skilte creme på følgende måde: Find en ny skål frem og læg en ny æggeblomme i. Tilsæt de klassiske smagsgivere (dog i lidt mindre grad, da du jo allerede har lavet en 'mayo', som så er skilt). Når tingene er blandet sammen, så hælder du den skilte creme langsomt i den nye æggeblomme i en tynd stråle. På den måde får du bundet den skilte creme ind i blommen og derved skaber en ny mayo! Det kræver nok lidt mere justering af smagen efterfølgende – men hey, du behøver ikke at kassere!

Lydia Wintheiser
2025-06-23 11:34:37
Count answers
: 4
Hvis mayonnaisen er løbende og tynd og den den virker grynet, så er den skilt.
Er den tyk og virker grynet så er det fordi der er for lidt væske i.
Tilsæt mere citron.
Syntes du den bliver for sur, så bare tilsæt vand.
Kom en æggeblomme i en ren skål.
Hæld en smule af den skilte mayonnaise i æggeblommen og rør rundt indtil den samler sig til en creme.
Rør rundt og hæld den skilte mayo i, i små portioner.
Vent med at hælde en ny portion i indtil den forrige har samlet sig.

Angelo Kuhn
2025-06-23 09:41:50
Count answers
: 2
Er din mayonnaise blevet for tynd? Vælger du at piske din mayonnaise med en elpisker, risikerer du, at den skiller. Men bare rolig, den kan reddes! Tag en ny æggeblomme, og pisk den sammen med en smule sennep, eddike og salt. Tilsæt dernæst gradvist den skilte mayonnaise i en tynd stråle, imens du pisker — så er din mayonnaise faktisk reddet. Hæld evt. lidt vand i mayonnaisen efter al olien er rørt i. På den måde kan du undgå, at den skiller.

Jacey Schneider
2025-06-23 09:36:50
Count answers
: 3
Hvis mayonnaisen virker tynd, må der tilsættes lidt mere olie.
Er den for tyk kan man give den et par dråber vand.
Det er vigtigt at æggene og olien har nogenlunde samme temperatur.
Når mayonnaisen begynder at samle sig, kan man godt hælde olien i lidt hurtigere.
Smag mayonnaisen til med citronsaft og evt. mere salt og peber.

Fleta Koss
2025-06-23 09:13:24
Count answers
: 2
Hvis mayonnaisen er for tynd, så kom noget mere olie i. Jo mere olie du kommer i, jo tykkere bliver mayonnaisen. Bliv ved med det indtil der begynder at komme hvid mayonnaise i bunden.
Read also
- Hvad er forskellen mellem aioli og mayonnaise?
- Hvorfor bliver min aioli ikke tyk?
- Hvordan laver man en aioli?
- Hvilken olie til aioli?
- Hvor lang tid kan aioli holde sig?
- Hvorfor er mayonnaise usundt?
- Kan man redde en skilt aioli?
- Hvordan laver man sine egne oliven?
- Hvilken olie i stedet for olivenolie?
- Hvad er forskellen på aioli og mayonnaise?
- Hvad kan man spise med aioli?
- Hvorfor hedder det aioli?
- Er der kartofler i aioli?
- Kan man bruge rapsolie til mayonnaise?
- Hvilken slags olie skal jeg bruge?