:

Hvad er der i bearnaisesauce?

Brandy Hauck
Brandy Hauck
2025-08-03 17:41:16
Count answers : 24
0
Bearnaisesauce indeholder smør, estragon, eddike, vand, løg, salt og peber, samt æggeblommer. Den klarede smør deler sig i en klaret smør med et hvidt kærnemælkslignende bundfald i gryden. Kom essensen i en ren gryde, og sæt temperaturen på den laveste eller næst-laveste varme. Når æggeblommerne tykner, så skrues ned på laveste varme. Smag bearnaisen til med citronsaft, salt, peber og de finthakkede estragonblade inden servering.
Cedrick Koch
Cedrick Koch
2025-07-24 16:47:35
Count answers : 24
0
Bearnaisesauce består af ingredienser som smør, hvidvinseddike, hvidvin, skalotteløg, estragon, kørvel, æggeblommer, citronsaft, salt, hvid peber og cayennepeber. Jo bedre smør, jo bedre bearnaise sauce. Smørret klargøres ved at opvarme det i en kasserolle og derefter hælde den klare del over i en ny beholder, mens det hvide bundfald kasseres. En bearnaiseessens laves ved at koge ingredienser som estragon, eddike, hvidvin, finthakket løg, salt og peber ind til lidt under halvdelen er tilbage. Herefter piskes æggeblommerne med essensen og derefter tilsættes smørret i en skefuld ad gangen. Til sidst smages saucen til med citronsaft, salt, peber og lidt cayennepeber og tilsættes hakkede estragonblade og evt. kørvel.

Read also

Hvad er de 4 grundsaucer?

Den, espagnole, tomatsauce, béchamel og sauce hollandaise er de fem grundsaucer i det franske køkken Read More

Hvordan laver man en god sovs?

Pandesovs laves bedste fra en pande der er brugt til fx at stege frikadeller, medister, bøffer eller Read More

Blanche White
Blanche White
2025-07-24 16:36:19
Count answers : 17
0
En rigtig god hjemmelavet bearnaise består udelukkende af: Bearnaise essens – hjemmelavet naturligvis Klaret smør Æggeblommer Friskhakket estragon. Hjemmelavet bearnaise sauce ▢ 2 spsk bearnaise essens se længere nede ▢ 125 gram smør som du klarer ▢ 2 æggeblommer – er de meget store, kan du godt bruge 3 spsk essens ▢ salt ▢ peber (en lille smule) ▢ Citronsaft ▢ estragon friskhakket (tørret er også helt OK). Bearnaise essens ▢ ½ dl hvidvinseddike ▢ ½ dl vand ▢ 3-4 stængler estragon eller 1 spsk tørret ▢ ½ løg eller 1 skalotteløg.
Lue Stoltenberg
Lue Stoltenberg
2025-07-24 13:55:15
Count answers : 21
0
Start med at komme smørret op i en lille gryde på lav varme, og lad det smelte helt forsigtigt. I med eddiken og pisk pisk pisk over lav varme. Hæld den finger-lune klarede smør op i en kande, uden af vallen kommer med. I en tynd stråle, pisker du nu smørret i. Når al smørret er i, smages der til med salt, peber og evt. mere eddike. Hak estragon bladene, og vend dem i saucen til allersidst.

Read also

Hvad er ægte saucer?

Ægte saucer regnes for særligt fornemme og betegnedes tidl. »ægte saucer«. De varme emulgerede sauce Read More

Hvordan gør man en sauce tyk?

Man kan jævne sovs med både æggeblommer, kartoffelmel og hvedemel m.m. Sovse og supper kan blandt an Read More

Delphia Flatley
Delphia Flatley
2025-07-24 12:00:02
Count answers : 15
0
Bearnaisesauce er en let syrlig, fed sauce af smør, æggeblommer, skalotteløg, vineddike, estragonblade og evt. kørvel. Det er krydderurten estragon, der giver Bearnaisesaucen sin karakteristiske smag. Med æggeproteinerne som emulgator blandes vand og fedtstof til en relativ stabil sauce. Den klassificeres som hollandaise.