:

Hvorfor vil min mælk ikke skumme?

Petra Robel
Petra Robel
2025-08-09 16:09:14
Count answers : 5
0
Mælkeskummet er først og fremmest påvirket af selve mælkeskummeren - er den rengjort og virker den som den skal. Derudover har det betydning, hvilken type mælk du bruger. Hvis du har en Aeroccino, som ikke skummer mælken ordentligt, så er der nogle ting du kan prøve: Tjek at piskeriset fungerer, som det skal. Overholder du maksimum-niveauet af mælk i din Aeroccino? Hvis du har hældt for meget mælk i, vil det blive svært at få en rig og fyldig skum. Bruger du frisk og kold mælk? Helt frisk mælk med høj fedtprocent giver ofte det bedste mælkeskum. Hvis mælken har stået ude af køleskabet for længe, eller har været åben for mange dage, vil det kunne påvirke mælkeskummet. Hvis det er muligt, bør du prøve en anden mælk. Undgå at bruge skummetmælk eller alternativer, der indeholder sukker, da det kan brænde fast og ødelægge din Aeroccino.
Eulah Nader
Eulah Nader
2025-08-09 14:55:03
Count answers : 4
0
Der kommer ikke mælkeskum ud af kaffeudløbet på espressomaskinen, eller mælkeskummet er for flydende eller for fast. Temperaturen på den anvendte mælk er for høj. Kun med kold mælk (< 10 °C) kan der tilberedes godt mælkeskum. Lufttilførslen til mælkeskummet er tilstoppet. Hvis åbningen er blevet for stor, kommer der for meget luft ind i mælkeskummet. Derved bliver mælkeskummet for groft og fast. Luftindsugningsrøret er blokeret, eller åbningen i luftindsugningsrøret er forstørret.
Tess Lesch
Tess Lesch
2025-08-09 13:51:34
Count answers : 6
0
Hvis du laver kaffe manuelt eller med en espressomaskine og dampdyse, kan du læse videre for at finde ud af, hvordan du gør det som en professionel. Lufttilsætning og teksturering af mælk til kaffe. Start med kold mælk og en kold beholder. Kold mælk er nemmere at skumme, så lad mælken og kanden blive kolde før brug. Fyld kanden op til 1 cm under starten af hældetunden. Sænk spidsen af dampdysen lige under mælkeoverfladen, og skum, indtil mælkens rumfang er fordoblet. Sørg for, at spidsen af dysen er tæt på mælkens overflade, da den skal trække luft fra mælkens overflade for at producere skummet. Når mælkens rumfang er fordoblet, skal du sænke dampdysen ned i mælken og vippe kanden for at lave en hvirvelstrøm i mælken, indtil kanden næsten er for varm at holde. Husk at tømme og rense dampdysen, når du er færdig. Hvis mælken bliver over 65 grader, vil den brænde på og smage dårligt. Letmælk kan skumme for nemt, mens sødmælk er kompakt. Lad der være masser af plads i kanden, så mælken kan udvide sig. Rens dampdysen før og efter brug. En kontinuerlig hvirvlende bevægelse skaber mere ensartede bobler.
Vella Moore
Vella Moore
2025-08-09 13:03:44
Count answers : 3
0
I næsten alle tilfælde skyldes det, at der sidder mælkerester et sted i mælkesystemet, eller at mælkeopskummeren ikke er samlet korrekt på din Jura espressomaskine. Især mælkepiskeren, den lille tegnestiftslignede enhed der sidder på toppen af opskummeren, kan være beskidt eller være defekt. Du bør rengøre maskinens mælkesystem. Find “maintenance” eller “rinse” i maskinens menu, find “c-clean” eller “clean milk system” og start programmet. Du kan med fordel skille din mælkeopskummer ad og skylle alle delene igennem med varmt vand. Ved brug af frisk mælk er det særdeles vigtigt, at man er opmærksom på rengøring af mælkedelen.