Hvilken mælk er bedst til skum?

Eula Bergnaum
2025-08-11 13:37:37
Count answers
: 0
Hvilken mælk? Traditionelt har caféerne anvendt sødmælk, fordi det samtidig søder drikken lidt. Det er også lidt nemmere at skumme sødmælk end letmælk, minimælk eller skummetmælk. Alle mælketyper kan imidlertid skummes. Mange caféer benytter i dag økologisk mælk, men det er faktisk nemmere at skumme konventionel mælk, fordi det er homogeniseret.

Noelia Zemlak
2025-08-11 11:08:46
Count answers
: 3
Du kan bruge lige netop den mælk, som du bedst kan lide.
Vi anbefaler dog, at du bruger mælk med høj fedtprocent, fx sødmælk, da denne mælk giver en mere afrundet og cremet smag.
Mælk med højere fedtprocent har også lettere ved at "holde på" skummen, så din cappuccino forbliver cremet og luftig.
Mange caféer i dag benytter økologisk mælk, men det er faktisk nemmere at skumme konventionel mælk, fordi det er homogeniseret.

Darren Paucek
2025-08-11 08:41:06
Count answers
: 1
Sødmælk er det foretrukne valg, da det har et højere fedtindhold, hvilket gør det lettere at skabe en cremet, fyldig skum. Hvis du foretrækker plantebaseret mælk, så vælg varianter som havremælk eller mandelmælk, der også skummer godt og bevarer en glat tekstur.
Read also
- Hvor varm skal mælken være for at få det perfekte skum?
- Hvordan laver man en perfekt kop kaffe?
- Hvad er kaffeskum?
- Hvordan laver man den perfekte mælkeskum?
- Hvorfor vil min mælk ikke skumme?
- Hvordan steamer jeg den perfekte mælkeskum til min kaffe?
- Er kaffe dårligt for helbredet?
- Hvorfor smager kaffe surt?
- Hvordan laver man perfekt mælkeskum?
- Hvilket mælk skummer bedst?
- Hvordan mælkeskummer man?