:

Hvornår sætter man låg på marmelade?

Brandi Windler
Brandi Windler
2025-08-06 16:34:23
Count answers : 2
0
Hvis marmeladen er for tynd, tilsættes ekstra geleringsmiddel blandet med sukker. Kog marmeladen igennem, og kontroller konsistensen igen. Tilsæt hellere for lidt geleringsmiddel end for meget. Ellers risikerer du, at marmeladen, syltetøjet eller geléen bliver for stiv. Du kan altid tilsætte mere geleringsmiddel og efterhånden ramme den rette konsistens. Når du er i gang med at koge din gelé og den er for tynd kan du gøre to ting. Enten kan du tilsætte 1-2 tsk. citronsyre pr. liter gelé, og bring geléen i kog igen ved kraftig varme. Syren vil hjælpe pektinen med at forme en gelé. Alternativt kan du tilsætte mere geleringspulver til geléen, geléen skal være kold når du tilsætter det ekstra geleringspulver blandet med lidt sukker, hvorefter den igen varmes op. Marmelade er en blanding af sukker og frugtpuré med en passende tyktflydende og geléagtig konsistens. SommerSylt med Dr. Oetker Ved brug af geleringsmidler kan du meget nemt reducere mængden af sukker, uden at syltetøjet bliver tyndt. Jo mere saftholdige bær og frugter er, desto mere geleringsmiddel skal der bruges for at gøre marmeladen tyk. Mængden af sukker påvirker også konsistensen på marmelade og syltetøj. Du kan have brugt for lidt sukker eller for lidt geleringsmiddel.