:

Hvorfor samler min mayonnaise sig ikke?

Mohammad Bayer
Mohammad Bayer
2025-09-03 12:51:23
Count answers : 8
0
Olie og vand frastøder hinanden rent kemisk, og olien er tilmed lettere end vandet, så den vil flyde oven på. Skal vi have det til at hænge sammen skal der en emulgator i. Der findes en naturlig emulgator i æggeblommen der hedder "lecithin", som er den magiske ingrediens når man laver en hjemmelavet mayonnaise. Lecithinen er et aflangt molekyle der tiltrækker vand i den ene ende og fedt i den anden. Den vandtiltrækkende ende rager ud af boblen. Så de små oppiskede oliebobler skubber faktisk hinanden væk. Der er relativt mindre væske imellem boblerne. Lecithin indholdet i en æggeblommer efterhånden som ægget bliver ældre.
Lyric Robel
Lyric Robel
2025-08-28 22:38:20
Count answers : 17
0
1 Mayonnaisen bliver ikke tyk, men forbliver tynd og gul. Fejl: Olien er tilsat for hurtigt i starten af processen. 2. Mayonnaisen så fin og cremet ud, men skilte så lige pludselig. Fejl: Æggeblommen kan ikke binde mere olie. Fix: Pisk 1 spsk. iskoldt vand i, hvis det ikke hjælper, så tilsæt et par tsk. ekstra æggeblomme og pisk så igen, så burde den samle sig.

Read also

Hvordan laver man sin egen mayonnaise?

Brug lidt armmuller, så den ikke bliver for tynd. Rør, pisk eller stavblend den, pift den op med h Read More

Hvilken olie er bedst til hjemmelavet mayonnaise?

Du SKAL bruge varmpresset olie, for med koldpresset olie bliver det en bitter omgang. Jeg plejede a Read More

Burnice Kshlerin
Burnice Kshlerin
2025-08-19 20:33:01
Count answers : 20
0
Lad æggeblommer og sennep stå fremme på køkkenbordet i 10 minutter. Så ingredienserne har nogenlunde samme temperatur, og på den måde undgår du, at din mayo skiller. Hæld evt. lidt vand i mayonnaisen efter al olien er rørt i. Vælger du at piske din mayonnaise med en elpisker, risikerer du, at den skiller.
Lexus Schuppe
Lexus Schuppe
2025-08-19 18:26:12
Count answers : 13
0
Har ingredienserne samme temperatur? Derudover kan det være en god idé at sikre sig, at ingredienserne til den hjemmelavede mayonnaise har nogenlunde samme temperatur. Jeg opbevarer som regel både æg og olie i køleskabet, og jeg har aldrig haft problemer med en skilt mayonnaise. Men er æggene køleskabskolde og har olien stuetemperatur, så kan man være så uheldig, at mayonnaisen ikke vil samles. Når æg og olie piskes rundt i en skål, så er risikoen for at det hele skiller desværre meget større.

Read also

Hvorfor skal der eddike i mayonnaise?

Det er vigtigt at mayonnaisen har godt med syre, ellers bliver den bare som olie i smagen. Tilsæt m Read More

Hvor lang tid kan hjemmerørt mayo holde sig?

En hjemmelavet mayonnaise kan holde sig i køleskabet i omkring en uge. Hjemmelavet mayonnaise holdb Read More

Julia Wilkinson
Julia Wilkinson
2025-08-19 18:05:06
Count answers : 14
0
For at undgå at din mayonnaise skiller, er det vigtigt, at alle dine ingredienser har samme temperatur. Det er vigtigt, at olien bliver hældt i i en meget tynd stråle, da mayonnaisen ellers skiller. Når mayonnaisen har den rette konsistens, kan du tilsætte lidt vand, og derefter piske godt igennem igen. Det er med til at sikre, at mayonnaisen ikke skiller, og at den får en flot og ensartet konsistens. Er uheldet ude ... og står du med en mayonnaise, der skiller i skålen, kan du prøve at piske mere æggeblomme i, så den kan samle sig igen. Du kan også prøve dig frem med en teske koldt vand.
Magnolia Jones
Magnolia Jones
2025-08-19 16:47:43
Count answers : 19
0
Mayo skiller typisk hvis der er for meget væske i fra starten. Olien bliver hældt for hurtigt i. Der er for lidt væske i. Der er for meget væske i fra starten. Ingredienser skal helst have samme temperatur.

Read also

Kan man bruge koldpresset rapsolie til mayonnaise?

Ernæringsmæssigt giver det rigtig god mening at vælge en koldpresset rapsolie. Men fordi at smagen Read More

Kan man redde en tynd mayo?

Ja, kan reddes med en æggeblomme. Er det en stor portion kan den emulgere om. Hvis den begynder at Read More