Hvad er der i bearnaisesauce?

Cedrick Koch
2025-07-24 16:47:35
Count answers
: 5
Bearnaisesauce består af ingredienser som smør, hvidvinseddike, hvidvin, skalotteløg, estragon, kørvel, æggeblommer, citronsaft, salt, hvid peber og cayennepeber. Jo bedre smør, jo bedre bearnaise sauce. Smørret klargøres ved at opvarme det i en kasserolle og derefter hælde den klare del over i en ny beholder, mens det hvide bundfald kasseres. En bearnaiseessens laves ved at koge ingredienser som estragon, eddike, hvidvin, finthakket løg, salt og peber ind til lidt under halvdelen er tilbage. Herefter piskes æggeblommerne med essensen og derefter tilsættes smørret i en skefuld ad gangen. Til sidst smages saucen til med citronsaft, salt, peber og lidt cayennepeber og tilsættes hakkede estragonblade og evt. kørvel.

Blanche White
2025-07-24 16:36:19
Count answers
: 4
En rigtig god hjemmelavet bearnaise består udelukkende af: Bearnaise essens – hjemmelavet naturligvis Klaret smør Æggeblommer Friskhakket estragon.
Hjemmelavet bearnaise sauce ▢ 2 spsk bearnaise essens se længere nede ▢ 125 gram smør som du klarer ▢ 2 æggeblommer – er de meget store, kan du godt bruge 3 spsk essens ▢ salt ▢ peber (en lille smule) ▢ Citronsaft ▢ estragon friskhakket (tørret er også helt OK).
Bearnaise essens ▢ ½ dl hvidvinseddike ▢ ½ dl vand ▢ 3-4 stængler estragon eller 1 spsk tørret ▢ ½ løg eller 1 skalotteløg.

Lue Stoltenberg
2025-07-24 13:55:15
Count answers
: 2
Start med at komme smørret op i en lille gryde på lav varme, og lad det smelte helt forsigtigt. I med eddiken og pisk pisk pisk over lav varme. Hæld den finger-lune klarede smør op i en kande, uden af vallen kommer med. I en tynd stråle, pisker du nu smørret i. Når al smørret er i, smages der til med salt, peber og evt. mere eddike. Hak estragon bladene, og vend dem i saucen til allersidst.

Delphia Flatley
2025-07-24 12:00:02
Count answers
: 1
Bearnaisesauce er en let syrlig, fed sauce af smør, æggeblommer, skalotteløg, vineddike, estragonblade og evt. kørvel.
Det er krydderurten estragon, der giver Bearnaisesaucen sin karakteristiske smag.
Med æggeproteinerne som emulgator blandes vand og fedtstof til en relativ stabil sauce.
Den klassificeres som hollandaise.
Read also
- Hvad er de 4 grundsaucer?
- Hvordan laver man en god sovs?
- Hvad er ægte saucer?
- Hvordan gør man en sauce tyk?
- Er sovs og sauce det samme?
- Hvordan laver man en opbagt sovs?
- Hvad er en blanquette sauce?
- Hvad er forskellen på Worchester sauce og engelsk sauce?
- Hvor lang tid skal rødvin koges?
- Hvad er de fem grundsaucer?
- Hvad er en grundsovs?
- Hvad betyder roux?
- Kan man bruge hvedemel i stedet for majsstivelse?
- Hvad er der i fishsauce?