Hvordan laver man den perfekte mælkeskum?

Vella Moore
2025-08-09 16:17:32
Count answers
: 3
Vil du imponere dine kollegaer med den helt perfekte mælkeskum?
Følg guiden her, og vi lover dig for, at mælkeskummet vil imponere hver eneste person på din arbejdsplads:
Rengør damprøret ved at dampe røret i en klud
Tænd for dampventilen på dampdysen
Indsæt damprøret til ca. 1-2 centimeter i mælken
Hvis du hører en blød, susende støj, når du har tændt for damphanen, så er du igang med at skumme mælket
Placer dampdysen i en vinkel fra midten af mælken, så mælken fortsætter med at bevæge sig
Rengør damprøret igen
Sørg for, at mælken altid er kold, når du begynder at skumme den.
Temperaturen til opvarmning af mælken er også afgørende.
Du er på det rigtige sted mellem 68 og 70 grader.
Hvis du ikke længere kan holde kanden behageligt, skal du dampe i yderligere tre sekunder, og så er du sikker på, at mælken har den rigtige temperatur.
For at forhindre at mælkeskummet separeres, er det vigtigt, at mælkeskummet altid bevæger sig.
Så lad ikke mælken blive stående på bordet, men hæld den over i din kaffe med det samme.
Ellers risikerer du, at mælkeskumskvaliteten falder, og at den ikke bliver lige så god at arbejde med.
Du kan lave en cappuccino eller latte macchiato med al slags mælk, men for ay opnå den perfekte mælkeskum fungerer sødmælk bedst.