Hvordan laver man en perfekt kop kaffe?

Marina McCullough
2025-08-09 12:35:57
Count answers
: 4
Sådan laver jeg den perfekte stempelkande: 1) Vej kaffen af. Jeg bruger 7 g kaffe pr kop. Dvs i den lille stempelkande bruger jeg 22 gram (ikke fordi jeg ikke kan regne, men fordi min vægt kun måler pr 2 gram ;) …) I den store 8 koppers stempelkande bruger jeg 56 gram. 2) Stil uret på 4 minutter og tag tid – Hæld frisk kogt vand fra elkanden over kaffen til stempelkanden er fyldt halvt op. Rør rundt i kaffen med en ske og hæld resten af vandet over. 3) Når uret ringer, presses stemplet ned. Jeg gør det altid i køkkenvasken, da jeg én gang har oplevet at glasset revnede og der var varm kaffe overalt, så jeg har lidt respekt for det. Så er kaffen klar til servering, evt med lun cremet mælk – hvis man som jeg foretrækker sin kaffe sådan.

Talon Mante
2025-08-09 11:27:19
Count answers
: 4
At lave lækker kaffe derhjemme er et spørgsmål om at være opmærksom på detaljerne. Vælg kvalitetskaffebønner. Ud over at udforske kaffe fra forskellige dyrkningsområder kan du vælge en ristning, der passer til dig. Tilpas din kværnstørrelse til bryggemetoden, da kværnstørrelsen påvirker det overfladeareal, der kommer i kontakt med vandet, og derfor kommer det an på, hvor hurtigt eller langsomt brygningen skal foregå. Kontrollér den rigtige vandtemperatur, generelt er 95-96 °C bedst til kaffe. Opnå den rigtige ekstraktionstid, da den korrekte bryggetid er afgørende for at opnå den bedste smag.