:

Hvad kan man tykne marmelade med?

Clemens Cormier
Clemens Cormier
2025-09-08 10:06:35
Count answers : 17
0
Man kan tykne marmelade med geleringspulver, f.eks. TØRSLEFFMELATIN RØD, eller Maizena eller kartoffelmel udrørt i lidt vand. Grøden bringes på kogepunktet, tages af varmen og jævningen tilsættes hurtigt under omrøring. Ved brug af kartoffelmel, må marmeladen ikke opvarmes – da den så bliver den lang og tyggegummiagtig. Og kan heller ikke genopvarmes. Ved brug af Maizena skal lige koges igennem 2 – 3 minutter, for at den jævner.
Alexie O'Kon
Alexie O'Kon
2025-08-28 03:15:32
Count answers : 20
0
For at din marmelade begynder at tykne, skal det op og koge og nogle ganger over 120 grader. Husk at marmeladen tykner endnu mere når det køler ned, så det må godt være lidt for flydende når du tager det af varmen.

Read also

Hvordan laver man hjemmelavet marmelade?

Du kan sagtens bruge frossen frugt til at lave hjemmelavet marmelade og syltetøj. Det er faktisk så Read More

Hvad er forskellen på marmelade og syltetøj?

Før et produkt på supermarkedshylden må kalde sig ”syltetøj”, skal det indeholde hele stykker af fru Read More

Eduardo Anderson
Eduardo Anderson
2025-08-21 14:24:43
Count answers : 22
0
Hvis din marmelade er blevet for tynd, findes der flere produkter, du kan ty til for at rette op på konsistensen. Brug fx Rød Melatin, Grøn Melatin eller Blå Melatin alt afhængigt af mængden af sukker i din marmelade. Du kan også bruge Gul Melatin, der er god, når du bruger bær, der indeholder meget lidt – eller ingen – pektin. Hvis din gelé er blevet for tynd, kan du koge den igen sammen med Blå Melatin og få en tykkere konsistens.
Christian Waters
Christian Waters
2025-08-20 19:25:20
Count answers : 15
0
For at tykne marmelade kan man bruge Maizena. Rør Maizena op i så lidt vand som muligt, for at det kan opløses. Hæld Maizena i syltetøjet, og kog syltetøjet igennem. Der skal bare justeres lidt i mængden af sukker og evt. i mængden af Maizena, når man laver syltetøj og marmelade med bær og frugter. Jeg bruger nærmest altid majsstivelse og lever med, at syltetøjet bliver lige en my mere mat i farven, end hvis man bruger eksempelvis Melatin. Hvis du savner konserveringsmidlet, fordi din syltetøj bliver muggen, så synes jeg tippet er at lave mindre portioner eller bruge fryseren til at opbevare en del af syltetøjet. Alt efter valg af bær og hvor sarte syltetøjsspiserne er, kan du evt. bruge et piskeris eller en stavblender til at slå bærrene lidt i stykker.

Read also

Hvordan kan man gøre marmelade tykkere?

Det kan skyldes, at bærrene/frugten har indeholdt for lidt pektin, eller at sukkermængden ikke har v Read More

Hvor lang tid holder hjemmelavet marmelade?

Holdbarhed i køleskab: 2 måneder uåbnet og 2 uger efter åbning. Kom den færdige jordbærsyltetøj på Read More

Bernie White
Bernie White
2025-08-06 18:51:57
Count answers : 13
0
Når du laver marmelade af meget saftige frugter, kan det være nødvendigt at si noget af saften fra. Hvis syltetøjet bliver meget tyndt, kan noget af saften hældes fra. Det kan også koges igen med mere sukker eller koges op og tilsættes et fortykningsmiddel. Pektin og sukker sørger for, at syltetøjet og marmeladen stivner. Vil du gøre syltningen nemmere, kan du bruge syltesukker, der indeholder pektin og dermed får marmeladen til at stivne hurtigere.
Lura Homenick
Lura Homenick
2025-08-06 18:07:15
Count answers : 17
0
Til at tykne marmelade kan du sagtens bruge både maizena, kartoffelmel eller husblas. Kartoffelmel er nemt at arbejde med og er mere usynlig end maizena – husk dog først at tilsætte det, efter at du har taget gryden af ilden. Den nemmeste og mest ufejlbarlige måde at opnå en perfekt, fast marmelade er imidlertid at købe et brev rød melatin. Til denne portion skal du højst bruge 1 tsk. melatin blandet op med lidt sukker, så får du en perfekt marmelade. Hjemmelavet hindbærmarmelade består kun af hindbær og sukker – tilsat en anelse stivelse for at tykne saften og holde sammen på det hele.

Read also

Hvornår sætter man låg på marmelade?

Hvis marmeladen er for tynd, tilsættes ekstra geleringsmiddel blandet med sukker. Kog marmeladen ige Read More

Hvorfor bliver min marmelade ikke stiv?

Hvis du ønsker at lave en tykkere marmelade, kan du prøve at tilsætte lidt mere melatin. En pose Rød Read More

Maxine Hodkiewicz
Maxine Hodkiewicz
2025-08-06 16:15:34
Count answers : 16
0
Rød melatin er et geleringspulver med konserveringsmiddel, og den er god uanset hvor meget sukker du har i din marmelade. Vil du lave marmelade, skal du anvende to små teskefulde rød melatin, der blandes med et par spiseskefulde sukker, inden det vendes i. Gul melatin er et geleringspulver med konserveringsmiddel lavet af frugtpektin. Når du laver marmelade med gul melatin skal du til et brev anvende 1,6 kilo bær eller frugt og 1,1 kilo sukker. Grøn melatin er et geleringspulver med konserveringsmiddel, og det er tilsat sødemidlet stevia. Ved at anvende den grønne melatin kan du lave marmelade og syltetøj uden brug af sukker. Den blå melatin er også et geleringspulver med konserveringsmiddel, og den er groft sagt en mellemting mellem den grønne med stevia og den almindelige røde melatin. Med den blå udgave kan du nemlig lave marmelade med et lavere indhold af sukker. Her skal du til et brev blå melatin bruge cirka to kilo frugt og 500 gram sukker. Bland indholdet i brevet med blå melatin med et par spiseskefulde sukker og rør det i marmelade. Når du står og laver marmelade kan det være svært, at bedømme hvor tyk den færdige marmelade bliver. Men du kan faktisk lave en lille nem test, der også kaldes for en tallerkentest. Og er marmeladen for tynd, ja så kan du lige nå at tilsætte lidt mere melatin, og dermed opnå den rette konsistens.