:

Hvilken olie er bedst til hjemmelavet mayonnaise?

Mario Christiansen
Mario Christiansen
2025-09-06 20:03:02
Count answers : 17
0
Solsikkeolie er den foretrukne olie at bruge, da den giver mayonnaisen den mest perfekte konsistens. Hvis du bruger olivenolie i din mayonnaise, bliver mayonnaisen grøn og vil skille efter et døgn i køleskabet. 1½ dl smagsneutral olie (fx solsikke- eller majsolie)
Nicholas Brown
Nicholas Brown
2025-09-01 01:21:06
Count answers : 15
0
Jeg har haft mest succes med rapsolie og den smagte også bedre. Konklusionen er, at man i princippet kan bruge alle tre slags, hvis man kan lide smagen. Hvis du laver mayonnaise med olivenolie, skal det spises med det samme. En mayonnaise består af cirka 70-80 % olie. Det eneste, der tager tid, er, at man skal hælde olien langsomt i til at starte med.

Read also

Hvordan laver man sin egen mayonnaise?

Brug lidt armmuller, så den ikke bliver for tynd. Rør, pisk eller stavblend den, pift den op med h Read More

Hvorfor skal der eddike i mayonnaise?

Det er vigtigt at mayonnaisen har godt med syre, ellers bliver den bare som olie i smagen. Tilsæt m Read More

Geovany Aufderhar
Geovany Aufderhar
2025-08-19 19:53:00
Count answers : 3
0
Du SKAL bruge varmpresset olie, for med koldpresset olie bliver det en bitter omgang. Jeg plejede at sværge til vindruekerneolie, og det er efter min mening stadig den mest neutralt smagende varmpressede olie. Raps- eller solsikkekerneolie er begge gode alternativer, og jeg bruger oftest rapsolie, da jeg synes, den smager mest neutralt. 2 dl neutral olie (varmpresset rapsolie eller vindruekerneolie)