:

Hvordan laver man sin egen mayonnaise?

Melyna Waelchi
Melyna Waelchi
2025-09-04 12:58:30
Count answers : 10
0
Man skal piske æggeblommerne sammen med eddike. Pisk nu olien langsomt i æggeblommer mens der piskes kraftigt. Halvvejs kommes vandet i, dette kan undlades, men det gør at mayonnaise bliver mere let og luftig. Find et højt glas frem og kom alle ingredienserne i. Kom stavblenderen ned i glasset, så den rører bunden. Blend. Først skal æggeblommen piskes sammen med eddike. Dernæst tilsættes olien gradvist, hvorved der vil ske en emulsion. Du kan også at lave mayonnaise med stavblender fremfor med piskeris, så du nemmere opnår emulsion.
Brody Klein
Brody Klein
2025-09-02 17:35:25
Count answers : 12
0
Pisk æggeblommen, salt, sennep og en anelse cidereddike med en elpisker, til det er tykt og hvidt. Pisk herefter olien i i en tynd stråle – det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt indtil du har en god tyk og "skælvende" mayo. Smag til med salt og peber, og eventuelt lidt ekstra eddike.

Read also

Hvilken olie er bedst til hjemmelavet mayonnaise?

Du SKAL bruge varmpresset olie, for med koldpresset olie bliver det en bitter omgang. Jeg plejede a Read More

Hvorfor skal der eddike i mayonnaise?

Det er vigtigt at mayonnaisen har godt med syre, ellers bliver den bare som olie i smagen. Tilsæt m Read More

Magdalena Haley
Magdalena Haley
2025-08-19 17:20:17
Count answers : 19
0
Brug lidt armmuller, så den ikke bliver for tynd. Rør, pisk eller stavblend den, pift den op med hvidløg eller chili og gør den til din egen. Husk, at olien skal være smagsneutral.
Nathen Senger
Nathen Senger
2025-08-19 17:18:29
Count answers : 22
0
Kom æg, salt, eddike/citronsaft, sennep og olie i et højt, smalt glas. Sæt en stavblender i glasset, så den rører bunden. Tænd stavblenderen og hold den stille. Efter få sekunder tykner mayonnaisen. Kør herefter stavblenderen op og ned i glasset og blend til en cremet mayonnaise. Smag mayonnaisen til med salt og eddike/citronsaft.

Read also

Hvorfor samler min mayonnaise sig ikke?

Mayo skiller typisk hvis der er for meget væske i fra starten. Olien bliver hældt for hurtigt i. Der Read More

Hvor lang tid kan hjemmerørt mayo holde sig?

En hjemmelavet mayonnaise kan holde sig i køleskabet i omkring en uge. Hjemmelavet mayonnaise holdb Read More

Ismael Bergnaum
Ismael Bergnaum
2025-08-19 16:22:19
Count answers : 18
0
Pisk æggeblommen godt med salt, peber, eddike og 1 spsk af olien. Pisk resten af olien i, i en tynd stråle. Smag til og stil mayonnaisen tildækket i køleskabet indtil serveringen.
Saul Powlowski
Saul Powlowski
2025-08-19 16:21:42
Count answers : 22
0
Hæld æggeblommen og eventuelt ½ æggehvide i stavblenderens kande eller en skål. Tilsæt salt og citronsaft. Brug stavblenderen til at blande det sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen imens du blender - det er vigtigt at der ikke kommer for meget i af gangen, især i starten. Fortsæt med at tilsætte olien stille og roligt indtil al olien er optaget af æggeblommen. Så er din mayonnaise færdig.

Read also

Kan man bruge koldpresset rapsolie til mayonnaise?

Ernæringsmæssigt giver det rigtig god mening at vælge en koldpresset rapsolie. Men fordi at smagen Read More

Kan man redde en tynd mayo?

Ja, kan reddes med en æggeblomme. Er det en stor portion kan den emulgere om. Hvis den begynder at Read More

Isobel Barton
Isobel Barton
2025-08-19 15:32:53
Count answers : 21
0
Hjemmelavet mayonnaise: Kom de pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med sennep og eddike. Pisk det forsigtigt sammen, og begynd så at piske olien ind i massen. Det skal ske helt stille og roligt, så æg og eddike kan optage olien. Kom først lidt olie i, pisk, så lidt mere olie, pisk videre - og til sidst kan du piske hele olien i. Til sidst smager du den til med salt og friskkværnet peber - helst den hvide peber.