:

Hvorfor bliver min aioli ikke tyk?

Emmy Murray
Emmy Murray
2025-06-23 09:08:43
Count answers : 6
0
Hvis mayonnaisen skiller, selvom den så ud, som om den var fin, er der hældt for meget olie i. Tilsæt lidt mere æggeblomme en teske ad gangen, så kan den samle sig igen. Er der ikke mere æggeblomme, så prøv i stedet med en teske koldt vand og pisk godt.
Jakayla Macejkovic
Jakayla Macejkovic
2025-06-23 07:57:54
Count answers : 5
0
Tilsæt mere olie, hvis du synes saucen er for tynd. Kommer du olien for hurtigt i, vil dippen ikke samle sig. Mayonnaisen kan også skille, hvis æggene er for kolde. Du er aldrig i tvivl om, om din mayonnaise er skilt. Skulle uheldet være ude, kan du forsøge at hælde massen over i et højt, smalt glas/bæger og give den en tur med stavblenderen på højeste niveau. Tilsæt vand i små portioner, hvis saucen er for tyk. Det handler om tålmodighed. Tag æggene/æggeblommerne ud af køleskabet ½ times tid før, du går i gang, så de når at få stuetemperatur. Tilsæt olien lidt ad gangen, mens du pisker. Start med nogle få dråber, herefter en tynd stråle, som kan blive tykkere og tykkere, efterhånden som mayonnaisen emulgerer sig. Du kan også komme den mislykkede mayonnaise over i et bæger og så starte forfra med æggeblommer, og så langsomt piske så meget af den mislykkede mayonnaise ind i de friske æggeblommer, at den får den ønskede tykkelse. Det er tydeligt at se, og når den har stået i blot ½ minuts tid, har du olie for sig og resten for sig.
Donny D'Amore
Donny D'Amore
2025-06-23 07:08:37
Count answers : 5
0
Hvis du oplever den førnævnte metode ikke fungerer for dig, skal du i stedet vælge den skudsikre metode. Tilsæt olien i en meget tynd stråle mens du blender/kører maskinen. Det kan tage adskillige minutter, men det er dét værd, hvis du vil have en mayo der er TYK og lækker, og du kan sagtens lave den tykkere (tilføj da blot mere olie) end du kan se på billederne herunder, hvis du ønsker det. Olien skal forsvinde langsomt i en lille hvirvelstrøm, og når du fornemmer at mayonnaisen begynder at tykne, kan du blende den igennem og evt. smage den til med mere salt, sennep, karry eller andre spændende krydderier.
Delphine Wiza
Delphine Wiza
2025-06-23 06:37:35
Count answers : 8
0
Mayo skiller typisk hvis der er for meget væske i fra starten eller olien bliver hældt for hurtigt i. Det er specielt i starten at det kan ske. Ingredienser skal helst have samme temperatur. Så er der mindre sandsynlighed for at den skiller. Hvis mayonnaisen er løbende og tynd og den den virker grynet, så er den skilt. Er den tyk og virker grynet så er det fordi der er for lidt væske i. Tilsæt mere citron. Syntes du den bliver for sur, så bare tilsæt vand.
Donny Cruickshank
Donny Cruickshank
2025-06-23 05:12:35
Count answers : 3
0
Det er vigtigt at begynde med ingredienserne i bunden, når du blender mayonnaise, da olien ellers ikke bliver godt integreret i blandingen. Jo mere olie du kommer i, jo tykkere bliver mayonnaisen. Væsken inde imellem boblerne er det der holder mayonnaisen flydende. Derfor bliver den tykkere efterhånden som der kommer mere olie i. Er det blevet lidt for tynd, så kom noget mere olie i. Begynder blandingen at blive ujævn, så blend lidt uden at tilsætte olie indtil den er jævn igen. Der er relativt mindre væske imellem boblerne, når der kommer mere olie i.
Rachel Cruickshank
Rachel Cruickshank
2025-06-23 05:12:08
Count answers : 5
0
Din mayonnaise kan skille, hvis ingredienserne ikke har samme temperatur, eller hvis olien tilsættes for hurtigt. Lad æggeblommer og sennep stå fremme på køkkenbordet i 10 minutter, før du går i gang, så ingredienserne har nogenlunde samme temperatur. Vær opmærksom på, at denne metode kræver lidt ekstra tålmodighed, hvis du bruger en elpisker. Tilsæt herefter langsomt olien i en tynd stråle lidt ad gangen, mens du fortsat pisker. Hvis du bruger olivenolie i din mayonnaise, bliver mayonnaisen grøn og vil skille efter et døgn i køleskabet. Solsikkeolie er den foretrukne olie at bruge, da den giver mayonnaisen den mest perfekte konsistens.
Aurelie Ernser
Aurelie Ernser
2025-06-23 04:54:04
Count answers : 5
0
Mayonnaisen bliver ikke tyk, men forbliver tynd og gul. Fejl: Olien er tilsat for hurtigt i starten af processen. Her er det især vigtigt at tilsætte små mængder olie ad gangen. Fix: Start forfra med en ny æggeblomme og pisk den fejlede mayonnaise ned i, igen 1 tsk. ad gangen, det giver dog et endnu større forbrug af olie og en større portion færdig mayonnaise. Alternativt kan du blot starte forfra. Mayonnaisen så fin og cremet ud, men skilte så lige pludselig. Fejl: Æggeblommen kan ikke binde mere olie. Normalt kan en æggeblomme max. Binde 3 dl olie, men det variere. Fix: Pisk 1 spsk. iskoldt vand i, hvis det ikke hjælper, så tilsæt et par tsk. ekstra æggeblomme og pisk så igen, så burde den samle sig.