Hvad kan man tykne marmelade med?

Bernie White
2025-08-06 18:51:57
Count answers
: 2
Når du laver marmelade af meget saftige frugter, kan det være nødvendigt at si noget af saften fra. Hvis syltetøjet bliver meget tyndt, kan noget af saften hældes fra. Det kan også koges igen med mere sukker eller koges op og tilsættes et fortykningsmiddel. Pektin og sukker sørger for, at syltetøjet og marmeladen stivner. Vil du gøre syltningen nemmere, kan du bruge syltesukker, der indeholder pektin og dermed får marmeladen til at stivne hurtigere.

Lura Homenick
2025-08-06 18:07:15
Count answers
: 4
Til at tykne marmelade kan du sagtens bruge både maizena, kartoffelmel eller husblas. Kartoffelmel er nemt at arbejde med og er mere usynlig end maizena – husk dog først at tilsætte det, efter at du har taget gryden af ilden. Den nemmeste og mest ufejlbarlige måde at opnå en perfekt, fast marmelade er imidlertid at købe et brev rød melatin. Til denne portion skal du højst bruge 1 tsk. melatin blandet op med lidt sukker, så får du en perfekt marmelade. Hjemmelavet hindbærmarmelade består kun af hindbær og sukker – tilsat en anelse stivelse for at tykne saften og holde sammen på det hele.

Maxine Hodkiewicz
2025-08-06 16:15:34
Count answers
: 2
Rød melatin er et geleringspulver med konserveringsmiddel, og den er god uanset hvor meget sukker du har i din marmelade.
Vil du lave marmelade, skal du anvende to små teskefulde rød melatin, der blandes med et par spiseskefulde sukker, inden det vendes i.
Gul melatin er et geleringspulver med konserveringsmiddel lavet af frugtpektin.
Når du laver marmelade med gul melatin skal du til et brev anvende 1,6 kilo bær eller frugt og 1,1 kilo sukker.
Grøn melatin er et geleringspulver med konserveringsmiddel, og det er tilsat sødemidlet stevia.
Ved at anvende den grønne melatin kan du lave marmelade og syltetøj uden brug af sukker.
Den blå melatin er også et geleringspulver med konserveringsmiddel, og den er groft sagt en mellemting mellem den grønne med stevia og den almindelige røde melatin.
Med den blå udgave kan du nemlig lave marmelade med et lavere indhold af sukker.
Her skal du til et brev blå melatin bruge cirka to kilo frugt og 500 gram sukker.
Bland indholdet i brevet med blå melatin med et par spiseskefulde sukker og rør det i marmelade.
Når du står og laver marmelade kan det være svært, at bedømme hvor tyk den færdige marmelade bliver.
Men du kan faktisk lave en lille nem test, der også kaldes for en tallerkentest.
Og er marmeladen for tynd, ja så kan du lige nå at tilsætte lidt mere melatin, og dermed opnå den rette konsistens.
Read also
- Hvordan laver man hjemmelavet marmelade?
- Hvad er forskellen på marmelade og syltetøj?
- Hvordan kan man gøre marmelade tykkere?
- Hvor lang tid holder hjemmelavet marmelade?
- Hvornår sætter man låg på marmelade?
- Hvorfor bliver min marmelade ikke stiv?
- Hvor meget frugt skal der være i marmelade?
- Kan man lave marmelade af frosne bær?