:

Kan man selv lave chokolade?

Esta Gusikowski
Esta Gusikowski
2025-08-08 09:16:51
Count answers : 2
0
Vidste du at man kun med 5 ingredienser kan lave den lækreste chokolade, og helt selv bestemme hvad den skal smage af. Vi har valgt at lave hjemmelavet chokolade med granatæblekerner og tørrede blåbær, men det er kun fantasien der sætter grænser for din hjemmelavede chokolade. Ingredienser til hjemmelavet chokolade Til chokoladen 60 gram organisk rå kakaopulver 100 gram rå kakaosmør 30 gram sirup eller honning 1 tsk vanillepulver Tilføj smag efter dit eget valg, vi har valgt: Granatæblefrø Tørrede blåbær Tilberedning Smelt kakaosmøren i en skål over en gryde med vand, ved meget lav varme, indtil den smelter Find en mellemstor skål og bland kakaosmøren med kakaopulver, sirup og vaniljepulver Rør til chokoladen er glat og cremet Rør forsigtigt granatæblefrøene og de tørrede blåbær i massen Spred din hjemmelavede chokolade på en bageplade eller springform, eller brug andre forme efter hvordan du gerne vil serverer chokoladen Sæt chokoladen i fryseren i 30 minutter, eller indtil det er fast og hærdet Bryd chokoladen ud i stykker, eller knæk dem forsigtigt over med en kniv Det gode ved at lave sin egen chokolade er at man ved lige præcis hvad den indeholder, og kan spise den med god samvittighed
Lue Stoltenberg
Lue Stoltenberg
2025-08-08 08:59:39
Count answers : 2
0
Ja, man kan selv lave chokolade. Det skal du bruge: 500 g kakaosmør, 1 glas akaciehonning, 1 pakke kakaopulver, korn fra 1 stang vanilje, evt. hakkede mandler, reven appelsinskal, 1 stor og 2 små gryder, termometer, si, grydeske, piskeris, bagepapir og tynde bomuldshandsker. Fyld den store gryde ca. halvt op med vand, som opvarmes til 60º. Sluk for varmen. Sæt den lille gryde over vandbadet og smelt kakaosmørret. Det må IKKE overstige 50º. Hæld honningen i den anden lille gryde og varm også den op over vandbad til 50º. Hæld kakaosmørret i honningen og pisk massen sammen. Si kakao og vanilje gennem en sigte ned til honning og kakaosmør og rør sammen og pisk til en ensartet masse.
Frank Kuvalis
Frank Kuvalis
2025-08-08 08:51:32
Count answers : 2
0
Lækker hjemmelavet fyldt chokolade med cremet appelsinfyld Lækker hjemmelavet fyldt chokolade med cremet bananfyld Fyldt chokolade med citronmarcipan Hjemmelavede fyldte chokolader med cremet fyld af citrus Lækre fyldte chokolader med crunchy fyld Lækre hjemmelavede fyldte chokolader med lakrids og hindbærfyld Lækker hjemmelavet fyldt chokolade med cremet jordbærfyld Fyldt chokolade med kanel og appelsinmarcipan Fyldt chokolade med kanel og nougat Fyldte chokolader med cremet fyld af karamel Lækre hjemmelavede fyldte chokolader med kokos á la bounty Lækre hjemmelavede fyldte påskechokolader med lakrids-citronfyld Fyldte chokolader med cremet lakridsfyld Lækker hjemmelavet fyldt chokolade med lakridsmarcipan Hjemmelavet fyldt chokolade med lækkert cremet mandarinfyld Skønne chokoladefrøer fyldt med marcipan Lækre hjemmelavede marcipanhjerter Skønne hjemmelavede fyldte chokolader med appelsin og nougat Opskrift på lækker hjemmelavet fyldt chokolade med nøddefyld Hjemmelavede fyldte chokolader med lækkert peanutfyld
Ruth Bergstrom
Ruth Bergstrom
2025-08-08 08:30:36
Count answers : 2
0
Ja, det er muligt at lave chokolade selv, og det er faktisk ret nemt og skægt at bikse sammen. Når du laver din egen hjemmelavede chokolade, er det muligt for dig at vide, præcis hvad ingredienslisten består af, og på den måde kan man både vælge lidt sundere råvarer, lave sin chokolade så lys eller mørk, som man lyster, samt tilføje diverse smagsgivere eller hvad, fantasien byder på. Det er en af de opskrifter jeg sagtens kan finde på at bikse sammen i hverdagen, så man har lidt sødt til eftermiddagskaffen eller aftenhyggen.
Jovanny Wyman
Jovanny Wyman
2025-08-08 05:30:14
Count answers : 1
0
Det er overraskende let at lave chokolade selv. I forbindelse med den store test af mørk chokolade var Helseudsalg.dk så venlige at sende mig ingredienserne til selv at lave sin egen chokolade derhjemme. Alt andet kørte som i smør, da opskrifterne er lette at følge og mest bestod i at blande 3-4 ting sammen. Inden man blander tingene sammen skal kakaosmøret dog lige smeltes. Det er en god ide at måle kakaopulver og stevia op fra starten af, så det er klar når kakaosmøret er smeltet. På den måde kan det hele nemlig blandes hurtigt sammen, inden kakaosmøret begynder at blive koldt og alt for tyktflydende. Det er let at lave chokolade slev – og det burde ikke være noget problem at lokke børnene til at være med.
Violet Jaskolski
Violet Jaskolski
2025-08-08 05:14:46
Count answers : 1
0
Tempere den mørke chokolade til chokoladeskallerne Hak chokoladen helt fint. Smelt 2/3 af chokolade under omrøring i et vandbad til den er 50 grader. Mål undervejs. Tag af varmen og rør resten af chokoladen i. Temperaturen skal nu falde til 28 grader. Stil evt skålen på køl i nogle minutter, rør grundigt og fortsæt til temperaturen er 28 grader. Sæt derefter skålen i vandbadet i 10 sekunder, rør rundt og mål temperaturen igen. Fortsæt med dette til temperaturen er steget til 31-32 grader, hvorefter chokoladen er klar til at blive hældt på formene. Hæld den temperede chokolade i alle hullerne af chokoladeformen, vend formen rundt og lad chokoladen løbe tilbage i skålen. Skrab overfladen af formen ren med en spartel. Nu er de små chokoladeskåle i formen klar til at blive fyldt, så snart chokoladen er størknet.
Domenica Kuvalis
Domenica Kuvalis
2025-08-08 05:10:05
Count answers : 2
0
Man kan selv lave chokolade. Kakaobønnerne ristes på komfuret i en dyb, tør pande eller en wok. Start med medium varme, og rør bønnerne, indtil de begynder at "klikke". Skru ned for varmen, mens du fortsætter med at røre. Efter cirka 15 minutter tjekker du, om du kan knække skallen mellem to fingre. Når skallen kan knækkes, tager du panden af ilden og lader kakaobønnerne køle af i nogle minutter. Nu knækker du skallen af bønnerne, og de rene kakaonibs males så fint som muligt i håndkværnen. I en skål blander du nu din malede kakao med henholdsvis sukker og eventuelt mælkepulver. Med hånden ælter og blander du, hvorefter du med hånden kan presse din chokoladeblanding sammen til kugler, eller du kan på et skærebræt bruge en kagerulle til at presse en "chokoladeplade".