:

Hvorfor bliver min hjemmelavet mayonnaise ikke tyk?

Jaleel Gerhold
Jaleel Gerhold
2025-10-17 09:13:20
Count answers : 17
0
Ikke nok olie eller forkert olie, manglende emulgator som lecithin i æggeblomme.
Jaycee Nikolaus
Jaycee Nikolaus
2025-10-09 06:53:36
Count answers : 14
0
Bliver mayonnaisne for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i. Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo'en piskes indtil olien er optaget i blandingen. Smag til med salt, peber, sennep og eddike

Read also

Hvordan laver man sin egen mayonnaise?

Brug lidt armmuller, så den ikke bliver for tynd. Rør, pisk eller stavblend den, pift den op med h Read More

Hvilken olie er bedst til hjemmelavet mayonnaise?

Du SKAL bruge varmpresset olie, for med koldpresset olie bliver det en bitter omgang. Jeg plejede a Read More

Ida Homenick
Ida Homenick
2025-10-04 01:40:02
Count answers : 16
0
For at undgå at din mayonnaise skiller, er det vigtigt, at alle dine ingredienser har samme temperatur. Hæld æggeblommerne i skålen, rør sennep, salt og halvdelen af eddiken i, og rør det sammen til en ensartet masse. Pisk løs, mens olien langsomt tilsættes i en tynd stråle. Det er vigtigt, at olien bliver hældt i i en meget tynd stråle, da mayonnaisen ellers skiller. Hold af og til en pause med olien og pisk mayonnaisen godt igennem. Når mayonnaisen har den rette konsistens, kan du tilsætte lidt vand, og derefter piske godt igennem igen. Er uheldet ude ... og står du med en mayonnaise, der skiller i skålen, kan du prøve at piske mere æggeblomme i, så den kan samle sig igen. Du kan også prøve dig frem med en teske koldt vand.
Christy O'Keefe
Christy O'Keefe
2025-09-26 21:30:15
Count answers : 17
0
Mayonnaisen bliver ikke tyk, men forbliver tynd og gul. Fejl: Olien er tilsat for hurtigt i starten af processen. Her er det især vigtigt at tilsætte små mængder olie ad gangen. Fix: Start forfra med en ny æggeblomme og pisk den fejlede mayonnaise ned i, igen 1 tsk. ad gangen, det giver dog et endnu større forbrug af olie og en større portion færdig mayonnaise. Alternativt kan du blot starte forfra.

Read also

Hvorfor skal der eddike i mayonnaise?

Det er vigtigt at mayonnaisen har godt med syre, ellers bliver den bare som olie i smagen. Tilsæt m Read More

Hvorfor samler min mayonnaise sig ikke?

Mayo skiller typisk hvis der er for meget væske i fra starten. Olien bliver hældt for hurtigt i. Der Read More

Jane Wisoky
Jane Wisoky
2025-09-14 21:34:57
Count answers : 19
0
Mayo skiller typisk hvis der er for meget væske i fra starten eller olien bliver hældt for hurtigt i. Ingredienser skal helst have samme temperatur. Hvis mayonnaisen er løbende og tynd og den den virker grynet, så er den skilt. Er den tyk og virker grynet så er det fordi der er for lidt væske i. Pisk fra den side med æggeblommen i, og bevæg dig så langsomt over imod det du tilsætter. Hæld olien i en lille portion af gangen.
Emil Morissette
Emil Morissette
2025-09-14 19:41:56
Count answers : 16
0
Lad æggeblommer og sennep stå fremme på køkkenbordet i 10 minutter. Så ingredienserne har nogenlunde samme temperatur. Glem alt om, at olien skal røres ind i æggeblommerne i små mængder ad gangen. Hæld evt. lidt vand i mayonnaisen efter al olien er rørt i. Tag en ny æggeblomme, og pisk den sammen med en smule sennep, eddike og salt.

Read also

Hvor lang tid kan hjemmerørt mayo holde sig?

En hjemmelavet mayonnaise kan holde sig i køleskabet i omkring en uge. Hjemmelavet mayonnaise holdb Read More

Kan man bruge koldpresset rapsolie til mayonnaise?

Ernæringsmæssigt giver det rigtig god mening at vælge en koldpresset rapsolie. Men fordi at smagen Read More