:

Hvordan laver man hjemmelavet marmelade?

Ismael Bergnaum
Ismael Bergnaum
2025-10-01 03:37:04
Count answers : 19
0
Brug bærene, når de er i sæson. Du kan også bruge frosne bær, som fås billigt året rundt, men det er med at nyde de søde danske sommerbær, mens de er her. Har du ikke tid til at sylte om sommeren, måske vil du hellere ud og nyde solskinsvejret, kan du vælge at fryse bærene ned i passende mængder. Så du kan lave marmelade af de frosne bær, når det passer dig. Sortér dine bær grundigt, så du undgår overmodne, stødte, rådne og mugne bær i din marmelade. Når marmeladen er færdigkogt, skal den på glas hurtigst muligt. Skum marmeladen af, fyld helt op til kanten, og luk låget til, mens marmeladen stadig er varm – så dannes der et vakuum i glasset, som giver marmeladen øget holdbarhed. Hvis marmeladen er for tyk, kan du koge den op med lidt vand eller saft, til du opnår den rette konsistens. Hvis marmeladen er for tynd, giv marmeladen et opkog ved stærk varme, så overskydende væske koges væk, eller brug lidt Melatin til at justere konsistensen med.
Raegan Walsh
Raegan Walsh
2025-09-22 17:37:52
Count answers : 24
0
Fjern dårlige bær og frugter og skyl dem grundigt, inden de skal ned i gryden. Selvom bakterier eller gærsvampe ikke kan ses med det blotte øje, kan de vokse sig store og stygge nede i den færdige marmelade. Af samme grund skal glas og låg skoldes, inden marmeladen hældes over. Ned i kogetid, op i smag ... jo længere tid marmeladen koger, des flere af de fine smagsnoter flygter fra gryden. Et godt trick til at skære ned på kogetiden, er at bruge en stor gryde. På den måde får mange af bærrene varme på én gang, og de når hurtigere op på en høj temperatur. En sidegevinst er, at det bevarer bærrenes struktur bedre end i en lille gryde, hvor bærrene ligger i lag og maser hinanden.

Read also

Hvad er forskellen på marmelade og syltetøj?

Før et produkt på supermarkedshylden må kalde sig ”syltetøj”, skal det indeholde hele stykker af fru Read More

Hvordan kan man gøre marmelade tykkere?

Det kan skyldes, at bærrene/frugten har indeholdt for lidt pektin, eller at sukkermængden ikke har v Read More

Maryse Kuhlman
Maryse Kuhlman
2025-09-12 05:23:23
Count answers : 21
0
Det er let at lave sin egen fantastiske marmelade, og det tager ikke lang tid. Bland frugterne. Kom frugt og evt. vand i en kasserolle, og lad det koge i 10 minutter. Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere fem minutter. Hældes på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt. Skyl og rens bærrene, skræl æblerne og hak/mos dem. Bland sukkeret i og lad det simre med vanillestangen til konsistensen er lind. Hældes på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt. Skold, flå og udsten blommerne. Bland alle ingredienser bortset fra mandlerne i en kasserolle, og kog under omrøring i 2-3 minutter. Bland de hakkede mandler i. Fjern omhyggeligt skummet. Hæld på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt. Bland frugterne. Kom frugt og vand i en kasserolle, og lad det koge i ti minutter. Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere fem minutter. Hæld på varme, skoldede glas. Luk glassene, og opbevar dem køligt.
Ilene Armstrong
Ilene Armstrong
2025-09-06 12:20:24
Count answers : 18
0
Bland bær og syltesukker i en gryde, og lad det koge i 3-10 minutter alt afhængig af bærtype. Syltetøjet må ikke blive for fast, men heller ikke for flydende. Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet.

Read also

Hvor lang tid holder hjemmelavet marmelade?

