:

Hvorfor går mine pandekager i stykker?

Doyle Beahan
Doyle Beahan
2025-08-09 20:38:11
Count answers : 2
0
Når der opstår huller, vil jeg mene, at dette er relateret til bristede bobler. Måske har man pisket lidt luft ind i dejen. Hullerne fremkommer ved fordampningen af væsken i dejen samtidig med, at proteinerne koagulerer og stivelsen forklistrer. Jeg kunne forestille mig, at en mulig forklaring kunne være følgende: Dejen koger ofte lidt i begyndelsen af bagningen/stegningen, især hvis fedtstoffet ikke er i dejen, men lægges på panden mellem hver pandekage. Jeg kunne tænke mig, at hullerne fortrinsvist opstår der, hvor pandens små ujævnheder/ruheder er højest? For at verificere alle disse hypoteser, som det jo er, kunne man forsøge at afgasse dejen før bagning ved at påtvinge dejen vakuum og omrøring.
Zachery Satterfield
Zachery Satterfield
2025-08-09 20:26:07
Count answers : 2
0
For meget sukker kan være årsagen til, at de går i stykker, da det kan gøre, at den nederste del af pandekagen steger hurtigt, hvorimod toppen er langsom. Følg derfor opskriften og kom evt. ekstra sukker på efter de er stegt. Brug også en god pande med en god belægning og kom også fedtstof på panden.
Timothy Armstrong
Timothy Armstrong
2025-08-09 20:22:31
Count answers : 2
0
Vær forsigtig, når du vender dem, så de ikke går i stykker. Hvis panden er for varm, kan pandekagerne brænde hurtigt. Hvis panden er for kold, kan pandekagerne tage for lang tid at stege og blive tørre. Hold øje med pandekagerne, mens de steger. Når kanterne begynder at blive faste og boblerne på overfladen brister, er det tid til at vende dem. Brug en piskeris til at blande ingredienserne sammen. Tilsæt væsken gradvist til melet og æggene, mens du fortsat pisker. Sigt melet, inden du blander det med de andre ingredienser. Derudover er det godt at forvarme panden, inden du kommer dejen på. Brug den rigtige pande: Brug en pande med en non-stick belægning, så pandekagerne ikke brænder fast. Du kan også bruge lidt smør eller olie for at forhindre, at dejen hænger fast ‒ eller tilføj det, selvom du har en god pande! Justér varmen: Varmen skal være medium til medium-lav. Med disse tips kan du forbedre dine pandekagefærdigheder og lave lækre pandekager hver gang.
Gilda Metz
Gilda Metz
2025-08-09 17:47:01
Count answers : 5
0
Du tilsætter for meget vand, så dejen bliver aaalt for tynd. Du tilsætter for lidt vand. Hvis der ikke kommer dej ud, når du vender din shaker på hovedet, er vand måske alligevel vejen frem. Din pande/vaffeljern er mere tør end Sahara. Der skal altså olie på. Du kan bruge en sprayolie, det reducerer dejens separationsangst, når den skal slippe panden.
Viviane King
Viviane King
2025-08-09 16:40:36
Count answers : 2
0
Hviletiden får dejen til at sætte sig, så du kan lave helt tynde pandekager, der ikke går i stykker under stegningen. Lad pandekagerne køle af på en rist, uden at de overlapper hinanden. Hvis du bruger hvidtøl, kan man ikke smage øllen. Ja, det er bedst at opbevare dem på køl efter bagning. I køleskabet kan de holde sig ca. 2-3 dage. Til stegning ca. 30 g smør ca. 30 g olie Hvis de skal være ekstra sprøde 1 tsk hjortetaksalt Steg pandekagerne i en blanding af smør og olie. Vend dem først, når de er blevet brune i kanten. Hemmeligheden bag helt sprøde pandekager Brug øl i dejen. Mere sukker giver bedre karamellisering. Kom ikke smør i dejen. Lad dejen hvile. Den hemmelige ingrediens: Hjortetaksalt.
Dolly Hansen
Dolly Hansen
2025-08-09 16:21:03
Count answers : 6
0
Hvis man laver en pandekagedej og bare hælder den på panden med det samme, så bliver pandekagen meget løs i strukturen, og går nemt i stykker. Hvis man derimod først lader dejen hvile i en halv times tid, så bindes den bedre sammen, og man får en flot og ensartet pandekage. Det gør at dejen bliver nemmere for dig at arbejde med. For melet skal binde væsken ved at glutenstrukturen suger det til sig. Og det tager tid. Pandekagetips Ifølge Markus Grigo skal du tørbage dine pandekager, røre dejen sammen i en særlig rækkefølge og huske at lade dejen hvile, inden du bager den. For ja, det gør rent faktisk en forskel, selvom man måske kan fristes til bare at bage løs, når pandekagesulten er størst. MadBag uden fedtstof, rør dejen rigtig sammen og husk at lade den hvile. Det er opskriften på de bedste pandekager. Det sagde bagedystdommer Markus Grigo, da han med lethed vendte en perfekt pandekage på Emils pande, som forinden havde problemer med sine egne pandekager, der bare ikke blev så flotte, som de gerne skulle.