:

Hvorfor skiller min pandekagedej?

Alexandra Lockman
Alexandra Lockman
2025-09-12 23:06:59
Count answers : 16
0
Tilsætter man smør efter mælk, vil smørret lægge sig som fedtperler, der gør pandekagerne fedtede fremfor for bløde og lækre. Pandekager skal være bløde og lækre. Sådan nogle bløde og lækre pandekager får du, hvis du tilsætter ingredienserne i den rigtige rækkefølge fremfor bare at hælde sagerne i en skål. Den rigtige rækkefølge er smør før mælk. Smørret skal nemlig gå i forbindelse med fedtet i æggeblommerne, før du tilsætter mælk. Rør melet ud i æggene Tilsæt derefter det smeltede smør Pisk nu til sidst mælken i. Med denne rækkefølge undgår du også klumper i dejen. Så bliver pandekagerne ikke meget bedre!
Loyce Williamson
Loyce Williamson
2025-09-05 19:48:09
Count answers : 21
0
Problemet med en rørt dej er, at sukker, smør og æg skal piskes sammen, og her er der tale om en såkaldt emulgering. Det vil sige, at man faktisk skal få ingredienser til at blande sig sammen, selvom de ikke er vilde med det. I dette tilfælde smør og æg. Det vigtige er nemlig at anvende blødt smør og derefter piske sukker og smør meget luftigt, så det bliver helt lyst. Det er ofte her fejlen sker ved, at sukker og smør ikke er pisket tilstrækkeligt sammen, og derfor skiller dejen, når æggene piskes i. Fejlen kan dels være, at smørret ikke er pisket tilstrækkeligt - men også at æggene er for kolde, så massen ikke emulgeres.

Read also

Hvad skål der i en pandekagedej?

Ingredienser 150 g Hvedemel, 1 spsk Vaniljesukker, 1½ tsk Stødt kardemomme, ½ tsk Groft salt, 1 Citr Read More

Hvorfor skål en pandekagedej hvile?

Hviletiden gør, at dejen sætter sig og hænger bedre sammen under stegningen. Det gør det muligt at f Read More

Dallas Ruecker
Dallas Ruecker
2025-08-27 23:26:46
Count answers : 19
0
Når der opstår huller, vil jeg mene, at dette er relateret til bristede bobler. Måske har man pisket lidt luft ind i dejen. Men under alle omstændigheder vil der være opløst lidt oxygen, nitrogen og kuldioxid (fra øl) i dejen, som frigives som små bobler ved opvarmning. Hullerne fremkommer ved fordampningen af væsken i dejen samtidig med, at proteinerne koagulerer og stivelsen forklistrer. Jeg kunne forestille mig, at en mulig forklaring kunne være følgende: Dejen koger ofte lidt i begyndelsen af bagningen/stegningen, især hvis fedtstoffet ikke er i dejen, men lægges på panden mellem hver pandekage. Dette medfører større eller mindre udposninger i den stivnende dej. Nogle af dem brister og genforsegles. Det er muligt, at nogle af disse huller ikke forsegles helt igen, og at dette ses som de små huller, der beskrives. Jeg kunne tænke mig, at hullerne fortrinsvist opstår der, hvor pandens små ujævnheder/ruheder er højest?
Ambrose Hayes
Ambrose Hayes
2025-08-23 20:51:06
Count answers : 15
0
Du tilsætter for meget vand, så dejen bliver aaalt for tynd. Du tilsætter for lidt vand. Hvis der ikke kommer dej ud, når du vender din shaker på hovedet, er vand måske alligevel vejen frem. Din pande/vaffeljern er mere tør end Sahara. Der skal altså olie på. Du kan bruge en sprayolie, det reducerer dejens separationsangst, når den skal slippe panden.

Read also

Hvordan får man sprøde pandekager?

Smelt smørret i en pande og kom det i blandingen. Bag pandekagerne til er de gyldne. Der bliver 8-12 Read More

Hvorfor går mine pandekager i stykker?

Du tilsætter for meget vand, så dejen bliver aaalt for tynd. Du tilsætter for lidt vand. Hvis der ik Read More

Jocelyn Langworth
Jocelyn Langworth
2025-08-09 17:48:59
Count answers : 20
0
Når dejen hviler, får melet tid til at absorbere væsken, hvilket giver en mere ensartet konsistens. Det gør pandekagerne lettere at stege og sikrer en bedre smag. Hemmeligheden bag mormors pandekager ligger i de små detaljer: en skefuld vaniljesukker, et strejf af salt og det smeltede smør, der gør dejen silkeblød. Når dejen får lov til at hvile, udvikler smagen sig, og klumperne opløses helt, hvilket giver en glat og jævn dej. Stegning i smør tilfører desuden pandekagerne en dejlig, gylden farve og en let sprød kant.
Flavio Bode
Flavio Bode
2025-08-09 17:12:35
Count answers : 17
0
Hvis dejen skiller er smørret ikke blevet varmt nok, eller æggeblommerne er måske for kolde. Ellers risikerer du, at dejen skiller, når de sidste æg røres i. Hvis uheldet er ude, og kagedejen skiller, når de sidste æg røres i, kan du alligevel redde dejen. Tilsæt et par spiseskefulde af opskriftens mel sammen med de sidste æg, så samler dejen sig igen.

Read also

Er der forskel på pandekagedej og vaffeldej?

Er vaffeldej det samme som pandekagedej? Vores er ikke nej. Vi deler hviderne og blommerne fra ægget Read More

Hvordan undgår man klumper i pandekagedej?

Rør melet ud i æggene Tilsæt derefter det smeltede smør Pisk nu til sidst mælken i ... med denne Read More