Holdbarhed i køleskab: 2 måneder uåbnet og 2 uger efter åbning. Kom den færdige jordbærsyltetøj på Read More

Hvornår sætter man låg på marmelade?

Hvis marmeladen er for tynd, tilsættes ekstra geleringsmiddel blandet med sukker. Kog marmeladen ige Read More

Nicklaus Schaefer
Nicklaus Schaefer
2025-09-03 15:38:04
Count answers : 7
0
Det er super nemt at lave marmelade og syltetøj, og du kan nemt lave store portioner, så du har altid har et glas ved hånden. Der findes mange forskellige opskrifter, men for de mest simple, skal du blot bruge frugt eller bær, sukker, vand og en gryde. Hvis du vil opbevare i længere tid på glas, er det en god ide at bruge lidt atamon i glassene. Du kan sagtens bruge frugter, der er lidt overmodne eller kommer fra frost, da de alligvel skal koges godt ud. Går du derimod efter at lave syltetøj, er helt friske bær ideelle. De skal gerne syltes inden de er alt for modne, så de netop kan holde lidt af formen og den friske smag.
Abbie Kreiger
Abbie Kreiger
2025-08-25 19:13:00
Count answers : 22
0
Hjemmelavet jordbærmarmelade betyder smagen af sol og sommer – det er gode sommerminder fyldt på glas. Rens og skær jordbær i mindre stykker. Kog jordbærrene møre i ca. 5 min. Tilsæt sukker under omrøring og kog det med i 2 min. Bland melatin med 2 spsk. ekstra sukker. Tilsæt blandingen under omrøring i de kogende jordbær. Kog dem i yderligere i 2 min. og skum marmeladen af. Skyl marmeladeglas i atamon og fyld marmeladen på. Luk straks.

Read also

Hvorfor bliver min marmelade ikke stiv?

Hvis du ønsker at lave en tykkere marmelade, kan du prøve at tilsætte lidt mere melatin. En pose Rød Read More

Hvor meget frugt skal der være i marmelade?

Marmelade er en blanding af sukker og frugtpuré med en passende tyktflydende og geléagtig konsistens Read More

Eriberto Nicolas
Eriberto Nicolas
2025-08-16 11:41:48
Count answers : 17
0
Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker, kom dem i en gryde med sukker og vaniljepulver. Kog jordbær, vanilje og geleringsmiddel og sukker uden låg ved høj varme i 3-5 minutter under konstant omrøring til sukkeret er helt smeltet og det tykner. Jeg giver gerne min marmelade en lynhurtig tur med stavblenderen, for at gøre marmeladen ekstra cremet og lækker. Alternativt kan man også skærer de sommerlækre jordbær i mindre stykker. Tilsidst kommes 2-3 spsk citronsaft i. Kom den færdige jordbærsyltetøj på rene skoldede glas der er skyllet med 1-2 spsk cognac.
Lindsey Rolfson
Lindsey Rolfson
2025-08-06 18:37:46
Count answers : 11
0
Du kan sagtens bruge frossen frugt til at lave hjemmelavet marmelade og syltetøj. Det er faktisk sådan et hyggeligt lille projekt, som ofte ikke tager mere end 30-40 minutter at lave. Der er heller ingen tvivl om, at du vil imponere alle og enhver, hvis du lige bikser et par glas hjemmelavet syltetøj sammen og serverer det på morgenbordet. Desuden kan syltetøj og marmelade laves af stort set alle frugter og bær. Kort fortalt, så ligger forskellen i selve konsistensen. Syltetøj er tyndere end marmelade, men selve fremgangsmåden er stort set den samme.

Read also

Hvad kan man tykne marmelade med?

Til at tykne marmelade kan du sagtens bruge både maizena, kartoffelmel eller husblas. Kartoffelmel e Read More

Kan man lave marmelade af frosne bær?

Jeg giver gerne min marmelade en lynhurtig tur med stavblenderen, for at gøre marmeladen ekstra crem Read More