:

Hvilket land startede traditionen med at male æg?

Antoinette Haley
Antoinette Haley
2025-07-11 22:55:32
Count answers : 6
0
Hos oldtidens persere blev æg allerede 600 f.Kr. malet, som de gav til familie og venner. Derfor startede perserne med at male æg.
Elmer Miller
Elmer Miller
2025-07-11 22:20:14
Count answers : 2
0
Skikken med påskeharen som den glade giver går tilbage til 1700-tallets Holland og Tyskland. Traditionen om gækkebreve Gækkebrevet er en dansk opfindelse og en videreudvikling af 1600-tallets bindebreve med de indviklede ordknuder, som hurtigt blev til rim og gæk. De første gækkebreve kan dateres tilbage til 1700-tallet. Ved påsketide er det en fast tradition i mange hjem at male æg. Især familiens mindste plejer at være glade for kombinationen æg, farver og pensler. Man kan puste æggets hvide og blomme ud, male på skallen og hænge den op i grene. Mange opfatter de pyntede grene som en rigtig forårsbebuder. Andre maler på hårdkogte æg, som enten kan spises senere eller leges med. En af legene er at trante æg. På nudansk vil det hedde at trille æg. Man kan trille inden døre ned af slisker eller uden døre ned af bakker og skråninger. Man kan trille, så det drejer sig om at komme længst, eller så det drejer sig om at ramme de andres æg. Eller med andre regler. Disse lege giver familien en god mulighed for at være sammen i påsken. En anden æggeleg er at pikke æg. Her stiller man sig to og to mod hinanden med hver et hårdkogt æg i hånden. Derpå banker man med små dup æggene mod hinanden, indtil et af dem er gået i stykker. Den, hvis æg holder længst, har vundet. Påskens farve er gul: Gule påskekyllinger, gule påskeæg og gule påskeliljer hører ligesom Tuborgs Påskebryg med til påsken for de fleste. Til Kylle-Kyllerne, som siden 1994 har været påskebryggens officielle navn, kan der for eksempel spises lam. Lammet er en klassisk påskespise og det ældste påskesymbol, som går helt tilbage til den jødiske påske, som også Jesus fejrede. Som bekendt var det også under det jødiske påskemåltid, at Jesus indstiftede nadveren.
Emanuel Tremblay
Emanuel Tremblay
2025-07-11 22:19:57
Count answers : 4
0
Traditionen kommer oprindeligt fra Tyskland og Holland i 1700-tallet, og i dag har traditionen udviklet sig til chokoladeæg i stedet for æg, som både børn og voksne elsker at spise. Påskeharen passer dermed sammen ift den symbolik som den har, og derfor er det haren som kommer med påskeæg. Ægget og påskeharen passer dermed sammen ift den symbolik som de begge har.
Lorena Keeling
Lorena Keeling
2025-07-11 20:31:37
Count answers : 3
0
Skikken med påskeharen som den glade giver går tilbage til 1700-tallets Holland og Tyskland. Ved påsketide er det er en fast tradition i mange hjem at male æg. Især familiens mindste plejer at være glade for kombinationen æg, farver og pensler. Man kan puste æggets hvide og blomme ud, male på skallen og hænge den op i grene. Mange opfatter de pyntede grene som en rigitg forårsbebuder. Andre maler på hårdkogte æg, som enten kan spises senere eller leges med.
Amya Cartwright
Amya Cartwright
2025-07-11 18:48:40
Count answers : 8
0
Teknologien bag at male påskeæg er strengt forbundet med religiøse traditioner og er især forbudt i Sovjetunionen. Ukraine har sin egen specifikke måde at male påskeæg på. I den centrale og østlige del af Ukraine er maling af påskeæg nærmest ødelagt på grund af forbuddet mod maling i Sovjetunionen. En stor del af den ukrainske befolkning udvandrede til Canada og USA hvor de fortsatte med at male påskeæg. Dette gjorde at amerikanerne også begyndte at male påskeæg. Der findes mange forskellige måder at male påskeæg på, men de mest almindelige er krapanka, driapanka, krashanka og pysnaka. Traditionen med at male påskeæg er over 1000 år gammel og stammer fra Ukraine. Derfor startede Ukraine sandsynligvis traditionen med at male påskeæg. Der afholdes også festivaler i Ukraine hvor man kan lære at male påskeæg og udstille værker lavet af155 års erfaring.
Mckenna Shanahan
Mckenna Shanahan
2025-07-11 18:33:24
Count answers : 1
0
Traditionen med æggejagt i haven kom med påskeharen fra Tyskland og blev også dyrket i Sønderjylland. Oprindeligt byggede byens børn en rede, som påskeharen kunne “lægge” sine flotte, kulørte æg i. Den tyske påskehare, kaldet Osterhase, havde også ligheder med julemanden. Påskeharen hoppede ind i den danske påske omkring år 1900. Her krydsede den grænsen fra Tyskland til Danmark, hvor den særligt rodfæstede sig i Sønderjylland. Æg var et frugtbarhedssymbol i førkristne samfund, ligesom harer og kaniner. De første chokolade-påskeæg dukkede op i 1800-tallet i Frankrig og Tyskland.