:

Hvad er de 4 grundsaucer?

Myrna Green
Myrna Green
2025-08-11 21:03:52
Count answers : 10
0
De 5 grundsaucer er Sauce béchamel, Sauce velouté, Sauce espagnole, Sauce tomat og Sauce hollandaise. Sauce béchamel er en opbagning på smør og mel, hvor du tilsætter mælk til den rette konsistens. Saucen smages til med salt og hvis peber, og du har nu en béchamel. En velouté er en lys roux som tilsættes en hønsebouillon. En sauce espagnole er den vi også kender som den brune sovs. En lækker kraftig tomat sauce er en god base til rigtig mange retter. Sauce hollandaise er en lækker cremet sauce, og tilsætter du estragon, så har du en sauce bearnaise.
Buck Stroman
Buck Stroman
2025-08-05 07:02:48
Count answers : 10
0
De lyse saucer baseret på mælk eller bouillon jævnet med lys roux. De brune saucer baseret på brun sky jævnet med brun roux. Sauce mayonnaise baseret på olie emulgeret med æggeblommer. Fiskesaucer baseret på fiske-/hummerbouillon og jævnet med lys roux. Og de varme ægte saucer baseret på smør emulgeret med æggeblommer.

Read also

Hvordan laver man en god sovs?

Pandesovs laves bedste fra en pande der er brugt til fx at stege frikadeller, medister, bøffer eller Read More

Hvad er ægte saucer?

Ægte saucer regnes for særligt fornemme og betegnedes tidl. »ægte saucer«. De varme emulgerede sauce Read More

Kennedy Swaniawski
Kennedy Swaniawski
2025-07-24 14:32:27
Count answers : 14
0
Den, espagnole, tomatsauce, béchamel og sauce hollandaise er de fem grundsaucer i det franske køkken defineret af den franske kok Auguste Escoffier i det 19. århundrede. Velouté sauce velouté er en grundsauce fra det franske køkken. Saucen navngives ofte efter den fond, der er benyttet: fx kyllingvelouté. Alllemande, champignonsauce, peberrodsssauce, paprikasauce, karrysauce, fiske- eller skaldyrssauce som hummersauce og rejesauce. Sauce velouté fremstilles af en let fond på eksempelvis kylling eller fisk, der jævnes med en lys roux. Ingredienserne i en velouté er samme vægt smør og mel - og fond krydret efter behov. Velouté er fransk for 'fløjlsagtig'. Auguste Escoffier definerede fem grundsaucer. Han har defineret fem grundsaucer i det franske køkken. Der er fem grundsaucer i det franske køkken defineret af Auguste Escoffier. Saft er meget vigtigt i dem.
Mallie Tillman
Mallie Tillman
2025-07-24 10:27:18
Count answers : 13
0
Ifølge artikelteksten blev konceptet med grundsaucer først introduceret af den franske kok Marie-Antoine Carême i starten af 1800-tallet, hvor han definerede fire grundsaucer. De fem grundsaucer er béchamel, velouté, espagnole, hollandaise og tomatsauce.

Read also

Hvordan gør man en sauce tyk?

Man kan jævne sovs med både æggeblommer, kartoffelmel og hvedemel m.m. Sovse og supper kan blandt an Read More

Er sovs og sauce det samme?

Sovs eller sauce er en væske med smag, eventuelt jævnet med mel, der bruges som tilbehør til forskel Read More