:

Hvordan frisker man brød op?

Theo Wuckert
Theo Wuckert
2025-08-21 18:48:16
Count answers : 14
0
At virke brød op er et udtryk fra bagerierne, og altså et fagudtryk. Udtrykket at virke op betyder, at man strammer dejen op inden det hæver. Så det er altså noget du gør inden dejen stilles til hævning. Kort fortalt betyder det, at man vender siderne på dejen ind under midten, og derved opstrammes overfladen. Det gør, at overfladen bliver glat og fast, men det medfører også flere lag gluten i dit færdigbagte brød. Det betyder igen, at du får et mere luftigt brød. Så derfor er det en god idé at virke dejen op inden du hæver den. Du bruger blandt andet metoden når du bager de lækre rundstykker, men også til boller og franskbrød. Plus mange andre brød. Og fordelen er altså blandt andet, at det færdige brød er mere luftigt, så jeg vil bestemt anbefale dig at bruge metoden når du bager brød.
Trenton Gottlieb
Trenton Gottlieb
2025-08-11 08:36:56
Count answers : 14
0
Står du med daggammelt brød fra bageren, der over natten er blevet væsentlig kedeligere i konsistensen, så kan du med et simpelt trick få brødet blødt igen. Tænd for det kolde vand, og put dit brød under vandhanen. Kør vandet over brødet, indtil skorpen er gennemblødt, men undgå dog, at den afskårne side af brødet bliver for vådt. Sæt ovnen på 160-170 grader, og læg dit gennemblødte brød ind på risten. Bag i 6-12 minutter, afhængigt af hvor vådt det er. Fidusen i dette trick er, at vandet, som skorpen har suget til sig, bliver til damp, når det varmes op. Det er med til at skabe en form for væskebalance i brødets midte, så det bliver dejlig blødt igen, mens varmen fra ovnen gør det sprødt udenpå.

Read also

Hvem bager brød til Rema 1000?

Tommy Digemose leverer brød til de lokale Rema 1000 butikker, bagt i ovnene ved KonditorBager Høyer Read More

Er surdejsbrød sundere end normalt brød?

Surdejsbrød smager ikke bare bedre, det er også sundere end gærbrød. Vel at mærke hvis det er bagt a Read More

Green Muller
Green Muller
2025-08-08 08:15:30
Count answers : 17
0
Du kan øge holdbarheden på dit brød ved at bage i forholdet 1 del mel til 0,75-0,9 dele vand. Tilsætning af lidt surmælksprodukter, en rest havregrød eller lidt udblødte bønner vil også give en mere blød dej og således forlænge holdbarheden. Hvis man også bager med surdej, forlænges holdbarheden igen. Brødet skal kunne ånde, når du pakker det ind, så pak det i smørrebrødspapir, i et rent viskestykke eller i en brødpose. Brød opbevares bedst ved stuetemperatur, så hvis du vil gemme det, er det bedre at fryse det i mindre portioner, der kan tages op efter behov.
Silas Hand
Silas Hand
2025-07-26 06:35:49
Count answers : 12
0
Et godt trick er at skære brødet i skiver og pakke det ned med mellemlægspapir – så er det nemt at tø lige præcis den mængde op, som man skal bruge. Brød kan tøs hurtigt i brødristeren, eller langsomt, hvis det bare stablet på en tallerken på køkkenbordet.

Read also

Hvem bager brød til føtex?

Bagerproduktionen bliver flyttet for at fremtidssikre og kvalitetssikre. Det får ingen betydning fo Read More

Hvem bager brød til Netto?

Blandt de butikker, der sælger bake off-produkter er 7-Eleven, Aldi, DøgnNetto, Fakta, Lidl og Netto Read More

Hudson Kuhlman
Hudson Kuhlman
2025-07-26 06:29:10
Count answers : 18
0
Hvis dit brød er begyndt at blive lidt tørt, kan du pensle det med lidt vand og give det et par minutter i ovnen. Vandet hjælper med at genfugte brødet og gøre det mere lækkert. Er du hos bageren, så tak nej til at få dit brød skåret i skiver, selvom det er nemt. Skær i stedet kun den mængde af, som du skal bruge. På den måde er brødet bedre beskyttet mod luftens udtørrende effekt. For både købt og hjemmebagt brød gælder det, at det er smart at opbevare det ved stuetemperatur i en papirspose eller et viskestykke, så det kan ånde. Frys det gerne ned, og tag kun dén portion ud, du skal spise.