:

Hvordan laver man en opbagt sovs?

Hiram Price
Hiram Price
2025-07-24 15:10:06
Count answers : 1
0
Løget svitses i det smeltede smør, melet røres i, og væsken tilsættes under piskning. Smages til og koges igennem ca. fem minutter. Tilsæt kulør og smag saucen til med salt og peber. Væsken kan være kogevand fra kartofler eller grønsager eller vand fra hanen, i så fald tilsættes saucen en bouillonterning eller to. Kogevand fra kød, suppe/bouillon behøver ingen terning. Mælk kan udgøre ca. halvdelen af væsken.
Flavie Feeney
Flavie Feeney
2025-07-24 14:40:23
Count answers : 4
0
Selvom den opbagte metode skaber en fyldig og blød sovs, kan du tage smagen til næste niveau ved at tilsætte stegesky fra flæskestegen. Skyen tilfører umami og en autentisk dybde, der gør sovsen endnu mere velsmagende og perfekt afstemt til stegen. Hvis du elsker at eksperimentere i køkkenet, hvorfor så ikke prøve begge varianter af flæskestegssovs, hvor den opbagte version er fyldig og cremet, mens den klassiske flæskestegssovs er lettere og mere enkel i konsistensen, men lige så velsmagende.
Elinor McClure
Elinor McClure
2025-07-24 14:23:59
Count answers : 2
0
Smelt fedtstoffet i en lille gryde, og tilsæt mel under omrøring. Start med to spiseskefulde, og kom mere i, hvis opbagningen bliver for tynd. Det skal have en dejagtig konsistens. Tilsæt væsken lidt ad gangen under piskning. Sørg for at væsken er pisket helt sammen med opbagningen, før der tilsættes mere væske. Fortsæt med at tilsætte væske under piskning, til sovsen har den rigtige tykkelse. Kog sovsen godt igennem – ca. 10 minutter – til melsmagen er væk. Smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.
Marge Herzog
Marge Herzog
2025-07-24 12:52:50
Count answers : 0
0
En klassisk opbagt sovs laves af en opbagning, der består af lige meget smør og hvedemel. Dertil tilsættes så væske, som kan være mælk, bouillon eller stegesky. Når væsken piskes ind i opbagningen, bliver sovsen jævnet, og du tilsætter væske indtil den rette konsistens opnås. Smør smeltes i en gryde. Pisk derefter hvedemelet i og lad det bage af. Så piskes væsken i. Anvendes mælk er det en god idé at varme den først. Pisk og tilfør væske indtil sovsen har den rette konsistens. En opbagt sovs skal nu koges i ca. 5 minutter, så du fjerner smagen af hvedemel i sovsen.