Hvor længe kan hjemmelavet fyldt chokolade holde sig?

Aniya White
2025-08-08 07:34:41
Count answers
: 2
Der er rigtig mange faktorer, der har betydning for holdbarheden af de færdige fyldte chokolader.
Forudsat at de færdige chokolader opbevares ved optimal temperatur, at der er arbejdet ”rent” i alle led af chokoladeprocessen, og at chokoladerne er ordentligt lukket, kan alt det fyld, som jeg giver opskrifter på, holde sig 2 måneder.
En tæt lukning af chokoladerne er naturligvis alfa og omega for holdbarheden.
Hvis der er enkelte chokolader i en form, der ikke er blevet lukket ordentligt, så spis dem først, da holdbarheden af dem vil være meget begrænset.
Den optimale opbevaringstemperatur for de færdige chokolader er 16-18°C.
Hvis chokoladerne opbevares ved en højere temperatur, vil holdbarheden være væsentligt forkortet.
Da mikroorganismer skal have vand for at kunne vokse, er det selvsagt vigtigt for holdbarheden af fyldte chokolader, at der inden i chokoladerne er skabt et ”miljø”, hvor andelen af aktivt vand er begrænset.
Sukker i fyldet er med til at binde vandet i fyldet, og dermed er sukker med til at give god holdbarhed af de fyldte chokolader.
Ved at lade fyldet krystallisere i skallerne i 8-10 timer ved 16-18°C inden lukning, opnår man også længere holdbarhed af de færdige chokolader, end hvis man blot lukker chokoladerne umiddelbart efter fyldning.
Read also
- Hvordan producerer man chokolade?
- Kan man selv lave gold chokolade?
- Hvorfor må chokolade ikke komme i køleskabet?
- Kan man selv lave chokolade?
- Kan man lave fyldte chokolader i silikoneforme?
- Hvad er der inde i Dubai chokolade?
- Hvorfor bliver min chokolade ikke flydende?
- Hvorfor bliver min smeltet chokolade tykt?
- Kan man putte chokolade i fryseren?