:

Hvordan opbevarer man frisk brød?

Karson Strosin
Karson Strosin
2025-08-04 07:46:11
Count answers : 0
0
Rugbrød skal som hovedregel opbevares i en tætlukket pose i stuetemperatur, altså ca. 20 grader. I køleskabet bliver brødet hurtigere tørt og hårdt end udenfor. Køleskabet kan dog forlænge rugbrødets holdbarhed især om sommeren. Berør brødet så lidt som muligt, for dit brød holder længere, hvis du kun rører ved den del af brødet, du skal bruge. Brug altid en frisk pose, og brug ikke en brugt pose til nyt brød, og bland ikke nyt og gammelt brød. Hjemmebagt rugbrød skal først pakkes, når det er afkølet, og et varmt brød vil danne kondens i en lufttæt pose og vil dermed være udsat for mug.
Forrest Witting
Forrest Witting
2025-08-04 07:41:18
Count answers : 6
0
Alt brød der indeholder gær skal være helt færdigbagt, før du kan fryse det ned. Et godt trick er at skære brødet i skiver og pakke det ned med mellemlægspapir – så er det nemt at tø lige præcis den mængde op, som man skal bruge. Husk at brødet ikke må pyntes eller glaseres på nogen måde, inden det fryses ned. Brød bagt med gær kan holde sig i 4-6 måneder ved -18°C. Kager kan holde sig 3 måneder i fryseren.
Van Bins
Van Bins
2025-08-04 05:36:06
Count answers : 2
0
Lad brødet køle af til stuetemperatur før du pakker det ind, på den måde dannes der ikke kondens rundt om brødet, som ellers vil resultere i en blød og sej skorpe. Når brødet er afkølet, kan det opbevares i lufttætte plastiskposer eller bøtter som slutter tæt, dette bevarer den saftige krumme, samt skåner brødet for støv eller andet snask i køkkenet. Skal du bruge dit brød i løbet af de kommende dage kan du lade brødet være ved stuetemperatur. Opbevar ikke brød i køleskabet, det leder til tørt brød på ganske kort tid. Skal brødet ikke spises før om nogle dage, er det optimale at fryse det ned. Frysbrød kan holde sig frisk i flere måneder.