:

Hvordan producerer man chokolade?

Ubaldo Keeling
Ubaldo Keeling
2025-08-08 07:43:58
Count answers : 2
0
For at få det optimale ud af både chokolade og chokoladeformen er det vigtigt at temperere chokoladen korrekt. Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den op til 48-50 °C over et vandbad. Hæld resten af den hakkede chokolade op i en anden skål. Kom 2/3 af den smeltede, varme chokolade op i skålen med den kolde, finthakkede chokolade, og lad det hele smelte sammen under omrøring. Temperaturen skal ramme 31-32 °C, før chokoladen er korrekt tempereret. Gem den sidste 1/3 af den opvarmede chokolade til justering af temperaturen.
Lucius Breitenberg
Lucius Breitenberg
2025-08-08 07:28:15
Count answers : 7
0
Fremgangsmåden er den samme, uanset om det er mørk, mælke- eller hvid chokolade, du skal temperere. Start med at hakke chokoladen fint, gerne i lige store stykker, så den smelter ensartet. Fordel 2/3 af chokoladen i én skål og 1/3 i en anden. Tag skålen med 2/3 af chokoladen og varm op, så konsistensen bliver flydende, og opnår en smeltetemperatur på enten 45 eller 50 grader, alt efter dit valg af chokolade. Herefter tilføjer du den resterende 1/3 rå chokolade, og rører rundt, til chokoladen er kølet ned til 26-29 grader. Varm efterfølgende chokoladen op igen, til den har den rette arbejdstemperatur, som ligger mellem 29-32 grader. Til sidst dypper du et stykke bagepapir i chokoladen, som skal størkne. Er chokoladen størknet efter 2-3 minutter, er tempereringen lykkes.
Dewayne Gusikowski
Dewayne Gusikowski
2025-08-08 07:27:08
Count answers : 4
0
Hak al chokoladen helt fint. Forbered et vandbad og kom vand i bunden af en lille gryde eller kasserolle. Bring vandet i kog og sæt en metalskål over. Skålens bund skal ikke røre vandet. Smelt 2/3 af chokolade under omrøring i en metalskål over et vandbad, til chokoladen har temperaturen i trin 1, mål undervejs. Tag af varmen og rør resten af chokoladen i. Temperaturen skal nu falde til temperaturen i trin 2. Stil evt skålen på køl i nogle minutter, eller i en stor skål med koldt vand, rør grundigt og fortsæt til temperaturen er som i trin 2. Sæt derefter skålen i vandbadet i ganske få sekunder, rør rundt og mål temperaturen igen. Fortsæt med dette til temperaturen er steget til præcis temperaturen i trin 3, hvorefter chokoladen er klar til brug.
Lura Ullrich
Lura Ullrich
2025-08-08 07:04:29
Count answers : 5
0
Når man smelter chokolade, betyder det blot, at man varmer den op til den skifter fra fast til flydende form. At temperere chokolade er en længere process, som gør chokolade nemmere at arbejde med og giver den nogle egenskaber, som du skal bruge for at få et flot resultat. Kog 1 liter vand i en gryde. Hak chokoladen på et skærebræt. Tag gryden af varmen. Stil en glasskål over vandbadet og kom 2/3 af chokoladen i skålen. Lad chokoladen smelte under omrøring i ca. 10 min. til den når en temperatur på 40-45 grader. Tag skålen af gryden og sæt den på bordet ved siden af. Tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og lad den smelte under omrøring.
Flavie Spencer
Flavie Spencer
2025-08-08 06:35:58
Count answers : 5
0
.none