Hvad er paté lavet af?

Beatrice Beier
2025-06-19 14:04:54
Count answers: 3
Leverpostej er et smørbart pålægsprodukt fremstillet af lever, spæk, krydderier og evt. suppe.
Det fremstilles oftest af svinelever, men kalvelever og fuglelever kan også benyttes.
Paté er afledt af det middelalder-franske pasté, i betydningen “en bagt skal”.
Oprindeligt betød ordet en bagt dej-skal, som fyldtes med en stuvning af kød, indmad eller fisk.
En paté serveres enten kold eller varm.
En indbagt paté refereres til som en Paté en croûte.
En terrine refererer ligeledes til en bagt fars af fisk, kød, indmad, grøntsager, svampe etc.
En terrine tilberedes i en terrin af lertøj eller porcelæn - deraf navnet.
En terrine kan dog inkludere hele stykker af f.eks. æg og større stykker kød.
En terrine serveres kold fra terrinen.
I praksis bruges de to betegnelserne paté og terrine i flæng.
Definitionen dækker således bredt: en ensartet masse, der tilberedes i en form.

Nya Spencer
2025-06-19 08:22:19
Count answers: 5
Kyllingelever paté er en skøn pate af kyllingelever som smager skønt til groft brød og syltede rødløg. Kyllingeleverpaté kan minde om andre pateer og en form for leverpostej af kyllingelever.Opskrift på Kyllingelever Paté I min opskrift på kyllingeleverpaté bruger jeg frossen kyllingelever. 500 g. kyllingelever2 stk. skalotteløg2 fed hvidløg100 g. svampe som portobello østershatte2 tsk. frisk timian eller 1 tsk. tørret175 g. smør til stegning¾ dl. fløde½ dl. cognacSalt og peber
Soigner kyllingeleveren for sener og eventuelt fedt.
Kyllingeleverpate kan sagtens fryses og tø op igen.