:

Hvor lang tid holder hjemmelavet marmelade?

Dillon Larson
Dillon Larson
2025-09-21 19:31:37
Count answers : 18
0
Mener at huske, at så længe jeg ikke åbner glassene kan de holde rimelig længe. Hvis du har henkogt dem, kan det holde rigtig længe, som i årevis, udenfor køleskab. Når du åbner dem, er holdbarheden ca. den samme, som hvis du lige havde lavet det. 14 dage i køleskab lyder som lidt lang tid, men det kan da godt være. Det rådner ikke, men kvaliteten bliver ligeså langsomt dårligere. Jeg har eks. lige fundet 3 år gamle henkogte pærer på glas, som der ikke er meget konsistens i længere. Men smagen er stadig ok.
Josiah Walsh
Josiah Walsh
2025-09-13 05:36:57
Count answers : 12
0
Største problem ved marmelade er skimmel. Det kommer ikke pludselig efter 1-2 år, det kan tydeligt ses efter bare en uge. Min mormor kogte en gang gelé, som min mor åbnede og spiste efter 40 år. Var ikke klar rød i farven, men smagte fint. Med nok sukker kan det nærmest holde evigt. Hvis bare sukkerindholdet er højt nok, og glasset behandlet efter forskrifterne, og opbevaret mørkt og ikke for varmt, så er holdbarheden virkelig lang!

Read also

Hvordan laver man hjemmelavet marmelade?

Du kan sagtens bruge frossen frugt til at lave hjemmelavet marmelade og syltetøj. Det er faktisk så Read More

Hvad er forskellen på marmelade og syltetøj?

Før et produkt på supermarkedshylden må kalde sig ”syltetøj”, skal det indeholde hele stykker af fru Read More

Ceasar Stark
Ceasar Stark
2025-09-03 23:20:59
Count answers : 15
0
Inden åbning har du steriliseret glassene rigtigt og konserveret med fx Atamon eller Melatin med konservering, og opbevarer du syltetøjet mørkt og koldt, kan dine hjemmesyltede produkter som udgangspunkt holde sig i omkring 1 år. Opbevar dine glas mørkt og køligt, så kan dit syltetøj holde i et år, eller mere. Det syltede kan holde sig på køl i minimum ugevis efter åbning. Du kan godt opbevare dit syltetøj ved stuetemperatur, for eksempel i et køkkenskab, men hvis det står lidt køligt, holder det længere. Smagen og farven kan godt ændre sig lidt med tiden, hvis du har det stående i lang tid.
Foster Bogisich
Foster Bogisich
2025-08-30 12:06:58
Count answers : 29
0
Marmeladen skal opbevares mørkt og køligt for at kunne holde sig så længe som muligt - gerne i køleskab. Fryser du marmeladen ned, kan den holder sig længere helt uden konserveringsmiddel og med lavt sukkerindhold. Det kan holde sig i op til et år ved minus 18º. Til gengæld kan det bagefter kun holde sig få dage i køleskabet, så frys syltetøjet ned i små portioner, og brug dem lidt ad gangen.

Read also

Hvordan kan man gøre marmelade tykkere?

Det kan skyldes, at bærrene/frugten har indeholdt for lidt pektin, eller at sukkermængden ikke har v Read More

Hvornår sætter man låg på marmelade?

Hvis marmeladen er for tynd, tilsættes ekstra geleringsmiddel blandet med sukker. Kog marmeladen ige Read More

Erich Kuhlman
Erich Kuhlman
2025-08-24 03:39:52
Count answers : 15
0
Hvis dine glas er ordentligt rene, kan det lukkede syltetøjsglas holde sig op til et år i et mørkt og køligt rum, evt. på køl. Det er en god idé at lukke låget til, mens marmeladen er varm, så dannes der et vakuum i glasset, der sørger for, at marmeladen holder endnu længere. Har du taget hul på solbærmarmeladen, kan den holde sig i 2-4 uger på køl.
Kyleigh Toy
Kyleigh Toy
2025-08-17 07:01:49
Count answers : 24
0
Holdbarhed i køleskab: 2 måneder uåbnet og 2 uger efter åbning. Kom den færdige jordbærsyltetøj på rene skoldede glas der er skyllet med 1-2 spsk cognac. Holdbarhed2 måneder uåbnet.

Read also

Hvorfor bliver min marmelade ikke stiv?

Hvis du ønsker at lave en tykkere marmelade, kan du prøve at tilsætte lidt mere melatin. En pose Rød Read More

Hvor meget frugt skal der være i marmelade?

Marmelade er en blanding af sukker og frugtpuré med en passende tyktflydende og geléagtig konsistens Read More

Lucienne Harvey
Lucienne Harvey
2025-08-06 14:28:59
Count answers : 20
0
Holdbarhed i køleskab: 2 måneder uåbnet og 2 uger efter åbning. Kom den færdige jordbærsyltetøj på rene skoldede glas der er skyllet med 1-2 spsk cognac. Holdbarhed2 måneder uåbnet.