:

Er surdejsbrød sundere end normalt brød?

Lane Bernhard
Lane Bernhard
2025-07-26 09:08:25
Count answers : 1
0
Man føler i øvrigt også en større mæthed efter at have spist surdejsbrød. Brød bagt på surdej har ofte et højere indhold af fibre og kerner end brød bagt med gær, da surdejen gør det muligt at bage brød med et højt indhold af fibre og kerner, der er luftigt og har en sprød overflade. Mange af de mineraler, der findes i korn og kerner, er normalt bundet af stoffet fytat, og de kan derfor ikke optages gennem menneskets fordøjelsessystem. Men når rug bliver brugt til fremstilling af surdej, vil de fytatnedbrydende enzymer, der naturligt findes i rugen, blive aktive. Derfor kan flere af de sunde mineraler, bl.a. jern, optages. Surdejen har samtidig betydning for brødets holdbarhed, idet både mælke- og eddikesyren har en konserverende effekt på brødet. Brød bagt med surdej har altså en længere holdbarhed end brød bagt uden surdej.
Ernestine Gerlach
Ernestine Gerlach
2025-07-26 04:34:19
Count answers : 7
0
Surdejsbrød smager ikke bare bedre, det er også sundere end gærbrød. Vel at mærke hvis det er bagt af stenkværnet, økologisk fuldkornsmel. Ved at bage med surdej, så aktiverer du enzymer i melet, som gør mikronæringsstofferne lettere optagelige i tarmen. Det stenkværnede, økologiske mel er, i modsætning til det hvide, næringsdrænede mel, rigt på mineraler og andre sunde næringsstoffer.