:

Kan man undvære brød?

Colin Torp
Colin Torp
2025-06-19 17:05:21
Count answers: 5
Brød skældes ud, fordi det binder væske, men det er der ingen grund til. Brød er ikke skadeligt, på den anden side er det heller ikke livsnødvendigt. Brød er ikke livsnødvendigt for kroppen på samme måde som fedt og proteiner, som vi skal have for at overleve. Der er meget godt at sige om brød, som indeholder mineraler og kostfibre. Om fødevarer er sunde, er aldrig enten-eller, og det er ikke tilrådeligt at undgå bestemte fødevarer, medmindre man har allergi eller intolerance over for dem.
Otis Pfannerstill
Otis Pfannerstill
2025-06-19 16:48:39
Count answers: 3
Hvis nu ikke gluten er så godt for alles maver, skal man så købe alle de der glutenfri produkter i supermarkedet? Nej, for de er usunde og fyldt med sukker og fedt.
Noe Hane
Noe Hane
2025-06-19 15:37:02
Count answers: 4
Du må gerne spise brød. At skrue ned for mængden, er ikke nødvendigvis det samme som at udelukke! Er brød en vigtig brik i din måltids-nydelse, så behold brødet på menuen. Men det er altså KUN det grove brød og de grove kulhydratvarer, der kan betragtes som sund og lødig mad. Vælg fx rugbrød eller tjek fiberindholdet i dit brød. Eksperimenter gerne med måltider med og uden brød og brug tid på at mærke efter, hvordan du har det efter disse måltider. På den måde ender du op med en fornemmelse af, hvor meget din krop er glad for.
Abigale Pfeffer
Abigale Pfeffer
2025-06-19 14:43:27
Count answers: 6
Jeg har faktisk ikke haft svært ved at undvære de tre ting. Jeg har ikke cravet slik. Jeg har godt kunne mærke at min krop har haft brug for “hurtig energi”. Men jeg er ikke kørt i Brugsen efter slik, som jeg tidligere har gjort, når jeg har forsøgt at undvære sukker. Jeg har heller ikke haft noget problem med at undvære brød. Jeg har lavet et lækkert knækbrød af kerner, som jeg synes har fungeret fint med pålæg, humus, banan og peanutbutter eller som drys på salat. Det har jeg spist til morgenmad Jeg har prøvet at veksle mellem “varm morgenmad” og “kold morgenmad”. Det sværeste har faktisk været brødet, når vi har været “ude” at spise. For hvad kan man egentlig “tillade” sig, når man spiser ude. Men det syntes jeg faktisk også ville for mærkeligt. Jeg spiser altså det der bliver serveret. Kan det accepteres? Eller er det bare mig som overtænker det? Der er så mange normer omkring mad, at det faktisk er lidt svært at træde ud af det.
Jaycee Will
Jaycee Will
2025-06-19 13:04:13
Count answers: 7
Jeg vil give dig ret, det er lettere at tabe sig på en kost der indeholder små mængder stivelse. Jeg har selv tabt godt 30 kilo, og har nu været vægtstabil siden sommeren 2010. Jeg har brugt madital og regnet kJ mm, men noget af det der virkelig har rykket er at jeg har skåret kraftigt ned på stivelse. Jeg oplever at jeg har det bedre i kroppen når jeg ikke spiser ret meget stivelse, min mæthedsfornemmelse er anderledes, mit blodsukker er mere stabilt, mine problemer med mavesyre er meget mindre - så snart jeg spiser alm brød, også selvom det er fuldkorn, så får jeg problemer med halsbrand etc.
Ava Goodwin
Ava Goodwin
2025-06-19 12:41:26
Count answers: 4
Jeg mener faktisk godt, at brød kan være en del af en sund livsstil, men brød er ikke en del af en LCHF-livsstil. Jeg har det med brød, som jeg har det med sukker, jeg tror, det er mængden, der udgør det største problem. Jeg tror ikke, at der er nogen raske mennesker, der bliver hverken syge eller tykke af at spise en skive rugbrød til frokost. Men jeg tror, at det er de færreste, der på den lange bane, kan holde sig sunde og raske ved at spise gryn til morgenmad, grovbolle til formiddag, rugbrød til frokost, franskbrød til eftermiddag og pasta til aften. Jeg spiser aldrig brød, selv spiser jeg ikke brød, i hvert fald ikke brød, der indeholder gluten. Hvad man vælger eller ikke vælger at spise er en individuel sag. Jeg mener, at man sagtens kan leve sundt, uden at det involverer brød.