Hvad sker der ved at spise for gamle æg?

Dustin Dicki
2025-06-26 09:22:48
Count answers
: 3
I Danmark har vi besluttet, at æg kan holde sig i 28 dage, men faktisk er de fine meget længere, hvis bare de opbevares på køl. Stil dem med den buttede side opad, så kan de holde sig i op til fire måneder. Læs mere: Se her, hvordan du kan se, om æg er for gamle!

Destany Daugherty
2025-06-26 08:59:40
Count answers
: 3
Synker ægget og stiller sig med bunden opad, er det på tide at få ægget brugt.
Flyder ægget rundt i overfladen er den bakteriehæmmende vokshinde brudt, og der er trængt luft og måske bakterier ind i ægget, så det bør ikke spises.
Hvis du vil tjekke friskheden på dine æg, kan du lægge dem i et glas vand, hvis ægget lægger sig på bunden af glasset på siden, har du et helt frisk æg.

Heidi Anderson
2025-06-26 08:08:07
Count answers
: 4
Risikoen for at få salmonella af æg købt i Danmark er meget lille.
Risikoen for at få salmonella af æg, der ikke har været på køl, er ifølge vurderingen kun meget let forøget i forhold til æg, der har været på køl.
Danmark har Europas strengeste salmonellakontrol.
De danske hønsebesætninger testes for salmonella hveranden uge, og derfor fanges de få tilfælde af salmonella, der måtte være, stort set altid, inden æggene fra hønsebesætningen når forbrugerne.
Spiser du varmebehandlede æg, f.eks. kogte æg, pasteuriserede æg eller æg, der indgår i bagværk, er risikoen for at få salmonella tæt på nul.
Det skyldes, at salmonellabakterien dør, når den bliver varmet op.
Spiser du æg, der er let varmebehandlet eller ikke varmebehandlet, er risikoen for at få salmonella stadig meget lille.

Hunter Kunde
2025-06-26 07:03:15
Count answers
: 4
Men et ældre æg er ikke dårligere end et friskt – så længe det ser godt ud og ikke lugter dårligt, så kan du bare spise det med nydelse!

Coby Jast
2025-06-26 06:04:32
Count answers
: 3
Æg kan holde sig dobbelt så lang tid, som der står uden på pakken. Her er der taget udgangspunkt i økologiske æg, da det er dem, Birgitte Escherich kender til.

Eden Turcotte
2025-06-26 05:22:16
Count answers
: 5
Hvis du er i tvivl, om dit æg er for gammelt, kan du bruge den klassiske flyde-test. Fyld et glas eller en skål med vand og læg det ukogte æg deri. Hvis ægget synker til bunds, er det friskt. Hvis ægget flyder i overfladen af vandet, er det ved at være gammelt. For gamle æg kan rådne på grund af fugt, og der vil så typisk være mug på indersiden af æggeskallen. Dårlige æg lugter meget, så din næse vil garanteret hurtigt afsløre et dårligt æg. Enten er ægget lagt af en ældre høne - æg lagt af ældre høner er nemlig ikke så spændstige, som æg lagt af yngre høner - eller også er ægget ved at være gammelt.

Moshe Boyle
2025-06-26 04:30:56
Count answers
: 2
Hvis du spiser et for gammelt æg, kan det have en ukendt effekt på din krop.
Hvis ægget er gamle, kan det indeholde salmonella, hvilket kan føre til alvorlige sundhedsproblemer.
Når æg har passeret sidste anvendelsesdato, bør de kun spises, hvis de er varmet godt igennem.
Salmonella nedbrydes ved en temperatur på 70 °C.
Hvis skallen på et æg revner, skal ægget bruges med det samme og kun i gennemvarmede retter.
Read also
- Hvorfor er æg ikke på køl i udlandet?
- Hvad er vandglas æg?
- Er det sundt at spise 2 æg hver dag?
- Hvad er bedst, frilandsæg eller økologiske æg?
- Kan man spise æg, der er 10 dage for gamle?
- Hvorfor må danske æg ikke vaskes?
- Hvorfor flyder et æg ovenpå?
- Hvad betyder det at få æg i sport?
- Hvad symboliserer æg?
- Er der salmonella i spanske æg?
- Hvorfor siger man love i tennis?
- Hvorfor hedder det deuce?
- Hvorfor spiser man skidne æg?
- Hvilket land startede traditionen med at male æg?