Kan man selv lave gold chokolade?

Kamren Weissnat
2025-08-08 09:16:29
Count answers
: 4
Man kan nemlig lave sin egen karamelliserede hvide chokolade – og det er faktisk ret nemt.
Man skal bare bruge en god hvid chokolade med et højt indhold af kakaosmør.
Jeg har lavet det med Odense hvid chokolade, og det har fungeret rigtigt fint.
Derfor kommer der her en guide til hvordan du laver din egen karamelliserede hvide chokolade, som kan bruges i alverdens desserter og kager eller bare som snack.
Hak den hvide chokolade groft og smelt den ved svag varme i en gryde.
Når al chokoladen er smeltet skrues der lidt op for varmen og der røres hele tiden i gryden.
Chokoladen vil nu begynde at klumpe og gryne lidt, men det sker der ikke noget ved – bare bliv ved med at røre i gryden.
Chokoladen vil så småt begynde at få en gylden karamelbrun farve, og efter ca 10-15 min er chokoladen færdig.
Tag gryden af varmen og bliv ved med at røre og mose i chokoladen indtil den begynder at smelte sammen.
Spred nu chokoladen på et stykke bagepapir og sæt den på køl til den stivner.
Chokoladen er klar til brug når den er helt afkølet.

Annabel Cummerata
2025-08-08 06:43:00
Count answers
: 5
Tempere den mørke chokolade til chokoladeskallerne.
Hak chokoladen helt fint.
Smelt 2/3 af chokolade under omrøring i et vandbad til den er 50 grader.
Tag af varmen og rør resten af chokoladen i.
Temperaturen skal nu falde til 28 grader.
Stil evt skålen på køl i nogle minutter, rør grundigt og fortsæt til temperaturen er 28 grader.
Sæt derefter skålen i vandbadet i 10 sekunder, rør rundt og mål temperaturen igen.
Fortsæt med dette til temperaturen er steget til 31-32 grader, hvorefter chokoladen er klar til at blive hældt på formene.
Hæld den temperede chokolade i alle hullerne af chokoladeformen, vend formen rundt og lad chokoladen løbe tilbage i skålen.
Skrab overfladen af formen ren med en spartel.
Nu er de små chokoladeskåle i formen klar til at blive fyldt, så snart chokoladen er størknet.

Houston Zemlak
2025-08-08 06:39:24
Count answers
: 2
Kom fløden op i en gryde og varm fløden op til lige under kogepunktet. Imens fløden varmes op, hakkes chokoladen i mindre stykker. Kom den hakkede chokolade op i en skål der kan tåle varme. Når fløden er varm, hældes fløden over chokoladen. Lad fløde og chokolade stå i 2-3 minutter, inden chokoladen røres til en homogen masse. Læg et stykke husholdningsfilm over den varme chokolade ganache. Filmen skal lægges helt ned ovenpå massen, så der ikke kan dannes kondens oven på den. Sæt den op køl natten over, eller til den har sat sig. Når ganachen har sat sig, tages den ud af køleskabet. Fjern filmen og skrab evt. chokolade af filmen, der har sat sig fast. Pisk den med en elpisker, så den får sammen konsistens som en let pisket flødeskum. Brug den på en kage, i makroner, i en tærte eller noget helt andet.

Flavie Feeney
2025-08-08 04:18:01
Count answers
: 4
Hak gold chokoladen og kom den i en skål.
Kom piskefløden i en gryde og giv den et opkog.
Når fløden koger hældes den over gold chokoladen, lad det stå ca. 5 min
Efter de 5 minutter røres der i fløden, så gold chokoladen smelter og det bliver helt ensartet.
Kagen holder sig lækker i flere dage, og er også super lækker uden gold ganache.
Når det er smeltet kommes et stykke film på fløden, den skal ligge helt nede på fløden, så der ikke kommer skind på.
Stil den i køleskabet til næste dag, eller minimum 8 timer.
Næste dag piskes fløden til en blød gold ganache, pisk ikke for længe så den bliver grynet, men den skal stadig kunne holde formen.
Kom gold ganachen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt det på den helt afkølet kage.
Pynt kagen med friske bær, og evt ristet hasselnødder og mørk chokolade.
Stil kagen i køleskabet til den skal spises.
Read also
- Hvor længe kan hjemmelavet fyldt chokolade holde sig?
- Hvordan producerer man chokolade?
- Hvorfor må chokolade ikke komme i køleskabet?
- Kan man selv lave chokolade?
- Kan man lave fyldte chokolader i silikoneforme?
- Hvad er der inde i Dubai chokolade?
- Hvorfor bliver min chokolade ikke flydende?
- Hvorfor bliver min smeltet chokolade tykt?
- Kan man putte chokolade i fryseren?