:

Er der salmonella i spanske æg?

Torrance Lynch
Torrance Lynch
2025-08-15 14:05:43
Count answers : 9
0
Det viste sig bagefter, at smittekilden var den dårlige mayonnaise. Mayonnaise er meget temperaturfølsom og kan hverken tåle meget høje eller meget lave temperaturer. Hvis man ikke vil bruge pasteuriserede æg, der hvor rå æg anvendes, bør man skolde æggene i kogende vand i fem sekunder, før de bruges. På de fleste æg sidder smitten faktisk kun på skallen. Hvis man vil være sikker, så anvend kun pasteuriserede æg, når der skal bruges rå æg, og kog dem ellers hårdkogte.
Duncan Kemmer
Duncan Kemmer
2025-08-07 06:53:09
Count answers : 10
0
Sætter man æg på køl, opstår der fugtighed, som er med til at åbne de porrer, æggets skal har. Det betyder, at den salmonella, der eventuelt kan sidde i skallen, vil kunne trænge ind i æggets indre. Ønsker man alligevel at opbevare dem på køl, for at forlænge æggets holdbarhed, kan man vaske dem med vand og sæbe og efterfølgende desinficere dem for så at sætte dem på køl. Helst bør de opbevares i en hermetisk beholder. På den måde undgår man salmonella og man får en lang holdbarhed. Orker man ikke denne rengøringsproces, bør man købe et mindre antal, så man er sikker på at få dem spist inden holdbarheden udløber og opbevare dem ved stuetemperatur.

Read also

Hvorfor er æg ikke på køl i udlandet?

I udlandet skal æg ikke være på køl, fordi det ikke er nødvendigt, og det kan(endda) have en negativ Read More

Hvad er vandglas æg?

Vandglas, der er en tyktflydende og stærkt basisk opløsning af natriumsilikat i vand, hæmmer bakteri Read More

Isobel Barton
Isobel Barton
2025-07-30 19:35:35
Count answers : 21
0
Salmonellaudbrud i Europa er forbundet med spanske æg. Den europæiske folkesundheds- og fødevaresikkerhedsorganisation har advaret om et større udbrud af Salmonella med bekræftede tilfælde i seks lande, de fleste forbundet med æg produceret i Spanien. I alt er 272 tilfælde registreret. 25 har haft behov for indlæggelse og…
Clifton Schiller
Clifton Schiller
2025-07-22 04:50:07
Count answers : 18
0
I 2018 indberettede EU’s medlemslande i alt 1.581 udbrud af salmonella. De omfattede 11.581 registrerede personer. De fleste af dem – i alt 67% - opstod i Slovakiet, Spanien og Portugal. Heraf skyldtes hovedparten æg. Næsten hvert tredje registrerede fødevarebårne udbrud i EU i 2018 skyldtes salmonella.

Read also

Er det sundt at spise 2 æg hver dag?

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi kun spiser et æg om dagen - det vil sige syv ugentligt. Menneske Read More

Hvad er bedst, frilandsæg eller økologiske æg?

Hønsehuset skal minimum en tredjedel af gulvet være dækket af strå, høvlspåner, sand eller tørv, så Read More

Arlo Jaskolski
Arlo Jaskolski
2025-07-11 21:58:33
Count answers : 12
0
Der er stort set ikke salmonella i danske æg. I Danmark har der været handlingsplaner for at bekæmpe salmonella i bl.a. æg siden 1996, og det​ har medvirket til et drastisk fald i antal syge af salmonella fra æg. Danmark har et omfattende kontrolprogram for salmonella i alle led af produktionen af æg. Alle konsumægsbesætninger, som leverer æg til et ægpakkeri, skal have og følge et egenkontrolprogram, som sikrer, at de har gode rutiner og procedurer, som forhindrer smitte med salmonella. Det betyder, at Danmark kan stille skrappere krav til forekomsten af salmonella i udenlandske æg og nu har mulighed for at afvise udenlandske konsumæg med salmonella. Derfor fik Danmark den 1. juli 2012 særstatus i EU for salmonella for æg til konsum. Det er forbudt at overdrage æg til forbrugerne, både fra mistænkte og smittede hønseflokke, og æggene skal sendes til varmebehandling hos en autoriseret virksomhed eller destrueres.
Jana Emmerich
Jana Emmerich
2025-07-11 19:53:57
Count answers : 18
0
Der er fundet store mængder salmonella i æg fra Letland, der er blevet solgt i de danske butikker. En dansk importør, Nordic Egg, har nemlig importeret æg fra Letland, der er proppet med farlig salmonella. Der skal ikke være salmonella i spanske æg ifølge denne artikel fremgår blot at der er fundet salmonella i æg fra Letland.

Read also

Kan man spise æg, der er 10 dage for gamle?

Æggenes holdbarhed kan du altid aflæse på æggebakken. Hvis du er i tvivl, om dit æg er for gammelt, Read More

Hvorfor må danske æg ikke vaskes?

Når vi siger, at æg skal opbevares ved maks 12 grader i butikker og andre fødevarevirksomheder, så e Read More

Gladyce Heathcote
Gladyce Heathcote
2025-07-11 19:44:34
Count answers : 18
0
Det spanske agentur for fødevaresikkerhed og ernæring, AESAN, er blevet informeret af de andalusiske myndigheder gennem det koordinerede system SCIRI om tilstedeværelsen af salmonella. Det drejer sig om produktet pasteuriseret flydende helæg af mærket OVOPACK med udløbsdato 28/10/2024. Hvis man har spist fra det berørte parti og har symptomer, der er forenelige med salmonellose (hovedsageligt diarré og/eller opkastninger ledsaget af feber og hovedpine), anbefales det at opsøge læge.
Mackenzie Casper
Mackenzie Casper
2025-07-11 17:07:25
Count answers : 23
0
Der er Salmonella i æg fra Spanien, men selvom der i dag er en meget lav risiko for salmonella i danske æg, så er det en risiko, som man skal tage alvorligt. Vi har i Danmark et finmasket testprogram, men det er jo ikke hvert eneste æg, der bliver testet. Så der kan jo slippe noget igennem - og skulle det ske, så mindskes risikoen ved at sætte æggene på køl. Bakterier trives bedre ved højere temperaturer. Jo varmere, desto hurtigere formering. Opbevaring på køl minimerer dog antallet af bakterier i æggene - og dermed sandsynligheden for at få salmonella-infektion.

Read also

Hvad sker der ved at spise for gamle æg?

Æg kan holde sig dobbelt så lang tid, som der står uden på pakken. Her er der taget udgangspunkt i ø Read More

Hvorfor flyder et æg ovenpå?

Hvis ægget synker og lægger sig på siden på bunden, så er ægget frisk og klar til at blive pist. Hvi Read More