:

Er surdej bedre for maven?

Abbie Kreiger
Abbie Kreiger
2025-07-26 10:15:13
Count answers : 4
0
Surdejsbrød smager ikke bare bedre, det er også sundere end gærbrød. Vel at mærke hvis det er bagt af stenkværnet, økologisk fuldkornsmel. Ved at bage med surdej, så aktiverer du enzymer i melet, som gør mikronæringsstofferne lettere optagelige i tarmen. Det stenkværnede, økologiske mel er, i modsætning til det hvide, næringsdrænede mel, rigt på mineraler og andre sunde næringsstoffer.
Bill Kozey
Bill Kozey
2025-07-26 07:00:24
Count answers : 1
0
Surdej har i årtusinder været en essentiel del af brødbagning, og i dag genopdager mange dens sundhedsmæssige fordele. Ud over at give brødet en unik smag og tekstur, gør den naturlige fermenteringsproces det lettere fordøjeligt og rigere på næringsstoffer. Forudfordøjelse af gluten: De naturlige enzymer og bakterier i surdejen nedbryder delvist glutenproteinet, hvilket kan gøre brødet lettere at fordøje for personer med mild glutenfølsomhed. De mælkesyrebakterier, der opstår under fermenteringen, har probiotiske egenskaber. Det betyder, at de – direkte eller indirekte – kan understøtte en sund tarmflora. Regelmæssigt indtag af fermenterede fødevarer som surdejsbrød kan derfor: Øge mangfoldigheden af tarmbakterier, Forbedre fordøjelsen, Støtte immunforsvaret, Bidrage til en mere stabil mental tilstand og stresshåndtering.