Er der salmonella i spanske æg?

Arlo Jaskolski
2025-07-11 21:58:33
Count answers
: 1
Der er stort set ikke salmonella i danske æg. I Danmark har der været handlingsplaner for at bekæmpe salmonella i bl.a. æg siden 1996, og det har medvirket til et drastisk fald i antal syge af salmonella fra æg. Danmark har et omfattende kontrolprogram for salmonella i alle led af produktionen af æg. Alle konsumægsbesætninger, som leverer æg til et ægpakkeri, skal have og følge et egenkontrolprogram, som sikrer, at de har gode rutiner og procedurer, som forhindrer smitte med salmonella. Det betyder, at Danmark kan stille skrappere krav til forekomsten af salmonella i udenlandske æg og nu har mulighed for at afvise udenlandske konsumæg med salmonella. Derfor fik Danmark den 1. juli 2012 særstatus i EU for salmonella for æg til konsum. Det er forbudt at overdrage æg til forbrugerne, både fra mistænkte og smittede hønseflokke, og æggene skal sendes til varmebehandling hos en autoriseret virksomhed eller destrueres.

Jana Emmerich
2025-07-11 19:53:57
Count answers
: 3
Der er fundet store mængder salmonella i æg fra Letland, der er blevet solgt i de danske butikker. En dansk importør, Nordic Egg, har nemlig importeret æg fra Letland, der er proppet med farlig salmonella.
Der skal ikke være salmonella i spanske æg ifølge denne artikel fremgår blot at der er fundet salmonella i æg fra Letland.

Gladyce Heathcote
2025-07-11 19:44:34
Count answers
: 3
Det spanske agentur for fødevaresikkerhed og ernæring, AESAN, er blevet informeret af de andalusiske myndigheder gennem det koordinerede system SCIRI om tilstedeværelsen af salmonella.
Det drejer sig om produktet pasteuriseret flydende helæg af mærket OVOPACK med udløbsdato 28/10/2024.
Hvis man har spist fra det berørte parti og har symptomer, der er forenelige med salmonellose (hovedsageligt diarré og/eller opkastninger ledsaget af feber og hovedpine), anbefales det at opsøge læge.

Mackenzie Casper
2025-07-11 17:07:25
Count answers
: 5
Der er Salmonella i æg fra Spanien, men selvom der i dag er en meget lav risiko for salmonella i danske æg, så er det en risiko, som man skal tage alvorligt. Vi har i Danmark et finmasket testprogram, men det er jo ikke hvert eneste æg, der bliver testet. Så der kan jo slippe noget igennem - og skulle det ske, så mindskes risikoen ved at sætte æggene på køl. Bakterier trives bedre ved højere temperaturer. Jo varmere, desto hurtigere formering. Opbevaring på køl minimerer dog antallet af bakterier i æggene - og dermed sandsynligheden for at få salmonella-infektion.
Read also
- Hvorfor er æg ikke på køl i udlandet?
- Hvad er vandglas æg?
- Er det sundt at spise 2 æg hver dag?
- Hvad er bedst, frilandsæg eller økologiske æg?
- Kan man spise æg, der er 10 dage for gamle?
- Hvorfor må danske æg ikke vaskes?
- Hvad sker der ved at spise for gamle æg?
- Hvorfor flyder et æg ovenpå?
- Hvad betyder det at få æg i sport?
- Hvad symboliserer æg?
- Hvorfor siger man love i tennis?
- Hvorfor hedder det deuce?
- Hvorfor spiser man skidne æg?
- Hvilket land startede traditionen med at male æg?