:

Hvad kan man spise i stedet for ris?

Jaleel Gerhold
Jaleel Gerhold
2025-06-19 17:42:54
Count answers: 8
Den oplagte løsning er at bytte ris, brød og pasta ud med fuldkornsvarianterne. Er du på jagt efter færre kalorier, kan du tage skridtet videre og vælge grønne alternativer. Disse byttehandler giver dig ud over andre vitaminer og mineraler også en ordentlig spandfuld antioxidanter og sparer dig som nævnt for en anseelig mængde kalorier.
Jaycee Nikolaus
Jaycee Nikolaus
2025-06-19 17:40:30
Count answers: 4
Hvis du udskifter ris med eksempelvis revet blomkål, sparer du dig selv for mængder af stivelse. Du kommer ikke til at gå på kompromis med smagen - tværtimod. Quinoa indeholder desuden fem gange så mange fibre som almindelige ris. Du kan bruge quinoa som ris til diverse sammenkogte retter eller som mættende fyld i supper og salater. Hirsefrø ligger kaloriemæssigt på niveau med ris, men har mere protein og fiber. Boghveden giver dig 50 procent mere protein og tre gange så mange fibre end ris. Blomkål har markant lavere kulhydratindhold end ris og indeholder cirka 2,5 g fibre i 100 gram. Du kan spise blomkål rå, enten alene eller blandet med lidt kogte ris.
Christian Waters
Christian Waters
2025-06-19 17:18:41
Count answers: 4
Du kan spise lidt fuldkornshvedebrød hver dag. Et par gange om ugen kan du variere dine kartofler med pasta, ris eller alternativer som bulgur og couscous. Der er mange gode alternativer til fuldkornsris. Du kan for eksempel bruge couscous og fuldkorns-bulgur eller hele hvedekerner. Perlebyg, perlerug, perlespelt, quinoa og amarant er også gode alternativer til ris.
Lula Hammes
Lula Hammes
2025-06-19 16:42:57
Count answers: 6
Fine strimler af squash er perfekte under en god gang kødsovs. Frisk blomkål, som du enten river på et rivejern eller blender i en foodprocessor, udgør en fin erstatning i de retter, som du ellers ville servere ris til. Fintsnittet spidskål er Andreas’ favorit til stort set alt. Det er en fin erstatning for kartoffelmos, hvis du serverer retter som millionbøf, bøf stroganoff eller for den sags skyld brændende kærlighed. Der er selvfølgelig også dampet/stegt broccoli. Der er også grønne bønner og afbælgede edamamebønner, omend det frarådes at spise for mange bælgfrugter, hvis man spiser striks LCHF, pga. det høje kulhydratindhold.
Watson Douglas
Watson Douglas
2025-06-19 15:36:25
Count answers: 3
Mange af de nye slags korn, frø og ris, vi spiser, kan være sundere end klassisk pasta og ris, fordi denne type kulhydrater er mere fiberrige end selv grove versioner af de gamle. Hvis man vil spise andet end ris og pasta til aftensmaden, er der flere sunde alternativer at kaste sig over. - Hvis man vurderer på fiberindholdet, er bulgur at foretrække frem for couscous. Bulgur er jo tørrede og knækkede hvedekerner, mens couscous er fremstillet af pastadej af durumhvede, som herefter er gnedet gennem en sigte og formet til små gryn. Perlebyg ligger midt imellem de to med et fiberindhold på niveau med fuldkornspasta. Fiberindholdet i bulgur er på niveau med perlespelt, mens indholdet af fibre i couscous er lavt, med mindre du køber det i en fuldkornsvariant. Perlerug er en meget fiberrig kornart. Her er fiberindholdet helt oppe på 12 g pr. 100 g. Bulgur fås også i en fuldkornsudgave med 13 g fibre, hvilket er højere end i hele hvedekerner.
Winifred Medhurst
Winifred Medhurst
2025-06-19 15:18:26
Count answers: 6
Man kan altid bytte ris ud med speltkorn, hele hvedekerner, bygkerner etc. – eller rugkerner. Jeg er vild med hele kogte rugkerner, fordi der er meget at tygge i, og fordi de giver en fantastisk mæthedsfølelse. Beholderne ovenfor er en del af udstillingen i Kornets Hus, og de rummer alle dansk dyrkede korn, der kan erstatte ris som tilbehør. Hæld dobbelt mængde kogende vand over rugkernerne og kog dem ca. 25 minutter.