:

Hvad er de 4 grundsaucer?

Kennedy Swaniawski
Kennedy Swaniawski
2025-07-24 14:32:27
Count answers : 4
0
Den, espagnole, tomatsauce, béchamel og sauce hollandaise er de fem grundsaucer i det franske køkken defineret af den franske kok Auguste Escoffier i det 19. århundrede. Velouté sauce velouté er en grundsauce fra det franske køkken. Saucen navngives ofte efter den fond, der er benyttet: fx kyllingvelouté. Alllemande, champignonsauce, peberrodsssauce, paprikasauce, karrysauce, fiske- eller skaldyrssauce som hummersauce og rejesauce. Sauce velouté fremstilles af en let fond på eksempelvis kylling eller fisk, der jævnes med en lys roux. Ingredienserne i en velouté er samme vægt smør og mel - og fond krydret efter behov. Velouté er fransk for 'fløjlsagtig'. Auguste Escoffier definerede fem grundsaucer. Han har defineret fem grundsaucer i det franske køkken. Der er fem grundsaucer i det franske køkken defineret af Auguste Escoffier. Saft er meget vigtigt i dem.
Mallie Tillman
Mallie Tillman
2025-07-24 10:27:18
Count answers : 3
0
Ifølge artikelteksten blev konceptet med grundsaucer først introduceret af den franske kok Marie-Antoine Carême i starten af 1800-tallet, hvor han definerede fire grundsaucer. De fem grundsaucer er béchamel, velouté, espagnole, hollandaise og tomatsauce.